Sitenin sağında bir giydirme reklam

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

MAKALELER 18.12.2020 - 09:00, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3901+ kez okundu.
 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Ülkemizde ve dünyada bazı gelişmekte olan ülkelerde kadına yönelik bedensel ve psikolojik şiddetin örneklerini çok sık görmekteyiz. Hemen hemen her gün 3 kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. BM raporunda Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayımladığı bir rapora da atıfta bulunuluyor. Bu rapora göre sınırlı bir eğitim görmüş, çocukluğunda istismara uğramış, annesinin aile içi şiddete maruz kalmasına şahit olmuş, aşırı alkol tüketen, şiddet kullanılmasını normalleştiren davranışlar sergileyen ve kadınlar üzerinde hak görme anlayışına sahip erkeklerin şiddete başvurması çok daha büyük olasılık.     YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
Ülkemizde ve dünyada bazı gelişmekte olan ülkelerde kadına yönelik bedensel ve psikolojik şiddetin örneklerini çok sık görmekteyiz.
Hemen hemen her gün 3 kadından biri şiddete maruz kalmaktadır.
BM raporunda Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayımladığı bir rapora da atıfta bulunuluyor. Bu rapora göre sınırlı bir eğitim görmüş, çocukluğunda istismara uğramış, annesinin aile içi şiddete maruz kalmasına şahit olmuş, aşırı alkol tüketen, şiddet kullanılmasını normalleştiren davranışlar sergileyen ve kadınlar üzerinde hak görme anlayışına sahip erkeklerin şiddete başvurması çok daha büyük olasılık.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.