Sitenin sağında bir giydirme reklam

İYİ PARTİ KOZLU’DA ESNAFI GEZDİ MORAL VERDİ

Kozlu 04.02.2021 - 11:33, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7512+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ KOZLU’DA ESNAFI GEZDİ MORAL VERDİ

İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak, 'Günü değil, esnafı kurtarın' diyerek, Covid-19 (Corona virüs) salgını boyunca zor günler geçiren esnafın kredi borçlarının ertelemek yerine, silinmesi gerektiğini dile getirmiştir.
İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak, 'Günü değil, esnafı kurtarın' diyerek, Covid-19 (Corona virüs) salgını boyunca zor günler geçiren esnafın kredi borçlarının ertelemek yerine, silinmesi gerektiğini dile getirmiştir. Bunun üzerine dün İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş ve yönetimi, Erkmen'in yaptığı açıklamayı bildiri haline getirerek Kozlu esnafına dağıttı. Erkmen'in 'Günü değil, esnafı kurtarın', başlığı altındaki açıklamasında; "Dün hükümetçe açıklanan ve de müjde diye takdim edilen duyuru aslında esnafa, iş yerlerine başınızın çaresine kendiniz bakın demektedir.Çünkü kararla “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan faiz destekli kredilerin 1 Ocak – 30 Haziran arası 6 aylık taksitlerinin ödemelerinin ertelendiğini ayrıca faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyanname verilme ve ödeme süreleri mücbir sebep denerek ertelendiği duyuruldu. Mücbir sebep kapsamına Lokanta , Restaurant ,Kuruyemiş ve Tekel Bayileri ,Spor Salonlarının niye alınmadığını merak ederken aslında bu ayrıma bile gerek kalmadan tüm esnafın kredilerinin faizsiz olarak ertelenmesi gerekirdi. İktidarı oluşturan partiler her ne kadar ekonomiyi iyi göstermeye çalışsalar da millet perişan. Milletin derdi karnını doyurmak, esnaf ve iş yerleri için ayakta kalmak birinci öncelik. Pandemi süreci başlangıcından beri söylüyoruz. Erteleme veya bankadan kredi kullandırılarak insanları borçlandırma çözüm değil, günü kurtarmaktır. Erteleyerek belki günü kurtarabilirsiniz ama zor durumda bulunan insanlarımızı, esnaflarımızı kurtaramazsınız. Madem erteliyorsunuz niye faizi silmiyor, insanların borcunun katlanarak büyümesine sebep oluyorsunuz. İnsanlar hükümetten borç, kredi değil nakit destek istiyor.  Zaten bir yıldır kapalı olan veya açık olsa bile iş yapamayan bu nedenle kapanma noktasına gelen esnaf dükkânı kapalıyken ne kazanacak ki altı ay sonra neyi ödeyecek? İnsanlar nakdi destek bekliyor, borçların faizlerin silinmesini bekliyor, bir iki kişiye verilen milyar dolar desteklerin tüm esnafa eşit şekilde verilmesini bekliyor ve de uygulamada adalet istiyor. Her gün televizyonlarda cebinde parası olanların otellerde eğlenirken görüntülerini gördüğünde veya mitinglerde kalabalığı gördüğünde birine böyle, birine böyle uygulama olmasına, aşıda bile adaletsizliğe isyan edip, adalet içinde ve insanca yaşamak istiyor. Geç olmadan bu seslere kulak verilmesi lazım. Yoksa bir kaç ay sonra açık kalmayan iş yerleri ve de buna bağlı işsizlik, dolayısıyla daha kötü bir tablo ile karşı karşıya geleceğimiz açıktır. Esnaf erteleme değil, kendisine ayakta kalacağı nakdi destek istemektedir. Öyleyse gelin İYİ Parti önerilerini hayata geçirip günü değil geleceğimizi kurtaralım" dedi. İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen'in bu çağrısı üzerine, Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş ve yönetimi, ilçe esnafını tek tek gezerek esnafın her zaman yanında olduklarını ifade etti.
İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak, 'Günü değil, esnafı kurtarın' diyerek, Covid-19 (Corona virüs) salgını boyunca zor günler geçiren esnafın kredi borçlarının ertelemek yerine, silinmesi gerektiğini dile getirmiştir.

İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak, 'Günü değil, esnafı kurtarın' diyerek, Covid-19 (Corona virüs) salgını boyunca zor günler geçiren esnafın kredi borçlarının ertelemek yerine, silinmesi gerektiğini dile getirmiştir.

Bunun üzerine dün İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş ve yönetimi, Erkmen'in yaptığı açıklamayı bildiri haline getirerek Kozlu esnafına dağıttı.

Erkmen'in 'Günü değil, esnafı kurtarın', başlığı altındaki açıklamasında;

"Dün hükümetçe açıklanan ve de müjde diye takdim edilen duyuru aslında esnafa, iş yerlerine başınızın çaresine kendiniz bakın demektedir.Çünkü kararla “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan faiz destekli kredilerin 1 Ocak – 30 Haziran arası 6 aylık taksitlerinin ödemelerinin ertelendiğini ayrıca faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin gelir vergisi, stopaj ve KDV beyanname verilme ve ödeme süreleri mücbir sebep denerek ertelendiği duyuruldu. Mücbir sebep kapsamına Lokanta , Restaurant ,Kuruyemiş ve Tekel Bayileri ,Spor Salonlarının niye alınmadığını merak ederken aslında bu ayrıma bile gerek kalmadan tüm esnafın kredilerinin faizsiz olarak ertelenmesi gerekirdi. İktidarı oluşturan partiler her ne kadar ekonomiyi iyi göstermeye çalışsalar da millet perişan. Milletin derdi karnını doyurmak, esnaf ve iş yerleri için ayakta kalmak birinci öncelik. Pandemi süreci başlangıcından beri söylüyoruz. Erteleme veya bankadan kredi kullandırılarak insanları borçlandırma çözüm değil, günü kurtarmaktır. Erteleyerek belki günü kurtarabilirsiniz ama zor durumda bulunan insanlarımızı, esnaflarımızı kurtaramazsınız. Madem erteliyorsunuz niye faizi silmiyor, insanların borcunun katlanarak büyümesine sebep oluyorsunuz. İnsanlar hükümetten borç, kredi değil nakit destek istiyor.  Zaten bir yıldır kapalı olan veya açık olsa bile iş yapamayan bu nedenle kapanma noktasına gelen esnaf dükkânı kapalıyken ne kazanacak ki altı ay sonra neyi ödeyecek?

İnsanlar nakdi destek bekliyor, borçların faizlerin silinmesini bekliyor, bir

iki kişiye verilen milyar dolar desteklerin tüm esnafa eşit şekilde verilmesini bekliyor ve de uygulamada adalet istiyor. Her gün televizyonlarda cebinde parası olanların otellerde eğlenirken görüntülerini gördüğünde veya mitinglerde kalabalığı gördüğünde birine böyle, birine böyle uygulama olmasına, aşıda bile adaletsizliğe isyan edip, adalet içinde ve insanca yaşamak istiyor. Geç olmadan bu seslere kulak verilmesi lazım.

Yoksa bir kaç ay sonra açık kalmayan iş yerleri ve de buna bağlı işsizlik,

dolayısıyla daha kötü bir tablo ile karşı karşıya geleceğimiz açıktır. Esnaf

erteleme değil, kendisine ayakta kalacağı nakdi destek istemektedir. Öyleyse gelin İYİ Parti önerilerini hayata geçirip günü değil geleceğimizi kurtaralım" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı E. Vali Yavuz Erkmen'in bu çağrısı üzerine, Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş ve yönetimi, ilçe esnafını tek tek gezerek esnafın her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.