Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsraf insanlık suçudur!

Çaycuma 06.03.2017 - 15:51, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6798+ kez okundu.
 

İsraf insanlık suçudur!

Dr. Kemal Yurtbay son kitabı İsraf’ı Çaycumalı hemşehrilerine imzaladı. Yurtbay burada yaptığı konuşmada, israfın bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Yurtbay, kitap satışından elde edilen geliri Çaycuma Belediyesinin burs fonuna bağışladı.
    Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, Çaycumalı hemşehrilerine kitaplarını imzaladı. Atatürkçü Düşünce Derneğinin 2. katında yapılan söyleşi ve imza gününe çok sayıda Çaycumalı kitapsever katıldı. Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kent Konseyinin birlikte düzenlediği etkinlikte, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Emekliler Cemiyeti Başkanı Nizamettin Eyidoğan, eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, Eğitim-Sen yöneticileri Gökhan Taner Günsan ile İsmet Akyol da hazır bulundu. Etkinliğin sunumunu yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk, “Daha önce 3 edebiyat kitabı yayımlanan Doktor Kemal Yurtbay, bu kez sosyal bir sorunu ele alan bir kitapla karşımızda. Dünyanın zaten kıt olan kaynaklarının savurganca kullanılmasını eleştirdiği bu kitapta, israfın bir insanlık suçu olduğunu iddia ediyor. Üzerinde düşünerek okuyacağınızı umuyorum” dedi.   İSRAF EDİLEN GIDA, AÇLIK ÇEKENLERİN 15 KATINI BESLER Daha sonra söz alan Doktor Kemal Yurtbay, özellikle kamudaki israfın kendini bu kitabı yazmaya ittiğini ve israfın pek çok boyutu olduğunu söyledi. İlk olarak su israfına değinen Yurtbay, “Yeryüzünün %70’i suyla kaplı. Bu suyun %96.5’ini okyanuslar oluşturuyor. Yalnızca yüzde 3.5’i içilebilir durumda. Bu kadar az olan suyu biz israf ediyoruz. Sudaki en büyük israf da tarımda gerçekleşiyor. Doğru sulama yöntemi kullanılmadığı için, toprak aşırı sulanıyor, bu nedenle topraktaki tuz oranı yükseliyor, çoraklaşıyor. Biz de canlı yaşamı için en önemli olan bir kaynağı yok ediyoruz.” dedi. Gıda israfından da söz eden Yurtbay, “İsraf edilen gıdalar, dünyada açlık çeken nüfusun 15 katını besleyecek boyuta erişti” dedi. Doğa israfının da hat safhaya ulaştığını dile getirerek, “Doğayı çok hor kullanıyoruz. Özellikle fosil yakıtlar doğayı tarumar ediyor. Plansız bir şekilde açılan termik santraller havamızı, suyumuzu, denizimizi velhasıl tüm doğayı kirletiyor” dedi. Kamudaki israf konusunda da görüşlerini açıklayan Yurtbay, “Devlet bir insanı onca masraf yaparak eğitiyor. Ancak ona iş vermeyerek, iş gücünü israf ediyor. Yanlış politikalarla geleceğimiz karartılıyor. Bizim hiçbir şeyi israf etme lüksümüz yok. İsraf bir insanlık suçudur” dedi. Yurtbay daha sonra katılımcılara kitaplarını imzaladı. Kitap satışından elde edilen gelir Çaycuma Belediyesinin burs fonuna bağışlandı.
Dr. Kemal Yurtbay son kitabı İsraf’ı Çaycumalı hemşehrilerine imzaladı. Yurtbay burada yaptığı konuşmada, israfın bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Yurtbay, kitap satışından elde edilen geliri Çaycuma Belediyesinin burs fonuna bağışladı.

 

 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, Çaycumalı hemşehrilerine kitaplarını imzaladı. Atatürkçü Düşünce Derneğinin 2. katında yapılan söyleşi ve imza gününe çok sayıda Çaycumalı kitapsever katıldı. Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kent Konseyinin birlikte düzenlediği etkinlikte, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Emekliler Cemiyeti Başkanı Nizamettin Eyidoğan, eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, Eğitim-Sen yöneticileri Gökhan Taner Günsan ile İsmet Akyol da hazır bulundu. Etkinliğin sunumunu yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk, “Daha önce 3 edebiyat kitabı yayımlanan Doktor Kemal Yurtbay, bu kez sosyal bir sorunu ele alan bir kitapla karşımızda. Dünyanın zaten kıt olan kaynaklarının savurganca kullanılmasını eleştirdiği bu kitapta, israfın bir insanlık suçu olduğunu iddia ediyor. Üzerinde düşünerek okuyacağınızı umuyorum” dedi.

 

İSRAF EDİLEN GIDA, AÇLIK ÇEKENLERİN 15 KATINI BESLER

Daha sonra söz alan Doktor Kemal Yurtbay, özellikle kamudaki israfın kendini bu kitabı yazmaya ittiğini ve israfın pek çok boyutu olduğunu söyledi. İlk olarak su israfına değinen Yurtbay, “Yeryüzünün %70’i suyla kaplı. Bu suyun %96.5’ini okyanuslar oluşturuyor. Yalnızca yüzde 3.5’i içilebilir durumda. Bu kadar az olan suyu biz israf ediyoruz. Sudaki en büyük israf da tarımda gerçekleşiyor. Doğru sulama yöntemi kullanılmadığı için, toprak aşırı sulanıyor, bu nedenle topraktaki tuz oranı yükseliyor, çoraklaşıyor. Biz de canlı yaşamı için en önemli olan bir kaynağı yok ediyoruz.” dedi. Gıda israfından da söz eden Yurtbay, “İsraf edilen gıdalar, dünyada açlık çeken nüfusun 15 katını besleyecek boyuta erişti” dedi. Doğa israfının da hat safhaya ulaştığını dile getirerek, “Doğayı çok hor kullanıyoruz. Özellikle fosil yakıtlar doğayı tarumar ediyor. Plansız bir şekilde açılan termik santraller havamızı, suyumuzu, denizimizi velhasıl tüm doğayı kirletiyor” dedi. Kamudaki israf konusunda da görüşlerini açıklayan Yurtbay, “Devlet bir insanı onca masraf yaparak eğitiyor. Ancak ona iş vermeyerek, iş gücünü israf ediyor. Yanlış politikalarla geleceğimiz karartılıyor. Bizim hiçbir şeyi israf etme lüksümüz yok. İsraf bir insanlık suçudur” dedi. Yurtbay daha sonra katılımcılara kitaplarını imzaladı. Kitap satışından elde edilen gelir Çaycuma Belediyesinin burs fonuna bağışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.