Coğrafi İşaret Tescilli ürün sayısı yedi oldu

Gündem 09.12.2020 - 23:39, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4952+ kez okundu.
 

Coğrafi İşaret Tescilli ürün sayısı yedi oldu

Farkı ve ünü Bartın’a ait olduğu tescillenen ve dolayısıyla Coğrafi İşaret Tescili alan ürün sayısı yediye ulaştı. Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başvurusu yapılan ve tescili alınan “Bartın İşi Telkırma” ya Bartın Belediyesince başvurusu yapılan ve tescili alınan altı ürün daha eklenmiş oldu. Bartın “Ağda Tatlısı,” “Tatlı Böreği,” “Beyaz Baklavası,” İncir Dondurması,” “Kabak Burma Tatlısı,” “Pirinçli Mantısı” listeye yeni giren ürünleri oluşturmaktadır.  2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde “Türkiye’nin yerel ve bölgesel değerlerinin markalaşmasını sağlayan bölgesel coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarında yapılan marka tescilleri artırılacaktır. Tescil edilen markaların gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması için Kalkınma Ajansları tarafından bölgesel destekler sağlanacaktır” denilmektedir. Bu kapsamda BAKKA, bölge illerinde bulunan Yatırım Destek Ofisleri bünyelerinde Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi faaliyetleri kapsamında paydaş görüşmeleri ve yönlendirmeler yapmaktadır. Ayrıca Ajans bölge kurumlarının yaptığı başvurulara Teknik Destek kapsamında eğitim ve danışmanlık destekleri sağlamaktadır.  Nitekim Bartın Belediyesinin 2018 yılında başvuru yaptığı “Bartın Yöresel Yemekleri Coğrafi İşaret Danışmanlığı” projesi kabul edilmiş ve konu ile ilgili eğitim ve başvuru süreç danışmanlık hizmetleri sağlanmıştır. BAKKA, bölge kurum ve kuruluşlarına coğrafi işaret tescili de dahil olmak üzere marka ve patent konularında bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarına devam edecektir.
Farkı ve ünü Bartın’a ait olduğu tescillenen ve dolayısıyla Coğrafi İşaret Tescili alan ürün sayısı yediye ulaştı. Daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce başvurusu yapılan ve tescili alınan “Bartın İşi Telkırma” ya Bartın Belediyesince başvurusu yapılan ve tescili alınan altı ürün daha eklenmiş oldu. Bartın “Ağda Tatlısı,” “Tatlı Böreği,” “Beyaz Baklavası,” İncir Dondurması,” “Kabak Burma Tatlısı,” “Pirinçli Mantısı” listeye yeni giren ürünleri oluşturmaktadır. 
2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde “Türkiye’nin yerel ve bölgesel değerlerinin markalaşmasını sağlayan bölgesel coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarında yapılan marka tescilleri artırılacaktır. Tescil edilen markaların gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması için Kalkınma Ajansları tarafından bölgesel destekler sağlanacaktır” denilmektedir. Bu kapsamda BAKKA, bölge illerinde bulunan Yatırım Destek Ofisleri bünyelerinde Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi faaliyetleri kapsamında paydaş görüşmeleri ve yönlendirmeler yapmaktadır. Ayrıca Ajans bölge kurumlarının yaptığı başvurulara Teknik Destek kapsamında eğitim ve danışmanlık destekleri sağlamaktadır.  Nitekim Bartın Belediyesinin 2018 yılında başvuru yaptığı “Bartın Yöresel Yemekleri Coğrafi İşaret Danışmanlığı” projesi kabul edilmiş ve konu ile ilgili eğitim ve başvuru süreç danışmanlık hizmetleri sağlanmıştır. BAKKA, bölge kurum ve kuruluşlarına coğrafi işaret tescili de dahil olmak üzere marka ve patent konularında bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarına devam edecektir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.