Sitenin sağında bir giydirme reklam

COVİD-19’UN KALBE VERDİĞİ HASAR VE AŞI

MAKALELER 03.12.2020 - 02:48, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4340+ kez okundu.
 

COVİD-19’UN KALBE VERDİĞİ HASAR VE AŞI

Miyokardiyal Yaralanma, Akut  Koroner Sendrom ve Miyokardit Yapılan son çalışmalarda kalp krizi enzimi troponin yükselmesi olarak tanımlanan miyokardiyal hasarlı hastalar, COVID-19 hastalarının 7-17'sinde gözlenmiştir. Yukarıda belirtilen ilk çalışmalarla örtüşmektedir. Dahası, Çin'den bildirildiği üzere miyokardiyal yaralanma insidansı, hastalığın şiddeti ile artmakta, Yoğun bakım ünitesi (YBÜ) bakımına ihtiyaç duyan hastaların 22,2'sine ve ölen hastaların 59'una yükselmektedir.. Akut koroner sendrom (ACS), ST yükselmeli miyokard enfarktüsünden (STEMI) kırık kalp sendromuna (Takotsubokardiyomiyopatisine) kadar değişebilen COVID-19 enfeksiyonunun ilk sunumlarından biri olabilir. Miyokardiyaliskemi ve enfarktüs, virüs kaynaklı stres yanıtının tetiklediği plak rüptürüneveya hiper pıhtılaşmaya bağlı trombozdan kaynaklanabilir.   YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...    
Miyokardiyal Yaralanma, Akut 
Koroner Sendrom ve Miyokardit
Yapılan son çalışmalarda kalp krizi enzimi troponin yükselmesi olarak tanımlanan miyokardiyal hasarlı hastalar, COVID-19 hastalarının 7-17'sinde gözlenmiştir. Yukarıda belirtilen ilk çalışmalarla örtüşmektedir. Dahası, Çin'den bildirildiği üzere miyokardiyal yaralanma insidansı, hastalığın şiddeti ile artmakta, Yoğun bakım ünitesi (YBÜ) bakımına ihtiyaç duyan hastaların 22,2'sine ve ölen hastaların 59'una yükselmektedir.. Akut koroner sendrom (ACS), ST yükselmeli miyokard enfarktüsünden (STEMI) kırık kalp sendromuna (Takotsubokardiyomiyopatisine) kadar değişebilen COVID-19 enfeksiyonunun ilk sunumlarından biri olabilir. Miyokardiyaliskemi ve enfarktüs, virüs kaynaklı stres yanıtının tetiklediği plak rüptürüneveya hiper pıhtılaşmaya bağlı trombozdan kaynaklanabilir.
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.