Sitenin sağında bir giydirme reklam

O KANUN GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLECEK

Gündem 11.07.2016 - 16:10, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7506+ kez okundu.
 

O KANUN GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLECEK

Maden Şehidi Yakınlarına İlişkin Kanun Teklifi Yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu tarafından, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların genişletilmiş haliyle Zonguldak’taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınması amacıyla verilmiş olan kanun teklifi yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. 12/02/2016 tarihinde Meclis Başkanlığı’na gelen ve 2/833 esas numaralı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili olarak TBMM İçtüzüğü’nün 37. Maddesine göre doğrudan "Genel Kurul Gündemi’ne alma önergesi" veren Milletvekili Turpcu’nun kanun teklifinin gündeme alınması 12 Temmuz Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Turpcu, TBMM Genel Kurulu'nda teklifi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek. Teklif Ne Getiriyor? Milletvekili Turpcu’nun teklifi, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların, genişletilmiş haliyle Zonguldak’taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınmasını amaçlıyor.  5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na ek bir madde ekleyerek maden şehitlerinin yakınlarına devletin sahip çıkmasına ilişkin zaman sınırlamasını kaldıran ve geçici uygulamayı sürekli hale getiren Milletvekili Turpcu`nun kanun teklifi kabul edilirse, bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce gerçekleşmiş olan bütün maden kazalarında hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınlarının da bu haklardan yararlanması kanuni güvenceye kavuşturulmuş olacak. Teklif, maden kazalarında hayatını kaybeden emekçilerimizin geride kalan yakınlarına kamu eliyle sahip çıkılması,  bu durumun 2014 yılına özel, geçici-istisnai bir durum olmaktan çıkarılması, maden emekçilerinin yakınlarına kapsamı genişletilmiş şekilde mali ve sosyal haklar verilmesi ve hayatını kaybeden madencilerimizin reşit olmayan çocuklarının haklarını da güvence altına almayı hedefliyor. Teklif, maden kazalarında hayatını kaybeden emekçilerin SGK'ya olan bütün borçlarının silinmesi, hak sahiplerine aylık bağlanması ve istihdam haklarını da içeriyor. Milletvekili Turpcu, görüşülecek olan kanun teklifiyle ilgili olarak, ortaya çıkan haksızlığın gidererek, yasa kapsamı dışında kalan maden şehitlerinin yakınlarının bir önceki yasadan kaynaklanan mağduriyetinin giderilmesi ve ülke genelinde tüm maden şehitlerinin yakınlarının aynı yasa kapsamına alınması sağlanması için başta AKP Zonguldak Milletvekilleri olmak üzere, tüm milletvekillerinin desteğini beklediğini söyledi.
Maden Şehidi Yakınlarına İlişkin Kanun Teklifi Yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu tarafından, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların genişletilmiş haliyle Zonguldak’taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınması amacıyla verilmiş olan kanun teklifi yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.

12/02/2016 tarihinde Meclis Başkanlığı’na gelen ve 2/833 esas numaralı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili olarak TBMM İçtüzüğü’nün 37. Maddesine göre doğrudan "Genel Kurul Gündemi’ne alma önergesi" veren Milletvekili Turpcu’nun kanun teklifinin gündeme alınması 12 Temmuz Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Turpcu, TBMM Genel Kurulu'nda teklifi üzerine bir konuşma gerçekleştirecek.
Teklif Ne Getiriyor?

Milletvekili Turpcu’nun teklifi, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların, genişletilmiş haliyle Zonguldak’taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınmasını amaçlıyor. 

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na ek bir madde ekleyerek maden şehitlerinin yakınlarına devletin sahip çıkmasına ilişkin zaman sınırlamasını kaldıran ve geçici uygulamayı sürekli hale getiren Milletvekili Turpcu`nun kanun teklifi kabul edilirse, bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce gerçekleşmiş olan bütün maden kazalarında hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizin yakınlarının da bu haklardan yararlanması kanuni güvenceye kavuşturulmuş olacak.

Teklif, maden kazalarında hayatını kaybeden emekçilerimizin geride kalan yakınlarına kamu eliyle sahip çıkılması,  bu durumun 2014 yılına özel, geçici-istisnai bir durum olmaktan çıkarılması, maden emekçilerinin yakınlarına kapsamı genişletilmiş şekilde mali ve sosyal haklar verilmesi ve hayatını kaybeden madencilerimizin reşit olmayan çocuklarının haklarını da güvence altına almayı hedefliyor. Teklif, maden kazalarında hayatını kaybeden emekçilerin SGK'ya olan bütün borçlarının silinmesi, hak sahiplerine aylık bağlanması ve istihdam haklarını da içeriyor.

Milletvekili Turpcu, görüşülecek olan kanun teklifiyle ilgili olarak, ortaya çıkan haksızlığın gidererek, yasa kapsamı dışında kalan maden şehitlerinin yakınlarının bir önceki yasadan kaynaklanan mağduriyetinin giderilmesi ve ülke genelinde tüm maden şehitlerinin yakınlarının aynı yasa kapsamına alınması sağlanması için başta AKP Zonguldak Milletvekilleri olmak üzere, tüm milletvekillerinin desteğini beklediğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.