Sitenin sağında bir giydirme reklam

KGC BAŞKANI KARDEŞ 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Gündem 24.07.2015 - 14:37, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8193+ kez okundu.
 

KGC BAŞKANI KARDEŞ 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kutlanılan Basında Sansürün kaldırılışı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Basın Bayramını kutladı.
Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kutlanılan Basında Sansürün kaldırılışı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Basın Bayramını kutladı. Kardeş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. Sevgili Basın mensupları, çok kıymetli meslektaşlarım; 139 yıl önce, Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876'dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "Sansürün Kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır. Bugün bizlerin bayramı. Gönül isterdi ki 107 yıl sonra yani bugün, Türk Basınında Sansürün kaldırılışını güle oynaya halaylar çekerek kutlayalım. Ne yazık ki, bayram günümüzde 107 yıl önceki gibi bugün de basına sansür uygulandığı haykırmak zorunda kalıyoruz. Gazeteciliğin suç faaliyeti olarak görüldüğü, , terör örgütü suçlamasıyla gazeteci arkadaşlarımızın basın özgürlüğünü sağlamak uğruna kendi özgürlüklerinden alıkonduğu, 25 bin basın emekçisinin hala hapishanelerde olduğu, mesleklerini icra ettikleri için basın emekçilerinin, siyasi  iktidarlara mahkum olmuş patronları tarafından işten çıkartıldıkları, yayın yasakları ile haber yayınlayamadığı, gazetecilerin mesleklerinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken hedef haline getirildiği; darp edildiği, şiddete maruz kaldığı, , öldürüldüğü, faillerinin tespit edilemediği, gibi bir ortamda tüm olumsuzluklara rağmen umudunu yitirmeden, Mesleki onurunu tepede tutma mücadelesi veren siz değerli meslektaşlarımın, her türlü baskı ve şiddetten uzak, kendimizi özgürce ifade edebileceğimiz, ifadelerimizden dolayı yargılanıp yadırganmayacağımız, öldürülmeyeceğimiz ve bayramımızı gerçekten bayram havasında kutlayacağımız güzel günlere olan inancımla 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.'dedi.
Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kutlanılan Basında Sansürün kaldırılışı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Basın Bayramını kutladı.

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ olarak kutlanılan Basında Sansürün kaldırılışı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak Basın Bayramını kutladı.

Kardeş yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

Sevgili Basın mensupları, çok kıymetli meslektaşlarım;

139 yıl önce, Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876'dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "Sansürün Kaldırılması" olarak adlandırılmaktadır.

Bugün bizlerin bayramı.

Gönül isterdi ki 107 yıl sonra yani bugün, Türk Basınında Sansürün kaldırılışını güle oynaya halaylar çekerek kutlayalım.

Ne yazık ki, bayram günümüzde 107 yıl önceki gibi bugün de basına sansür uygulandığı haykırmak zorunda kalıyoruz.

Gazeteciliğin suç faaliyeti olarak görüldüğü, , terör örgütü suçlamasıyla gazeteci arkadaşlarımızın basın özgürlüğünü sağlamak uğruna kendi özgürlüklerinden alıkonduğu, 25 bin basın emekçisinin hala hapishanelerde olduğu, mesleklerini icra ettikleri için basın emekçilerinin, siyasi  iktidarlara mahkum olmuş patronları tarafından işten çıkartıldıkları, yayın yasakları ile haber yayınlayamadığı, gazetecilerin mesleklerinin gereklerini yerine getirmeye çalışırken hedef haline getirildiği; darp edildiği, şiddete maruz kaldığı, , öldürüldüğü, faillerinin tespit edilemediği, gibi bir ortamda tüm olumsuzluklara rağmen umudunu yitirmeden, Mesleki onurunu tepede tutma mücadelesi veren siz değerli meslektaşlarımın, her türlü baskı ve şiddetten uzak, kendimizi özgürce ifade edebileceğimiz, ifadelerimizden dolayı yargılanıp yadırganmayacağımız, öldürülmeyeceğimiz ve bayramımızı gerçekten bayram havasında kutlayacağımız güzel günlere olan inancımla 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.'dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.