Sitenin sağında bir giydirme reklam

HAMZAÇEBİ ALTYAPI YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Zonguldak 23.07.2014 - 23:02, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6906+ kez okundu.
 

HAMZAÇEBİ ALTYAPI YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Hamzaçebi: “Şehrin alt yapısı artık bu yükü kaldırmıyor”
Zonguldak’ın içme suyu alt yapısını yapan ve zeminini çok iyi bilen İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi son günlerde yağan yağışlar neticesinde yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.    Zonguldak’ın içme suyu alt yapı çalışmalarında büyük payı bulunan İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi yağmurların ardından sel sularının şehrin merkezini basmasını değerlendirdi. Son yağan yağmurların bir kez daha şehrin en büyük sıkıntısının alt yapı olduğunu gösterdiğini ifade eden Hamzaçebi, “Bir yerleşim yeri için gerekli olan yol, su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, haberleşme gibi birimler alt yapıyı oluşturur. Belediyelerin de en asli görevlerinden biri öncelikle alt yapı sıkıntısını çözmektir. Geçmişte plansız ve kontrolsüz yapılaşma alt yapı sorununu da beraberinde getirmiştir. Çarpık yapılaşma da mevcut alt yapı üzerinde olumsuz etkiler oluşturmuştur. Şehrimizde tapulu alanların az olması nedeni ile ister istemez nüfus yoğunluğu tapulu alanlara itilmiştir. Site, Bahçelievler, İncivez, Meşrutiyet ve Mithatpaşa mahallelerimiz de tapulu araziler üzerindeki tek ve iki katlı binalar yıkılarak çok katlı binalar yapılmış dolayısı ile bu bölgelerde nüfus yoğunluğu gittikçe artmış ve artmaya da devam etmektedir. Buna bağlı olarak ne yazık ki belediyeler alt yapıyı yenilemekte ihmal davranmış eski yoğunluğa göre yapılan alt yapılar yeni yükü kaldıramamıştır. Her yağmur yağışında aynı sorunlar tekrar tekrar yaşanmış, her seferin de geçici çözümlerle sorun giderilmeye çalışılmıştır” dedi.   “ŞEHRİN ALT YAPISI ARTIK BU YÜKÜ KALDIRMIYOR”   Şehrin alt yapısının artık bu yükü kaldırmadığını ifade eden Turgut Hamzaçebi, “Yol, su, kanalizasyon, elektrik gibi tesisatlar artık yetersiz kalmıştır. Her şiddetli yağışta şehir esnafı sel korkusu nedeni ile dükkanına koşmakta, zarar görmekte, sokaklarımız, caddelerimiz moloz ve pisliklerle dolmakta, dere ve liman çöp yığını haline  gelmektedir. Eğer tabir yerinde ise vatandaşımıza gına gelmiştir. Her şey ayan beyan ortadadır.Şehrin alt yapısı yetersizdir.Mevcut alt yapı yükü kaldıramamaktadır. Yerel yöneticilerin acilen şehrin altyapısını gözden geçirip yerleşim yapılarının gelecekteki dağılımlarını göz önüne alarak alt yapı planlamasını yapmaları gerekmektedir. Bir an önce şehrimizde var olan sıkıntıların aşılması, sağlıklı kentsel çevrelerin üretilmesi ve şehir yaşam kalitesinin iyileştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun da ilk adımı alt yapıdan başlar” diye konuştu.
Hamzaçebi: “Şehrin alt yapısı artık bu yükü kaldırmıyor”

Zonguldak’ın içme suyu alt yapısını yapan ve zeminini çok iyi bilen İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi son günlerde yağan yağışlar neticesinde yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. 

  Zonguldak’ın içme suyu alt yapı çalışmalarında büyük payı bulunan İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi yağmurların ardından sel sularının şehrin merkezini basmasını değerlendirdi. Son yağan yağmurların bir kez daha şehrin en büyük sıkıntısının alt yapı olduğunu gösterdiğini ifade eden Hamzaçebi, “Bir yerleşim yeri için gerekli olan yol, su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz, haberleşme gibi birimler alt yapıyı oluşturur. Belediyelerin de en asli görevlerinden biri öncelikle alt yapı sıkıntısını çözmektir. Geçmişte plansız ve kontrolsüz yapılaşma alt yapı sorununu da beraberinde getirmiştir. Çarpık yapılaşma da mevcut alt yapı üzerinde olumsuz etkiler oluşturmuştur. Şehrimizde tapulu alanların az olması nedeni ile ister istemez nüfus yoğunluğu tapulu alanlara itilmiştir. Site, Bahçelievler, İncivez, Meşrutiyet ve Mithatpaşa mahallelerimiz de tapulu araziler üzerindeki tek ve iki katlı binalar yıkılarak çok katlı binalar yapılmış dolayısı ile bu bölgelerde nüfus yoğunluğu gittikçe artmış ve artmaya da devam etmektedir. Buna bağlı olarak ne yazık ki belediyeler alt yapıyı yenilemekte ihmal davranmış eski yoğunluğa göre yapılan alt yapılar yeni yükü kaldıramamıştır. Her yağmur yağışında aynı sorunlar tekrar tekrar yaşanmış, her seferin de geçici çözümlerle sorun giderilmeye çalışılmıştır” dedi.

  “ŞEHRİN ALT YAPISI ARTIK BU YÜKÜ KALDIRMIYOR”

  Şehrin alt yapısının artık bu yükü kaldırmadığını ifade eden Turgut Hamzaçebi, “Yol, su, kanalizasyon, elektrik gibi tesisatlar artık yetersiz kalmıştır. Her şiddetli yağışta şehir esnafı sel korkusu nedeni ile dükkanına koşmakta, zarar görmekte, sokaklarımız, caddelerimiz moloz ve pisliklerle dolmakta, dere ve liman çöp yığını haline  gelmektedir. Eğer tabir yerinde ise vatandaşımıza gına gelmiştir. Her şey ayan beyan ortadadır.Şehrin alt yapısı yetersizdir.Mevcut alt yapı yükü kaldıramamaktadır. Yerel yöneticilerin acilen şehrin altyapısını gözden geçirip yerleşim yapılarının gelecekteki dağılımlarını göz önüne alarak alt yapı planlamasını yapmaları gerekmektedir. Bir an önce şehrimizde var olan sıkıntıların aşılması, sağlıklı kentsel çevrelerin üretilmesi ve şehir yaşam kalitesinin iyileştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bunun da ilk adımı alt yapıdan başlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.