Sitenin sağında bir giydirme reklam

EŞREF ARMAĞAN KOZLU O.OKULUNUN KONUĞU OLDU

Eğitim 21.01.2021 - 11:43, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7953+ kez okundu.
 

EŞREF ARMAĞAN KOZLU O.OKULUNUN KONUĞU OLDU

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Kozlu Ortaokulu'nun meslek tanıtım günleri projesi kapsamında olağan üstu resim kabiliyeti ile Türkiye 'nin ilgisini çeken görme engelli Eşref Armağan  zoom üzerinden öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı Etkinlik ile ilgili bilgi veren Kozlu Ortaokulu Müdürü  Tuncay Korku şunları  dile getirdi; ‘Eşref Armağan,  5 Ocak 2020 Salı akşamı saat 20:00 'da zoom programı üzerinden Kozlu Ortaokulu Ailesine konuk oldu.8. sınıflarımız için düzenlediğimiz "Meslek Tanıtım " Seminerleri kapsamında konuk ettiğimiz Eşref ARMAĞAN , çocuklarımıza engelli bir birey olmanın dezavantajlarından, nasıl resime başladığından ve tüm engelleri nasıl aştığından bahsetti. Samimi ve doğal sohbeti ile, paylaştığı hayat tecrübeleri ile eğlenceli zmanlar geçirdik.Canlı yayında resim çizerek , bir kaç teknikten bahseden Eşref Bey’e teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza ve bizlere çok güzel bilgiler kattığı ve davetimize iştirak ettiği için.’ Peki Eşref ARMAĞAN kimdir? Eşref Armağan (d. 1953, İstanbul) doğuştan görme engelli Türk ressamdır. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. 'The Colors of Darkness' isimli ödüllü belgesele konu olmuştur. Ayrıca Real Super Humans isimli belgeselde de aynı şekilde kendisinden ayrıntılı bir biçimde bahsedilmektedir. Hiç görmediği nesneleri dokunduktan sonra resmedebilme yeteneği nedeniyle Harvard Üniversitesi nöroloji bilim dalından profesörler kendisinin beyin fonksiyonlarını incelemiş, bunun sonucunda Eşref Armağan'ın bir nesneye dokunduğunda beynindeki görülen cisimlerin algılanması ile ilgili bölümün harekete geçtiğine şahit olmuşlardır. Hakkında ünlü İngiliz bilim dergisi 'New Scientist'te makale yayınlanan Armağan yaşamını Ankara'da kendisi gibi görme engelli eşiyle beraber sürdürmektedir. 
Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Kozlu Ortaokulu'nun meslek tanıtım günleri projesi kapsamında olağan üstu resim kabiliyeti ile Türkiye 'nin ilgisini çeken görme engelli Eşref Armağan  zoom üzerinden öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Kozlu Ortaokulu Müdürü  Tuncay Korku şunları  dile getirdi; ‘Eşref Armağan,  5 Ocak 2020 Salı akşamı saat 20:00 'da zoom programı üzerinden Kozlu Ortaokulu Ailesine konuk oldu.8. sınıflarımız için düzenlediğimiz "Meslek Tanıtım " Seminerleri kapsamında konuk ettiğimiz Eşref ARMAĞAN , çocuklarımıza engelli bir birey olmanın dezavantajlarından, nasıl resime başladığından ve tüm engelleri nasıl aştığından bahsetti. Samimi ve doğal sohbeti ile, paylaştığı hayat tecrübeleri ile eğlenceli zmanlar geçirdik.Canlı yayında resim çizerek , bir kaç teknikten bahseden Eşref Bey’e teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza ve bizlere çok güzel bilgiler kattığı ve davetimize iştirak ettiği için.’
Peki Eşref ARMAĞAN kimdir?
Eşref Armağan (d. 1953, İstanbul) doğuştan görme engelli Türk ressamdır. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. 'The Colors of Darkness' isimli ödüllü belgesele konu olmuştur. Ayrıca Real Super Humans isimli belgeselde de aynı şekilde kendisinden ayrıntılı bir biçimde bahsedilmektedir. Hiç görmediği nesneleri dokunduktan sonra resmedebilme yeteneği nedeniyle Harvard Üniversitesi nöroloji bilim dalından profesörler kendisinin beyin fonksiyonlarını incelemiş, bunun sonucunda Eşref Armağan'ın bir nesneye dokunduğunda beynindeki görülen cisimlerin algılanması ile ilgili bölümün harekete geçtiğine şahit olmuşlardır. Hakkında ünlü İngiliz bilim dergisi 'New Scientist'te makale yayınlanan Armağan yaşamını Ankara'da kendisi gibi görme engelli eşiyle beraber sürdürmektedir. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.