Sitenin sağında bir giydirme reklam

EREN LİMANINDA ÖNEMLİ TATBİKAT

Kilimli 27.11.2014 - 11:29, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3336+ kez okundu.
 

EREN LİMANINDA ÖNEMLİ TATBİKAT

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesinde kurulu bölgenin en büyük Termik Santrali olan Eren Enerji liman tesisinde 12 Kasım 2014 günü uluslar arası gemi ve liman tesisi güvenlik kodu (ısps code) 2014 yılı tatbikatını gerçekleştirdi.
 Eren Enerji kurumsal iletişim direktörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, tatbikatla ilgili şu bilgilere yer verildi;                                                                                            Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ ne ait  Eren Liman Tesisinde 12/11/2014 tarihinde icra edilmiştir. Tatbikat Zonguldak Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde ATEM Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti RSO Saha Uzmanı Sn. Bekir PAMUKÇU ve Eren Liman Tesisi Liman Direktörü Sn. Ali KÖLEMENOĞLU ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Sn. Özkan EGE tarafından senaryo gereğince Liman Tesisinde gelişecek olaylar hakkında personele haber vermeksizin icra ettirilmiştir. Tatbikatın amacı liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Zonguldak Liman Başkanlığı ve Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında koordinasyon ve iş biriliğinin geliştirilmesidir. İcra edilen tatbikat ile hedeflere ulaşmak için aşağıdaki unsurlar test edilmiştir. Muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği,  LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri,  Personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları,  Güvenlik cihazlarının yeterliliği,  Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliği  Liman Tahliye Usulleri  Tatbikat kapsamında kullanılan raporlar  Güvenlik Seviyesi 2 ve Güvenlik Seviyesi 3’te alınan tedbirlerin yeterliliği. Tatbikat senaryosu kapsamında ; Güvenlik Seviyesi-2 tedbirlerinin alınması Tesise Bomba İhbarında bulunulması, Güvenlik Seviyesi-3 tedbirlerinin alınması Eski İdari Binada şüpheli paket tespit edilmesi, Tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması, Acil Müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale edilmesi, Tesisin tahliye edilmesi Faaliyetleri icra edilmiştir.’ Denildi.(BKH) 
Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesinde kurulu bölgenin en büyük Termik Santrali olan Eren Enerji liman tesisinde 12 Kasım 2014 günü uluslar arası gemi ve liman tesisi güvenlik kodu (ısps code) 2014 yılı tatbikatını gerçekleştirdi.

 Eren Enerji kurumsal iletişim direktörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, tatbikatla ilgili şu bilgilere yer verildi;                                                                                           

Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ ne ait  Eren Liman Tesisinde 12/11/2014 tarihinde icra edilmiştir.

Tatbikat Zonguldak Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde ATEM Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti RSO Saha Uzmanı Sn. Bekir PAMUKÇU ve Eren Liman Tesisi Liman Direktörü Sn. Ali KÖLEMENOĞLU ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Sn. Özkan EGE tarafından senaryo gereğince Liman Tesisinde gelişecek olaylar hakkında personele haber vermeksizin icra ettirilmiştir.

Tatbikatın amacı liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Zonguldak Liman Başkanlığı ve Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında koordinasyon ve iş biriliğinin geliştirilmesidir.

İcra edilen tatbikat ile hedeflere ulaşmak için aşağıdaki unsurlar test edilmiştir.

  • Muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği,
  •  LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri,
  •  Personelin acil durumlar karşısındaki reaksiyonları,
  •  Güvenlik cihazlarının yeterliliği,
  •  Güvenlik Planında yer alan hususların yeterliliği
  •  Liman Tahliye Usulleri
  •  Tatbikat kapsamında kullanılan raporlar
  •  Güvenlik Seviyesi 2 ve Güvenlik Seviyesi 3’te alınan tedbirlerin yeterliliği.

Tatbikat senaryosu kapsamında ;

  • Güvenlik Seviyesi-2 tedbirlerinin alınması
  • Tesise Bomba İhbarında bulunulması,
  • Güvenlik Seviyesi-3 tedbirlerinin alınması
  • Eski İdari Binada şüpheli paket tespit edilmesi,
  • Tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması,
  • Acil Müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale edilmesi,
  • Tesisin tahliye edilmesi

Faaliyetleri icra edilmiştir.’ Denildi.(BKH) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.