Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erdemir’e verilen imar cezasına iptal kararı

Ereğli 21.01.2021 - 12:44, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7565+ kez okundu.
 

Erdemir’e verilen imar cezasına iptal kararı

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin, Erdemir’in temel üretim tesislerinin de aralarında bulunduğu yapılara uyguladığı yapı tatili ve mühürleme işlemleri ile idari para cezalarına karşı Erdemir tarafından açılan davaların ardından, Belediye’nin işlemleri Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Temmuz 2020’de yürütmenin durdurulmasına dair verilen kararı takiben, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yapılan işlemlerin tamamını hukuka aykırı bulan Mahkeme, mühürleme ve para cezası işlemlerinin iptali yönünde karar aldı. Konuya ilişkin olarak Erdemir tarafından 20 Ocak 2021 Çarşamba günü Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (“KAP”) yapılan açıklamaya aşağıda yer verilmektedir: 15 Haziran 2020 ve 1 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılan KAP özel durum açıklamalarında; Şirketimize Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İmar Kanunu m. 42 kapsamında para cezası uygulandığı ve söz konusu uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Şirketimiz tarafından gerekli davaların açıldığı, söz konusu davalarda Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiği duyurulmuştu. Bahsi geçen işlemlerin iptali için açmış olduğumuz davalarda, Şirketimiz lehine davanın kabulü ve işlemin iptali yönünde verilen kararlar Şirketimize bugün tebliğ edilmiştir. Bu karar ile Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yapılan mühürleme ve para cezası işlemi iptal edilmiş olmaktadır.

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin, Erdemir’in temel üretim tesislerinin de aralarında bulunduğu yapılara uyguladığı yapı tatili ve mühürleme işlemleri ile idari para cezalarına karşı Erdemir tarafından açılan davaların ardından, Belediye’nin işlemleri Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Temmuz 2020’de yürütmenin durdurulmasına dair verilen kararı takiben, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yapılan işlemlerin tamamını hukuka aykırı bulan Mahkeme, mühürleme ve para cezası işlemlerinin iptali yönünde karar aldı.

Konuya ilişkin olarak Erdemir tarafından 20 Ocak 2021 Çarşamba günü Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (“KAP”) yapılan açıklamaya aşağıda yer verilmektedir:

15 Haziran 2020 ve 1 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılan KAP özel durum açıklamalarında; Şirketimize Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İmar Kanunu m. 42 kapsamında para cezası uygulandığı ve söz konusu uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Şirketimiz tarafından gerekli davaların açıldığı, söz konusu davalarda Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verildiği duyurulmuştu.

Bahsi geçen işlemlerin iptali için açmış olduğumuz davalarda, Şirketimiz lehine davanın kabulü ve işlemin iptali yönünde verilen kararlar Şirketimize bugün tebliğ edilmiştir. Bu karar ile Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından yapılan mühürleme ve para cezası işlemi iptal edilmiş olmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.