Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi

Ereğli 24.09.2021 - 11:41, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8009+ kez okundu.
 

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi

Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 6’ncısını düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’ndaki kazanan ve sergilemeye değer bulunan eserler İstanbul’daki açılış sergisinin ardından Karadeniz Ereğli halkıyla da buluştu. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi 22 – 28 Eylül tarihleri arasında Erdemir Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.
  OYAK’ın Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir rol oynayan çeliği sanatla buluşturmaya devam ediyor. Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan35 eser,İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışsergisinin ardından şimdi de Karadeniz Ereğli Erdemir Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Erdemir ev sahipliğinde gerçekleşen6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Polat Türkmen,Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral ve ilçe protokolünden önemli isimlerin katıldığı açılış töreniyle kapılarını açtı. 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi’nin eserleri,Karadeniz Ereğli’nin ardından OYAK Maden Metalürji şirketlerinden İsdemir’in bulunduğu İskenderun’da, Erdemir Maden’in bulunduğu Sivas Divriği’deve Ankara’da sergilenecek. Yarışmanın bu seneki teması “Sürdürülebilirlik” oldu Bu yıl üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacı, 97 eserle yarışmaya başvurdu. 6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda 51 eser ilk aşamayı geçerken, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle, 11 eser de yarışmanın Seçici Kurulu tarafından sergilenmeye değer bulundu. Bu seneki teması "Sürdürülebilirlik" olarak belirlenen yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, "Exc" eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu.Yarışmanın 2’ncisi “İleri” eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Gülfidan Soyuğur olurken, üçüncülüğü ise “Rigor Mortis” eseriyleMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlukazandı.
Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 6’ncısını düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’ndaki kazanan ve sergilemeye değer bulunan eserler İstanbul’daki açılış sergisinin ardından Karadeniz Ereğli halkıyla da buluştu. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi 22 – 28 Eylül tarihleri arasında Erdemir Kültür Merkezi’nde gezilebilecek.

 

OYAK’ın Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, daha güvenli, konforlu, kaliteli bir yaşamın inşasında ve sürdürülmesinde vazgeçilmez bir rol oynayan çeliği sanatla buluşturmaya devam ediyor. Erdemir’in Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği 6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda ödül almaya ve sergilenmeye değer bulunan35 eser,İstanbul Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışsergisinin ardından şimdi de Karadeniz Ereğli Erdemir Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Erdemir ev sahipliğinde gerçekleşen6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Polat Türkmen,Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral ve ilçe protokolünden önemli isimlerin katıldığı açılış töreniyle kapılarını açtı.

6. Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması Sergisi’nin eserleri,Karadeniz Ereğli’nin ardından OYAK Maden Metalürji şirketlerinden İsdemir’in bulunduğu İskenderun’da, Erdemir Maden’in bulunduğu Sivas Divriği’deve Ankara’da sergilenecek.

Yarışmanın bu seneki teması “Sürdürülebilirlik” oldu

Bu yıl üniversitelerin heykel bölümünde lisans ve lisansüstü eğitim gören 9 farklı üniversiteden 73 yarışmacı, 97 eserle yarışmaya başvurdu. 6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nda 51 eser ilk aşamayı geçerken, final değerlendirmesinde 24 eser ödüle, 11 eser de yarışmanın Seçici Kurulu tarafından sergilenmeye değer bulundu.

Bu seneki teması "Sürdürülebilirlik" olarak belirlenen yarışmada, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Ozan Dursun, "Exc" eseriyle birincilik ödülünün sahibi oldu.Yarışmanın 2’ncisi “İleri” eseriyle Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden Gülfidan Soyuğur olurken, üçüncülüğü ise “Rigor Mortis” eseriyleMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinden Ömer Kasımoğlukazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.