Sitenin sağında bir giydirme reklam

BEÜ TIP FAKÜLTESİ’NE BY-PASS AMELİYATLARINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Sağlık 21.01.2021 - 11:55, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7726+ kez okundu.
 

BEÜ TIP FAKÜLTESİ’NE BY-PASS AMELİYATLARINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ufuk Tütün kamuoyunda balon anjio olarak bilinen,  balon anjioplasti (damarın yeniden açılması) işleminin faklı sağlık merkezlerinde sıra dışı bir işlem gibi ifade edildiğini oysa BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bu işlemin 4 yılı aşkın bir zamanda yapıldığını ve Tıp Fakültesi Kalp damar Cerrahisi Bölümünün bu konuda Birincilik Sertifikasına dahi sahip olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Tütün, yaptığı açıklamada bu işlemin birçok hekim tarafından yapılmasının mümkün olduğunu ancak işlem sırasında yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşılık mutlaka bir Kalp damar Cerrahının bulunmasının zorunluluk olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Tütün açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;  Bugün Türkiye’de en ufak iller de bile yaygın olarak atar damar tıkanıklıkları ilaçlı balon anjioplasti (damarın yeniden açılması) işlemi ile radyologlar- kardiyologlar ve kalp damar cerrahları tarafından gerçekleştirilmektedir.  Bu işlem için deneyim ile beraber tıbbi cihaz ( angio aleti) ve gerekli girişim için ilaçlı/ ilaçsız balonlar la stent lerin temin edilmesi gerekir.  BEUN tıp fakültesi damar cerrahisi bölümünde 4 yılı aşkın zamandır bu girişimler başarı ile yapılmakta olup ilk girişimlerde 98 oranında yeniden açıklık sağlanmış bir yıllık takiplerinde bu açıklıkların 82 devam ettiği görülmüştür.  Damarı anjio ile bir çok branştaki uzman hekimler açabilmektedir.  Ancak her işin bir komplikasyonu (istenmeyen bir kötü durumu) olabilir. Veya lezyon öyle kötüdür ki bu ancak damar cerrahisi ile düzeltilebilir veya by-pass ile tedavi sağlanabilir. Bunu da sadece damar cerrahları yapabilir.  Üniversitenin damar cerrahisi bölümü bu yolda çok ilerlemiş ve ulusal alanda bu konu ile ilgili çalışmaları bağımsız kurullarca birincilik ile ödüllendirilmiştir.’dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ufuk Tütün kamuoyunda balon anjio olarak bilinen,  balon anjioplasti (damarın yeniden açılması) işleminin faklı sağlık merkezlerinde sıra dışı bir işlem gibi ifade edildiğini oysa BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bu işlemin 4 yılı aşkın bir zamanda yapıldığını ve Tıp Fakültesi Kalp damar Cerrahisi Bölümünün bu konuda Birincilik Sertifikasına dahi sahip olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Tütün, yaptığı açıklamada bu işlemin birçok hekim tarafından yapılmasının mümkün olduğunu ancak işlem sırasında yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşılık mutlaka bir Kalp damar Cerrahının bulunmasının zorunluluk olduğuna dikkat çekti.
Prof. Dr. Tütün açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; 
Bugün Türkiye’de en ufak iller de bile yaygın olarak atar damar tıkanıklıkları ilaçlı balon anjioplasti (damarın yeniden açılması) işlemi ile radyologlar- kardiyologlar ve kalp damar cerrahları tarafından gerçekleştirilmektedir. 
Bu işlem için deneyim ile beraber tıbbi cihaz ( angio aleti) ve gerekli girişim için ilaçlı/ ilaçsız balonlar la stent lerin temin edilmesi gerekir. 
BEUN tıp fakültesi damar cerrahisi bölümünde 4 yılı aşkın zamandır bu girişimler başarı ile yapılmakta olup ilk girişimlerde 98 oranında yeniden açıklık sağlanmış bir yıllık takiplerinde bu açıklıkların 82 devam ettiği görülmüştür. 
Damarı anjio ile bir çok branştaki uzman hekimler açabilmektedir. 
Ancak her işin bir komplikasyonu (istenmeyen bir kötü durumu) olabilir. Veya lezyon öyle kötüdür ki bu ancak damar cerrahisi ile düzeltilebilir veya by-pass ile tedavi sağlanabilir. Bunu da sadece damar cerrahları yapabilir. 
Üniversitenin damar cerrahisi bölümü bu yolda çok ilerlemiş ve ulusal alanda bu konu ile ilgili çalışmaları bağımsız kurullarca birincilik ile ödüllendirilmiştir.’dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.