Sitenin sağında bir giydirme reklam

BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARINA YOĞUN TALEP

Eğitim 12.07.2017 - 21:55, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7329+ kez okundu.
 

BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARINA YOĞUN TALEP

Her yıl öğrenci kontenjanını ve başvuru sayısını arttıran Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ilgi bu sene de devam etti. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)BESYO’ya önkayıt tarihi henüz bitmeden başvuru rekor sayıya ulaştı. 13 Temmuz’da sona erecek olanön kayıt başvurularına bu yıl şuan itibariyle 3765 aday başvurmuştur. Bu sayının 13 Temmuz itibari ile 4000’i geçmesi beklenmektedir. Kabul ettiği öğrenci sayısına göre rekor düzeyde gerçekleşen şu ana kadar ki başvurularda Türkiye’nin neredeyse her ilinden başvuru yapılmış ve 107’si milli sporcu, 807 kadın, 2868 erkek aday olmak üzere toplam 3765 adaybaşvurmuştur. 18-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavları sonucunda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında, 35’i erkek, 25’i kadın (%15’i Milli kontenjanı; 3 kadın, 6 erkek toplam 9 dokuz kişi) toplam 60 öğrenci kabul edilecek olup, normal kontenjan dışında 25 adet Uluslararası/Yabancı Uyrukluöğrenci kontenjanı ile toplam 85 öğrenci kabul edilecektir.BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş:”Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz, Üniversitemiz ile doğru orantılı bir şekilde her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Başvurulardan ve böylesine yoğun bir ilgi olmasından büyük memnuniyet duymaktayız. Bu ilginin tabi ki bir nedeni var. BEÜ olarak biz kayıtlarımızı online olarak yapabilme imkanı sunuyoruz ki bu sayede adaylarımız şahsen başvuru için ekstra masraf yapmadan ve kayıt vs gibi hiçbir isim adı altında adaylarımızdan ücret almıyoruz. Hepsinden önemlisi de sınavımızın her aşaması şeffaf ve izlenebilir olması. Bu sayede Türkiye’nin her bir köşesinden yaklaşık olarak 71 ilden başvuru aldık. Sınav için ilimize gelecek olan aday öğrencilerimizi şehrimizde ve üniversitemizde en iyi şekilde ağırlayacağız. 18-23 Temmuz tarihleri arasında Farabi Kampüs Spor Salonu’nda yapılacak özel yetenek sınavına girecek adaylara şimdiden şahsım ve üniversitemiz adına başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum ”dedi.

Her yıl öğrenci kontenjanını ve başvuru sayısını arttıran Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ilgi bu sene de devam etti. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)BESYO’ya önkayıt tarihi henüz bitmeden başvuru rekor sayıya ulaştı. 13 Temmuz’da sona erecek olanön kayıt başvurularına bu yıl şuan itibariyle 3765 aday başvurmuştur. Bu sayının 13 Temmuz itibari ile 4000’i geçmesi beklenmektedir. Kabul ettiği öğrenci sayısına göre rekor düzeyde gerçekleşen şu ana kadar ki başvurularda Türkiye’nin neredeyse her ilinden başvuru yapılmış ve 107’si milli sporcu, 807 kadın, 2868 erkek aday olmak üzere toplam 3765 adaybaşvurmuştur.
18-23 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavları sonucunda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında, 35’i erkek, 25’i kadın (%15’i Milli kontenjanı; 3 kadın, 6 erkek toplam 9 dokuz kişi) toplam 60 öğrenci kabul edilecek olup, normal kontenjan dışında 25 adet Uluslararası/Yabancı Uyrukluöğrenci kontenjanı ile toplam 85 öğrenci kabul edilecektir.
BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş:”Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz, Üniversitemiz ile doğru orantılı bir şekilde her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Başvurulardan ve böylesine yoğun bir ilgi olmasından büyük memnuniyet duymaktayız. Bu ilginin tabi ki bir nedeni var.
BEÜ olarak biz kayıtlarımızı online olarak yapabilme imkanı sunuyoruz ki bu sayede adaylarımız şahsen başvuru için ekstra masraf yapmadan ve kayıt vs gibi hiçbir isim adı altında adaylarımızdan ücret almıyoruz. Hepsinden önemlisi de sınavımızın her aşaması şeffaf ve izlenebilir olması. Bu sayede Türkiye’nin her bir köşesinden yaklaşık olarak 71 ilden başvuru aldık. Sınav için ilimize gelecek olan aday öğrencilerimizi şehrimizde ve üniversitemizde en iyi şekilde ağırlayacağız. 18-23 Temmuz tarihleri arasında Farabi Kampüs Spor Salonu’nda yapılacak özel yetenek sınavına girecek adaylara şimdiden şahsım ve üniversitemiz adına başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.