Sitenin sağında bir giydirme reklam

Başkent EDAŞ'tan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama

Gündem 18.02.2021 - 00:54, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7702+ kez okundu.
 

Başkent EDAŞ'tan elektrik kesintileri ile ilgili açıklama

Zonguldak il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ve ilçelerde elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektrik kesintileri ile ilgili Başkent Edaş şu açıklamayı yaptı: "Batı Karadeniz’de etkili olması beklenen kar yağışına ek olarak, kuvveti saatte 70 kilometreye ulaşan güçlü fırtınanın Zonguldak’ta etkisini göstermeye başlamasıyla, il merkezi ve ilçelerdeki bazı bölgelere enerji verilememektedir. Dikkatle takip ettiğimiz meteoroloji tahminleri uyarınca yürüttüğümüz hazırlıklar kapsamında, teyakkuzda bekleyen uzman ekiplerimiz arıza oluşumunu takiben ilgili noktalara ulaşmış ve olabilecek en hızlı şekilde tekrar enerji verilmesi için arıza onarım işlemlerine başlanmıştır. Hazırlıklar kapsamında kiralanan kepçeler enerji nakil hatlarına giden yollarda çalışmakta olup, iletken üzerine devrilen ağaçlar getirilen vinçlerle kaldırılmakta, İnsansız Hava Araçları (İHA) arızaları tespit için iletkenler üzerinde devriye uçuşları gerçekleştirmektedir. Afet şartlarına karşı bölgedeki ekiplere destek için getirilen ekiplere ek olarak, şartların daha da ağırlaşması ihtimaline karşı çevre illerden destek ekipler yola çıkarılmıştır. Öte yandan, Zonguldak’ın su ihtiyacını karşılayan Ulutan Barajı’nı besleyen enerji iletim hatlarında sabah saatlerinde meydana gelen arızaya müdahale edilerek, saat 12.15itibariyle tekrar enerji verilmiştir. Arıza süresince bölgede tedbiren bekletilen 400 kVA’lık jeneratörle barajdaki su pompalarına kısmen enerji sağlanmıştır. Başkent EDAŞ ekipleri olarak, kesinti yaşanan bölgelerde en kısa sürede enerji hizmeti sağlamak için tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtir, müşterilerimizin tüm taleplerini, Başkent Mobil 186 Uygulaması,186 Çağrı Merkezimiz veya Başkent EDAŞ’ın devreye alınan 0312 186 0000 numaralı WhatsApp müşteri iletişim kanalı üzerinden iletebileceklerini hatırlatırız."
Zonguldak il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Merkez ve ilçelerde elektrik kesintisi yaşanıyor.
Elektrik kesintileri ile ilgili Başkent Edaş şu açıklamayı yaptı: "Batı Karadeniz’de etkili olması beklenen kar yağışına ek olarak, kuvveti saatte 70 kilometreye ulaşan güçlü fırtınanın Zonguldak’ta etkisini göstermeye başlamasıyla, il merkezi ve ilçelerdeki bazı bölgelere enerji verilememektedir.
Dikkatle takip ettiğimiz meteoroloji tahminleri uyarınca yürüttüğümüz hazırlıklar kapsamında, teyakkuzda bekleyen uzman ekiplerimiz arıza oluşumunu takiben ilgili noktalara ulaşmış ve olabilecek en hızlı şekilde tekrar enerji verilmesi için arıza onarım işlemlerine başlanmıştır.
Hazırlıklar kapsamında kiralanan kepçeler enerji nakil hatlarına giden yollarda çalışmakta olup, iletken üzerine devrilen ağaçlar getirilen vinçlerle kaldırılmakta, İnsansız Hava Araçları (İHA) arızaları tespit için iletkenler üzerinde devriye uçuşları gerçekleştirmektedir.
Afet şartlarına karşı bölgedeki ekiplere destek için getirilen ekiplere ek olarak, şartların daha da ağırlaşması ihtimaline karşı çevre illerden destek ekipler yola çıkarılmıştır.
Öte yandan, Zonguldak’ın su ihtiyacını karşılayan Ulutan Barajı’nı besleyen enerji iletim hatlarında sabah saatlerinde meydana gelen arızaya müdahale edilerek, saat 12.15itibariyle tekrar enerji verilmiştir. Arıza süresince bölgede tedbiren bekletilen 400 kVA’lık jeneratörle barajdaki su pompalarına kısmen enerji sağlanmıştır.
Başkent EDAŞ ekipleri olarak, kesinti yaşanan bölgelerde en kısa sürede enerji hizmeti sağlamak için tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtir, müşterilerimizin tüm taleplerini, Başkent Mobil 186 Uygulaması,186 Çağrı Merkezimiz veya Başkent EDAŞ’ın devreye alınan 0312 186 0000 numaralı WhatsApp müşteri iletişim kanalı üzerinden iletebileceklerini hatırlatırız."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.