Sitenin sağında bir giydirme reklam

A.Adaylığı süreci kızışmaya başladı…

Zonguldak (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.11.2023 - 23:37, Güncelleme: 23.11.2023 - 10:42 1547+ kez okundu.
 

A.Adaylığı süreci kızışmaya başladı…

A.Adaylığı süreci kızışmaya başladı…
Kozlu’da Belediye Başkanlığı için aday adaylığı süreci kızışmaya başladı. Yeniden Refah Partisi kriterlerine uyan herkese kapılarının açık olduğunu ancak ön şart ile gelen hiç kimseyi kabul etmeyeceklerini açıkladı. İYİ Parti Genel Merkezi Türkiye’nin her yerinde kendi adayları ile seçime gireceklerini açıklamasının ardından aday adayı başvuru sürecinin başladığını, başvuruların bizzat ilçe başkanlığına yapacağını açıkladı. MHP’de süreç haftaya netleşecek. MHP’liler Zonguldak’ta ittifaka gidip aday çıkartmayarak AK Parti listelerinden mi aday gösterecekler yoksa kendi adayları ile mi seçime girecekler haftaya netlik kazanacak. CHP’de aday bolluğu yaşanıyor. Şimdiden Belediye Başkan adaylığı için 6-7 kişinin ismi kamuoyuna yansımış olsa da, CHP seçime kazanma şansı en yüksek aday ile girmek için eleye, eleye gidiyor. Bu bağlamda rüzgâr gülü kafadan elenen isimlerin başında geliyor. İyi Parti’den de istifa eden rüzgâr gülü anlaşılan o ki, ortada kaldı. CHP macerası da başlamadan sona erdi. Eleme sonunda karar aşamasında bekleyen iki isim de kamuoyunda kabul gören isimler. Şimdilik isim zikretmek doğru olmaz ama şu kadarını söyleyelim, biri Karadeniz kökenli, diğeri yerli. Gelelim Ak Parti’ye. Ak Parti’de Ali Bektaş’ın adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. Genel merkezin yoklamalarında dahi ‘Ali Bektaş olmazsa kimle seçim kazanırız’  diye soru yöneltiliyor. Bu soruya Necdet Karaveli cevabı verenler çoğunlukta. Ali Bektaş’la seçim alacaklarına kesin gözü ile bakan Ak Parti’lilerin tek korkulu rüyası, ‘8 sene önceki gibi bir sürpriz olurda Genel Merkez Ali Bektaş’ı ya Zonguldak’tan aday gösterirse ne yaparız?’şeklinde. Şunu da söylemekte fayda var; Gelen kulis bilgileri içerisinde Ali Bektaş’ın bütün hazırlıklarını Kozlu’dan aday olacakmış gibi yaptığı ve toplumun her kesiminden kabul görecek seçkin bir belediye meclis üyesi listesi ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlandığı yönünde duyumlar alıyoruz. Ancak önceki senelerde Ak Parti’de formaliteden de olsa yaşanan aday adayı bolluğu bu sene neden yaşanmıyor? Kamuoyu bunu çok merak ediyor. Ha, birde partiler üstü, aday adaylığı ile işi olmayan birkaç yıl önceden  kendini direkt aday ilan eden, arabasını kaplatıp, binasına büyük boy afişini asan Kozlu’nun bir adayı var. Ama işte ne partisi var ne de meclis üyeleri… İşin enteresan tarafı afişte bağımsız aday da yazmıyor. Demek ki, görüşmeler son dakikaya kadar devam edecek. Ancak bu sefer işi para çözecek gibi değil. Hayırlısı olsun. Süreç neyi gösterecek izleyip göreceğiz…
A.Adaylığı süreci kızışmaya başladı…

Kozlu’da Belediye Başkanlığı için aday adaylığı süreci kızışmaya başladı.

Yeniden Refah Partisi kriterlerine uyan herkese kapılarının açık olduğunu ancak ön şart ile gelen hiç kimseyi kabul etmeyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Merkezi Türkiye’nin her yerinde kendi adayları ile seçime gireceklerini açıklamasının ardından aday adayı başvuru sürecinin başladığını, başvuruların bizzat ilçe başkanlığına yapacağını açıkladı.

MHP’de süreç haftaya netleşecek. MHP’liler Zonguldak’ta ittifaka gidip aday çıkartmayarak AK Parti listelerinden mi aday gösterecekler yoksa kendi adayları ile mi seçime girecekler haftaya netlik kazanacak.

CHP’de aday bolluğu yaşanıyor. Şimdiden Belediye Başkan adaylığı için 6-7 kişinin ismi kamuoyuna yansımış olsa da, CHP seçime kazanma şansı en yüksek aday ile girmek için eleye, eleye gidiyor.

Bu bağlamda rüzgâr gülü kafadan elenen isimlerin başında geliyor. İyi Parti’den de istifa eden rüzgâr gülü anlaşılan o ki, ortada kaldı. CHP macerası da başlamadan sona erdi.

Eleme sonunda karar aşamasında bekleyen iki isim de kamuoyunda kabul gören isimler. Şimdilik isim zikretmek doğru olmaz ama şu kadarını söyleyelim, biri Karadeniz kökenli, diğeri yerli.

Gelelim Ak Parti’ye.

Ak Parti’de Ali Bektaş’ın adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. Genel merkezin yoklamalarında dahi ‘Ali Bektaş olmazsa kimle seçim kazanırız’  diye soru yöneltiliyor. Bu soruya Necdet Karaveli cevabı verenler çoğunlukta.

Ali Bektaş’la seçim alacaklarına kesin gözü ile bakan Ak Parti’lilerin tek korkulu rüyası, ‘8 sene önceki gibi bir sürpriz olurda Genel Merkez Ali Bektaş’ı ya Zonguldak’tan aday gösterirse ne yaparız?’şeklinde.

Şunu da söylemekte fayda var;

Gelen kulis bilgileri içerisinde Ali Bektaş’ın bütün hazırlıklarını Kozlu’dan aday olacakmış gibi yaptığı ve toplumun her kesiminden kabul görecek seçkin bir belediye meclis üyesi listesi ile seçmenin karşısına çıkmaya hazırlandığı yönünde duyumlar alıyoruz.

Ancak önceki senelerde Ak Parti’de formaliteden de olsa yaşanan aday adayı bolluğu bu sene neden yaşanmıyor? Kamuoyu bunu çok merak ediyor.

Ha, birde partiler üstü, aday adaylığı ile işi olmayan birkaç yıl önceden  kendini direkt aday ilan eden, arabasını kaplatıp, binasına büyük boy afişini asan Kozlu’nun bir adayı var.

Ama işte ne partisi var ne de meclis üyeleri…

İşin enteresan tarafı afişte bağımsız aday da yazmıyor.

Demek ki, görüşmeler son dakikaya kadar devam edecek.

Ancak bu sefer işi para çözecek gibi değil.

Hayırlısı olsun.

Süreç neyi gösterecek izleyip göreceğiz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.