LASTİKÇİLER UYARIYOR!

 

1 Nisan  tarihi itibari ile araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğunun sone ermesi sebebiyle oto lastik tamir ve bakım servislerinde yoğunluklar yaşanıyor.

Bilinçli sürücüler 1 Nisan'dan itibaren araçlarındaki vakumlu kış tipi lastikleri söktürerek, yazlık dört mevsim türü lastikleri taktırmaya devam ederken bazı sürücülerin kış lastiklerini kullanmaya devam ettikleri görülüyor.

Kozlu Küçük Sanayi Sitesinde Oto lsatik Tamir ve Bakım Servisi sahibi olan Namık Işıklı devlet tarafından belirlenen yazlık ve kışlık lastik kullanım tarihlerinin sürücülerin ve araç sahiplerinin lehine olduğuna dikkat çekerek sürücülerin belirlenen tarihlerde uygulamaya riayet etmelerinin kendi yüksek menfaatlerine olacağını dile getirdi.

Işıklı şu konulara dikkat çekti; 'İlgili yönetmeliğe göre 1 Nisan tarihi itibariyle kışlık lastik kullanımı zorunluluğu sona ermiştir. Araç sahibi ve sürücülerinin 1 Nisan'dan sonra kışlık yani vakumlu lastiklerini söktürüp yerine yazlık ya da dört mevsim türü lastikleri taktırmaları kendi menfaatlerinedir. Çünkü kışlık yani vakumlu lastikler sıcak havada yani yazın kullanıldığında vakum özelliğini kaybederek kışın işlevsiz hale geliyor. Ayrıca yaz aylarında kışlık lastiklerin yol tutuş özelliği yazlık ya da dört mevsim lastiklere oranda daha azdır.Bunun için araç sahibi ve sürücülere fazla zaman geçirmeden araçlarına yazlık lastikleri taktırmalarını tavsiye ediyoruz.' dedi.(BKH)