YALANA VE İFTİRAYA TAM GAZ DEVAM

Arena Haber Gazetesi Israrla sipariş usulü yalan ve karalama haberlere devam ediyor.
Kozlu'da yayımlanan Genel yayın yönetmenliğini Yıldıray Demirci'nin yaptığı haftalık Arena Haber Gazetesi, yaptığı haberlerin gerçek dışı olduğu muhataplarınca yazılı olarak tekzip edilmesine rağmen, yalan ve iftira haberler ile kişi, kurum ve kuruluşları zan altında bırakıp karalamaktaki ısrarını sürdürüyor.
Arena Haber Gazetesi bir hafta önceki sayısında Ak Parti'li eski Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın arasının açık olduğuna ve Bektaş ve Özbakır arasındaki buzların erimesine 19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun'un vesile olduğu, Uzun'un ikiliyi Ankara'da bir araya getirerek görüştürdüğünü manşete taşımıştı.
Ancak gazetenin haberi aynı gün 19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun tarafından yalanlanmış ve gazeteye gönderilen tekzip metninde bu tür haberler yapılmadan önce muhataplarından teyid alınmasının yerel basının saygınlığı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapılmıştı.
Ancak Belgesi ve dayanağı olmayan, kişi kurum ve kuruluşları karalama amacından öteye gitmeyen haberler yapmakta ısrarcı olan Arena Haber Gazetesi bu hafta da yine aynı yayın anlayışını sürdürdü.
Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da 19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ve Ak Partili eski Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı manşetine taşıyan gazete, ismini vermekten çekindiği bazı siyasetçi, iş adamı, gazeteci ve STK'nı da şovenizm yapmak ve bu duyguları işleyerek 3 yıl sonra yapılacak seçimlere yön vermekle itham etti.
ALİ BEKTAŞ: Haberde geçen yakışıksız iftira ve karalamalara muhatap olan siyasetçilerden biri olan Ak Parti'li Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, haberin tamamen yalan, uydurma ve karalama amaçlı yapılmış bir haber olduğunu dile getirerek şunları söyledi; ' Özel yaşantımda ve Siyaset hayatım boyunca halka hizmet ederken hiçbir gün yerli-yabancı ayırımı yapmadım. yapanlara da iğrenerek baktım. Ancak görüyorum ki daha seçimlere 3 yıl kala birileri benim üzerimden bu konuyu kaşıyarak prim elde etmeye çalışıyor. Onlara şunu söylemek istiyorum; Bu tür kirli siyaset modeli bu memlekette artık iş yapmaz. Ülkemizin, Şehrimizin, Kozlumuzun gelişmesi için sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği öne çıkartın. Ayrımcılığı ve bölücülüğü değil!
Bu tür haberlere konu edilmek beni üzer. Bu tür asılsız haberleri yapanlara da şunu söylüyorum;
Yazdıklarınızı doğrulayan elinizde ne tür bilgi belge varsa açıklayın, yoksa inandırıcılığınızı kaybeder kamuoyunun gözünde 'Müfteri' konumuna düşersiniz. dedi.
ALİ UZUN: Yine haberde adı geçen19'uncu dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;
'Şahsımı da muhatap alan bu tür gerçeği yansıtmayan, kişi kurum ve kuruluşları karalar nitelikte zan altında bırakan, iftira karalama niteliğinde çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan haberlerin yapılmaması hususunda yayımcı kuruluşun yetkililerini sözlü ve yazılı olarak uyarmama rağmen görüyorum ki, Arena Haber Gazetesi bu yöndeki hatalı anlayışını ısrarla sürdürmekte kararlı.
Bu tür haberlerin tekrarı durumunda hukuki yollara başvurmaktan geri kalmayacağım' dedi.(BKH)