Dedi-Kodu’cuuuuu!!!!!!!

İnsanın kendisine yaptığını dünya âlem bir araya gelse yapamazmış…
Bazı insanlar, bazen anlık çıkarları uğruna kendilerini öyle durumlara düşüyorlar ki, insanın Allah düşmanımın başına vermesin diyesi geliyor.
Ama diğer yandan da, ‘Kendi düşen ağlamaz’ demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.
Onun için hangi meslekten olursa olsun insanın en çok dikkat etmesi gereken hassas nokta son nefesine kadar koruması gereken en büyük servetinin, onur, şeref ve haysiyet olduğunun bilincinde olması ve bunu bir an bile aklından çıkarmaması gerektiğidir!
Özellikle de Kamuoyunda 4’üncü güç olarak kabul edilen ve görevleri sadece kamuoyunun haber alma ihtiyacına hizmet olan Gazetecilik gibi ulvi bir mesleği icra edenler çok daha hassasiyetle bu bilinci muhafaza etmelidirler.
Dün 3-5 kuruşluk anlık çıkarlar, menfaatler için kalemini satanlar bugün bedelini misli ile ödemektedirler. Bundan sonra da ödeyeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.
Utanarak yazıyorum ama çok net çok sağlam bir kaynak tarafından geçtiğimiz günlerde kulağıma fısıldanan bir olay bu kadar da olmaz artık dedirtti.
Kozlu’da gazetecilik yapıyorum diye geçinen, belediyeden çıkmayan, çıkarları doğrultusunda, paralı, bu işe meraklı ticaret erbaplarına gazete kurduran ve adamlar işi öğrenene kadar bir süre istediği gibi o gazetede at oynatıp nemalanan bir şahıs ile ilgili konuşulanlar, eleştiriden öte acınılacak durumda olduğunun en büyük göstergesi gibiydi.
Egolarının kabarıklığı ile nam salmış AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’i yalayıp yıkamayı, methiyeler dizen haberler yapmayı kendisine asli görev edinmiş bu Şahıs istediğini alamayınca Kozlu sokaklarında Ertan hakkında ileri geri sallamaya başlamış, ‘Yok Zonguldak’tan gelip millet 15 Bin lira fatura kesiyormuşta, bu ona daha çok sahip çıktığı halde buna 100-200 TL harçlıktan fazlasını vermiyormuşta,falan filan…’
Durum Ertan’ın babası Fikret abinin kulağına kadar gitmiş olacak ki, oğlunun beslediği adam tarafından arkasından konuşulmasından rahatsızlık duyan Fikret abi, Belediyenin Muhasebe Müdürünü arayarak bu gazeteciye 250TL ödeme yapılması talimatını vermiş.
Bunu duyunca neye şaşıracağımı şaşırdım!
Gazeteciyim diye geçinen birinin düştüğü duruma mı, şaşırayım, yoksa başkanın babasının Belediye’nin Muhasebe Müdürünü arayıp bu şahsa ödeme yapın talimatını vermesini istediği yönündeki iddialara mı bilemedim.
Hadi siz söyleyin hangisi daha ilginç?