Sitenin sağında bir giydirme reklam

Zonguldaklı Madenci çocukları,Somalı kardeşlerine"Sizi en iyi biz anlarız” diyerek mektup yazdı.

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2014 - 21:33, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7283+ kez okundu.
 

Zonguldaklı Madenci çocukları,Somalı kardeşlerine"Sizi en iyi biz anlarız” diyerek mektup yazdı.

Zonguldaklı madenci çocukları, “13 Mayıs’ta Soma’da meydana maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına, "Sizi en iyi biz anlarız” diyerek mektup yazdı.
Duygu yüklü yazılan mektuplarda Zonguldak’ta yaşayan madenci çocukları, “Bizim babamız da madenci. Bizler de babamızın her işe gidip, madene indiğinde helalleşiyoruz” diyerek, "Sizi en iyi biz anlarız” dediler. Çoğu öğrenci babasının madenci olduğu Kilimli Madenciler İlk ve Ortaokulu’nun başlatmış olduğu ve Zonguldak’ta diğer okullardan da destek olan projeye katılanlar gün geçtikçe artıyor. Şimdiye kadar 139 mektubun Soma’da hayatını kaybeden madenci çocuklarına ulaştığını söyleyen Madenciler İlk ve Orta okulu Müdürü Kemalettin Oral, "Kilimli Madenciler İlk ve Orta Okulu olarak Soma faciasından sonra Soma’yı en iyi Zonguldaklı madenci çocuklarının anlayacağını düşünerek buradaki madenci çocuklarından Soma’da hayatını kaybetmiş olan madencilerin çocuklarına duygularımızı, hislerimizi ve bizi en iyi anlatan mektuplarla manevi destek vermek istedik. Kampanyamızı başlattık. Kilimli’deki tüm okullarımız buna katıldı. Bizim çocuklarımızın çoğu madenci çocukları, bizim okulumuzun adı da Madenci. Bizler bu duyguyu yaşayan insanlarız. Çocuklarımız bu korkuyu yaşayarak devam ediyorlar. Babaları da çocuklarına bu duyguları yaşatmak istemedikleri için onları okutmak ve en iyi eğitimi almalarını istemektedirler. Bizlerde çocuklarımıza madende ne gizli kalmış ve bilinmeyenleri anlatmakla yükümlüyüz. Bunun zorluklarını bilerek büyümelerini ve eğitimlerini artırmalarını, bunun bilincine varmalarını istiyoruz. Madencilik gerçekten çok zor bir meslek. En zor da zorlananlar onların çocuklarını ve ailelerinin olduğunu düşünüyoruz. Onlara daha çok destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin geleceği çocuklarımız. Bu faciadaki üzüntüleri herkesin paylaşarak hafifletmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Soma’da meydana gelen faciada 434 madenci çocuğu yetim kalırken, yazılan ve henüz gönderilmeyen yüzlerce mektup ise Kaymakamlığın izin vermesini bekliyor.
Zonguldaklı madenci çocukları, “13 Mayıs’ta Soma’da meydana maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına, "Sizi en iyi biz anlarız” diyerek mektup yazdı.


Duygu yüklü yazılan mektuplarda Zonguldak’ta yaşayan madenci çocukları, “Bizim babamız da madenci. Bizler de babamızın her işe gidip, madene indiğinde helalleşiyoruz” diyerek, "Sizi en iyi biz anlarız” dediler. Çoğu öğrenci babasının madenci olduğu Kilimli Madenciler İlk ve Ortaokulu’nun başlatmış olduğu ve Zonguldak’ta diğer okullardan da destek olan projeye katılanlar gün geçtikçe artıyor.
Şimdiye kadar 139 mektubun Soma’da hayatını kaybeden madenci çocuklarına ulaştığını söyleyen Madenciler İlk ve Orta okulu Müdürü Kemalettin Oral, "Kilimli Madenciler İlk ve Orta Okulu olarak Soma faciasından sonra Soma’yı en iyi Zonguldaklı madenci çocuklarının anlayacağını düşünerek buradaki madenci çocuklarından Soma’da hayatını kaybetmiş olan madencilerin çocuklarına duygularımızı, hislerimizi ve bizi en iyi anlatan mektuplarla manevi destek vermek istedik. Kampanyamızı başlattık. Kilimli’deki tüm okullarımız buna katıldı. Bizim çocuklarımızın çoğu madenci çocukları, bizim okulumuzun adı da Madenci. Bizler bu duyguyu yaşayan insanlarız. Çocuklarımız bu korkuyu yaşayarak devam ediyorlar. Babaları da çocuklarına bu duyguları yaşatmak istemedikleri için onları okutmak ve en iyi eğitimi almalarını istemektedirler. Bizlerde çocuklarımıza madende ne gizli kalmış ve bilinmeyenleri anlatmakla yükümlüyüz. Bunun zorluklarını bilerek büyümelerini ve eğitimlerini artırmalarını, bunun bilincine varmalarını istiyoruz. Madencilik gerçekten çok zor bir meslek. En zor da zorlananlar onların çocuklarını ve ailelerinin olduğunu düşünüyoruz. Onlara daha çok destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin geleceği çocuklarımız. Bu faciadaki üzüntüleri herkesin paylaşarak hafifletmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Soma’da meydana gelen faciada 434 madenci çocuğu yetim kalırken, yazılan ve henüz gönderilmeyen yüzlerce mektup ise Kaymakamlığın izin vermesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.