Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yorumlar

Gündem 21.03.2019 - 15:02, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7878+ kez okundu.
 

Yorumlar

Geçen hafta yazdığımız Dedi-Kodu’cuuu köşesi kamuoyundan oldukça fazla ses getirdi.Yazı ile ilgili muhataplarından cevap hakkı niteliğinde yorumlar geldi. Kamuoyunu bilgilendirmek ve muhataplarına cevap hakkı tanımak amacıyla bu haftaki köşemizde bu yorumlara da yer vereceğiz.  Önce geçen haftaki yazımızı hatırlatalım;  DEDİ-KODU’CUUUU!!!!! Uzun zaman ara verdiğimiz bu köşemize son günlerde aldığımız bomba gibi bir duyum nedeniyle tekrar yazma ihtiyacı duyduk. Sokakta, kahvehane ve birahane köşelerinde dahi konuşulduğuna göre insanın tam olmasa bile illaki vardır bir gerçeklik payı diyesi geliyor. Ödeme dengesi hepten yok olmuş, işçisinin maaşını dahi ödemekte zorluk çeken, bütün araçları, arsaları, tapuları hacizli bir belediye düşünün. Beş yıllık dönem sona ermiş, Belediye başkanı yeniden aday yapılmamış… Son günlerini izinde geçiriyor. Gerçi belediyeye gitse ne olacak? Makama gittiğini duyan alacaklılar anında kapıda sıraya geçiyor. Son gelen para ile işçi maaşları dağıtılıp, vedalaşılması beklenirken, Başkan parayı ödeyecek satın alma müdürüne kendisine yakın müteahhite ödeme yapılması talimatı veriyor. Müdür; ‘İşçi maaşlarını ödemedik.Ona ödeme yapmamız uygun olmaz’ diyor! Başkan;’Ben ne diyorsam onu yap’ diyor, müdüre. Bu sorumluluğun altına girmemekte ısrar eden müdür, giderayak Başkan tarafından görevden alınıyor. Sokaktaki vatandaş, ‘Böyle onurlu, dik duruş gösterecek insanlar az çıkar bu memlekette’ diyerek, görevden alınma pahasına işçinin hakkını korumaya çalışan müdüre övgüler yağdırıyor.  Şimdi o yazıyla ilgili cevap hakkı niteliğindeki yorumlara göz ataım;   Yorum 1: ‘Onurlu duruş seni göreve getiren adamın iki sene arkasında durup her dediğini yapıp son iki ayda satışa getirmekle olmaz!’ Yorum 2: ‘Asıl sorumluluk sende değilken, Belediye Başkanı’nın dediği yere ödeme yapmayıp, başkandan para saklayıp, kendisine yakın iş adamlarının ödemelerini yapmak mı onurlu ve dik duruş? Bırakın Allah aşkına, bunun adı dik duruş değil, olsa olsa, ihanet, arkadaş vuruş olur!’ Yorum 3: ‘ Adamın önce bir adına bakın sonra yaptığı davranışı yadırgayın. Normaldir. Suç onda değil, ona güvenip, ona yetki verende!’ Yorum 4: ‘Kimse merak etmiyor mu, kendisini göreve getirip iki yıl bir dediğini iki etmediği belediye başkanına bir müdür görev süresi bitimine bir ay kalan başkana kasada para olmasına rağmen neden işçi alacağını bahane ederek son ayında böyle bir itibarsızlaştırıcı komplo kurar? Ben söyleyeyim, asıl mesele işçi alacağı, dik duruş vs. değil! Bu şahıs giderayak Başkandan Başkan yardımcılığı kadrosu istedi, yazısını başkana yolladı, başkan onaylamadığı için, bu yolu seçerek başkanı itibarsızlaştırmaya çalıştı.   Siz değerli okuyucularımız okuyucularımızın takdirine sunuyoruz…

Geçen hafta yazdığımız Dedi-Kodu’cuuu köşesi kamuoyundan oldukça fazla ses getirdi.Yazı ile ilgili muhataplarından cevap hakkı niteliğinde yorumlar geldi.

Kamuoyunu bilgilendirmek ve muhataplarına cevap hakkı tanımak amacıyla bu haftaki köşemizde bu yorumlara da yer vereceğiz. 

Önce geçen haftaki yazımızı hatırlatalım; 

DEDİ-KODU’CUUUU!!!!!

Uzun zaman ara verdiğimiz bu köşemize son günlerde aldığımız bomba gibi bir duyum nedeniyle tekrar yazma ihtiyacı duyduk.

Sokakta, kahvehane ve birahane köşelerinde dahi konuşulduğuna göre insanın tam olmasa bile illaki vardır bir gerçeklik payı diyesi geliyor.

Ödeme dengesi hepten yok olmuş, işçisinin maaşını dahi ödemekte zorluk çeken, bütün araçları, arsaları, tapuları hacizli bir belediye düşünün.

Beş yıllık dönem sona ermiş,

Belediye başkanı yeniden aday yapılmamış…

Son günlerini izinde geçiriyor.

Gerçi belediyeye gitse ne olacak?

Makama gittiğini duyan alacaklılar anında kapıda sıraya geçiyor.

Son gelen para ile işçi maaşları dağıtılıp, vedalaşılması beklenirken,

Başkan parayı ödeyecek satın alma müdürüne kendisine yakın müteahhite ödeme yapılması talimatı veriyor.

Müdür; ‘İşçi maaşlarını ödemedik.Ona ödeme yapmamız uygun olmaz’ diyor!

Başkan;’Ben ne diyorsam onu yap’ diyor, müdüre.

Bu sorumluluğun altına girmemekte ısrar eden müdür, giderayak Başkan tarafından görevden alınıyor.

Sokaktaki vatandaş, ‘Böyle onurlu, dik duruş gösterecek insanlar az çıkar bu memlekette’ diyerek, görevden alınma pahasına işçinin hakkını korumaya çalışan müdüre övgüler yağdırıyor. 

Şimdi o yazıyla ilgili cevap hakkı niteliğindeki yorumlara göz ataım;

 

Yorum 1: ‘Onurlu duruş seni göreve getiren adamın iki sene arkasında durup her dediğini yapıp son iki ayda satışa getirmekle olmaz!’

Yorum 2: ‘Asıl sorumluluk sende değilken, Belediye Başkanı’nın dediği yere ödeme yapmayıp, başkandan para saklayıp, kendisine yakın iş adamlarının ödemelerini yapmak mı onurlu ve dik duruş? Bırakın Allah aşkına, bunun adı dik duruş değil, olsa olsa, ihanet, arkadaş vuruş olur!’

Yorum 3: ‘ Adamın önce bir adına bakın sonra yaptığı davranışı yadırgayın. Normaldir. Suç onda değil, ona güvenip, ona yetki verende!’

Yorum 4: ‘Kimse merak etmiyor mu, kendisini göreve getirip iki yıl bir dediğini iki etmediği belediye başkanına bir müdür görev süresi bitimine bir ay kalan başkana kasada para olmasına rağmen neden işçi alacağını bahane ederek son ayında böyle bir itibarsızlaştırıcı komplo kurar? Ben söyleyeyim, asıl mesele işçi alacağı, dik duruş vs. değil! Bu şahıs giderayak Başkandan Başkan yardımcılığı kadrosu istedi, yazısını başkana yolladı, başkan onaylamadığı için, bu yolu seçerek başkanı itibarsızlaştırmaya çalıştı.  

Siz değerli okuyucularımız okuyucularımızın takdirine sunuyoruz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.