Sitenin sağında bir giydirme reklam

YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ YAPILDI

Çaycuma 06.01.2017 - 15:18, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7606+ kez okundu.
 

YANGIN SÖNDÜRME EĞİTİMİ YAPILDI

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumların öğrenci ve personeline yangın eğitimi verdi
Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yatılı huzurevi, sevgi evleri, çocuk yuvası, sosyal hizmet merkezi ve yetiştirme yurdunda çalışan personelle öğrencilere yangın ve yangından koruma yöntemleri hakkında eğitim verdi. Görsel ve uygulamalı olarak yapılan eğitim büyük bir başarıyla tamamlandı. İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz’ün konferans salonunda yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından uygulamalı eğitim yapıldı. Yanan katı maddelere, yanıcı sıvı maddelere, yanıcı gazlara nasıl müdahale edileceğini öğrenen kursiyerler, daha sonra, tutuşmuş bir yanıcı sıvı ile bir LPG tüpüne yangın tüpü ile müdahale etti. Kursiyerler ayrıca, bir de kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikatta senaryo gereği çıkarılan temsili yangında, bir evin ikinci katında mahsur kalan kazazedeler itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı.   EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ FARKLI ŞEKİLLERDE DEVAM EDECEK Konuyla ilgili olarak bilgi veren Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz, “Müdürlük olarak ilçemizde meydana gelen yangınlara müdahale etmekle kalmıyor, tüm doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla, okullarda yangın önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele konularında eğitimler veriyoruz. Bugün, ilçemizdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda bir eğitim çalışması yaptık. Yanma, yanma çeşitleri, yangın, yangın sınıfları, söndürücü maddeler, söndürme prensipleri ve yangına müdahale konularında yaptığımız görsel sunumun ardından uygulamalı olarak söndürme ve kurtarma çalışması yaptık. Son derece başarılı geçen eğitimlerimiz bundan sonra da farklı yerlerde devam edecek” dedi.
Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumların öğrenci ve personeline yangın eğitimi verdi

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yatılı huzurevi, sevgi evleri, çocuk yuvası, sosyal hizmet merkezi ve yetiştirme yurdunda çalışan personelle öğrencilere yangın ve yangından koruma yöntemleri hakkında eğitim verdi. Görsel ve uygulamalı olarak yapılan eğitim büyük bir başarıyla tamamlandı. İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz’ün konferans salonunda yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından uygulamalı eğitim yapıldı. Yanan katı maddelere, yanıcı sıvı maddelere, yanıcı gazlara nasıl müdahale edileceğini öğrenen kursiyerler, daha sonra, tutuşmuş bir yanıcı sıvı ile bir LPG tüpüne yangın tüpü ile müdahale etti. Kursiyerler ayrıca, bir de kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikatta senaryo gereği çıkarılan temsili yangında, bir evin ikinci katında mahsur kalan kazazedeler itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarıldı.

 

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ FARKLI ŞEKİLLERDE DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sebahattin Akyüz, “Müdürlük olarak ilçemizde meydana gelen yangınlara müdahale etmekle kalmıyor, tüm doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarıyla, okullarda yangın önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele konularında eğitimler veriyoruz. Bugün, ilçemizdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda bir eğitim çalışması yaptık. Yanma, yanma çeşitleri, yangın, yangın sınıfları, söndürücü maddeler, söndürme prensipleri ve yangına müdahale konularında yaptığımız görsel sunumun ardından uygulamalı olarak söndürme ve kurtarma çalışması yaptık. Son derece başarılı geçen eğitimlerimiz bundan sonra da farklı yerlerde devam edecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.