Sitenin sağında bir giydirme reklam

TTK'DAN HEMA'NIN İDDİALARINA YANIT GECİKMEDİ

Gündem 21.08.2014 - 15:43, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7110+ kez okundu.
 

TTK'DAN HEMA'NIN İDDİALARINA YANIT GECİKMEDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Halkla İlişkiler Müdürü Nida Şentürk, HEMA tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Halkla İlişkiler Müdürü Nida Şentürk tarafından yapılan yazılı açıklamada şu  bilgilere yer  verildi: “Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ve bazı basın organlarında yayımlanan Kurumumuza yönelik çeşitli suçlamaların ve sonucunda da süre uzatımına ilişkin taleplerinin yer aldığı basın açıklamasına ilişkin Kurumumuzun yaptığı açıklama aşağıdadır. Kurumumuz, halen Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından taşkömürü üretimi yapılan Alacaağzı ve Kandilli -300 Kotu Üzeri Sahalarının İşlettirilmesine Dair Sözleşme kapsamında kendi üzerine düşen görevi yapmış, firmanın talebi üzerine hazırlık çalışmalarının yapılarak taahhüt üretimin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları yaparak 9 ay ve 30 ay  olmak üzere iki defada toplam 39 ay olmak üzere, gerekli ek süreyi vermiştir. Verilen ek süreleri iyi değerlendiremeyen işletmeci firma, Kurumumuz yetkilileri tarafından 17-A nolu üretim panosunda görülen ve tespit edilen aksaklık ve eksikliklerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri tarafından iş güvenliği açısından incelenmesi için 05/06/2014 tarihinden itibaren uyguladığı üretimi durdurma kararını fırsat bilerek, tüm ocaktaki üretim çalışmalarını durdurmuş ve bu durumu da süre uzatımı talebi açısından kullanma yoluna gitmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin 16-20 Haziran 2014 tarihlerinde yaptıkları incelemeler sonucu hazırladıkları raporun Kurumumuza intikali sonrasında, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş.’ye Sahada üretim çalışmalarına başlayabilecekleri hususu; 09/07/2014 tarihli ve 23/07/2014 tarihli yazılarımızla bildirilmiştir. Ayrıca, Kurumumuzun bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her türlü konuyu görüşmek üzere tüm firmalara ve kişilere kapısı açıktır.”denildi
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Halkla İlişkiler Müdürü Nida Şentürk, HEMA tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Halkla İlişkiler Müdürü Nida Şentürk tarafından yapılan yazılı açıklamada şu  bilgilere yer  verildi: “Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından yapılan ve bazı basın organlarında yayımlanan Kurumumuza yönelik çeşitli suçlamaların ve sonucunda da süre uzatımına ilişkin taleplerinin yer aldığı basın açıklamasına ilişkin Kurumumuzun yaptığı açıklama aşağıdadır.

Kurumumuz, halen Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. tarafından taşkömürü üretimi yapılan Alacaağzı ve Kandilli -300 Kotu Üzeri Sahalarının İşlettirilmesine Dair Sözleşme kapsamında kendi üzerine düşen görevi yapmış, firmanın talebi üzerine hazırlık çalışmalarının yapılarak taahhüt üretimin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları yaparak 9 ay ve 30 ay  olmak üzere iki defada toplam 39 ay olmak üzere, gerekli ek süreyi vermiştir.

Verilen ek süreleri iyi değerlendiremeyen işletmeci firma, Kurumumuz yetkilileri tarafından 17-A nolu üretim panosunda görülen ve tespit edilen aksaklık ve eksikliklerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri tarafından iş güvenliği açısından incelenmesi için 05/06/2014 tarihinden itibaren uyguladığı üretimi durdurma kararını fırsat bilerek, tüm ocaktaki üretim çalışmalarını durdurmuş ve bu durumu da süre uzatımı talebi açısından kullanma yoluna gitmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin 16-20 Haziran 2014 tarihlerinde yaptıkları incelemeler sonucu hazırladıkları raporun Kurumumuza intikali sonrasında, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş.’ye Sahada üretim çalışmalarına başlayabilecekleri hususu; 09/07/2014 tarihli ve 23/07/2014 tarihli yazılarımızla bildirilmiştir.

Ayrıca, Kurumumuzun bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her türlü konuyu görüşmek üzere tüm firmalara ve kişilere kapısı açıktır.”denildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.