Sitenin sağında bir giydirme reklam

TTK'da sadece 7708 işçi kaldı

Ekonomi 14.03.2021 - 13:52, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7333+ kez okundu.
 

TTK'da sadece 7708 işçi kaldı

Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; “ Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da 7708 işçi kaldığını belirterek kurumun zor durumda olduğunu ve ayakta durabilmesi için mutlaka işçi alması gerektiğini söyledi. Emekli olan madencilerin yerine işçi alarak norm kadronun korunması çağrısında bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, İşçi sayısı azaldıkça ocaklarda kaza riskinin arttığını ifade ederek bir an önce işe alınması gerektiğini söyledi. Yeşil Şunları kaydetti: "2021 yılı itibariyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 15 Şubat'a kadar 41 arkadaşımız emekli oldu, işten ayrıldı. Bununla beraber kan kaybetmeye devam ediyoruz. Şu an itibarıyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'muzun çalışan sayısı 7708 kişiye kadar düştü. Üretimde geriledik, her fırsatta dediğim gibi kurumunun işçi sayısı anlamında zor günler geçirdiği dönem. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı anlamında arkadaşlarımızın daha çok dikkat ettiği, 2 kişinin yapması gereken işi bir arkadaşımızın yaptığı bir dönemdeyiz.  Buradan tekrar tekrar söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Yeraltı açıkları çok geniş olan bir bölgede kömür üretimi derin Madencilik yapıyoruz. Zor şartlarda arkadaşlarımız biliyorsunuz. Dünyanın en zor işi olan Madencilik sektöründe görev yapıyorlar. Türkiye ekonomisine katkı vermek için yer altında doğa ile mücadele  doğa ile kavga ediyorlar. Tabii bunun üzerine de işçi açığı eklendiği zaman arkadaşlarımızın çalışma şartları bir kat daha zorlaşıyor. Buradan sizlerin aracılığıyla bu böyle gitmez ve bir an önce buraya işçi alınması gerektiğini vurguluyoruz. Yeraltı Madenciliği yeraltı açıklığı çok fazla Türkiye'nin kömür ihtiyacı var ve bu kömür de Zonguldak'ta var” 
Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; “ Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da 7708 işçi kaldığını belirterek kurumun zor durumda olduğunu ve ayakta durabilmesi için mutlaka işçi alması gerektiğini söyledi.
Emekli olan madencilerin yerine işçi alarak norm kadronun korunması çağrısında bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, İşçi sayısı azaldıkça ocaklarda kaza riskinin arttığını ifade ederek bir an önce işe alınması gerektiğini söyledi. Yeşil Şunları kaydetti:
"2021 yılı itibariyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 15 Şubat'a kadar 41 arkadaşımız emekli oldu, işten ayrıldı. Bununla beraber kan kaybetmeye devam ediyoruz. Şu an itibarıyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'muzun çalışan sayısı 7708 kişiye kadar düştü. Üretimde geriledik, her fırsatta dediğim gibi kurumunun işçi sayısı anlamında zor günler geçirdiği dönem. İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı anlamında arkadaşlarımızın daha çok dikkat ettiği, 2 kişinin yapması gereken işi bir arkadaşımızın yaptığı bir dönemdeyiz. 
Buradan tekrar tekrar söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Yeraltı açıkları çok geniş olan bir bölgede kömür üretimi derin Madencilik yapıyoruz. Zor şartlarda arkadaşlarımız biliyorsunuz.
Dünyanın en zor işi olan Madencilik sektöründe görev yapıyorlar. Türkiye ekonomisine katkı vermek için yer altında doğa ile mücadele  doğa ile kavga ediyorlar. Tabii bunun üzerine de işçi açığı eklendiği zaman arkadaşlarımızın çalışma şartları bir kat daha zorlaşıyor. Buradan sizlerin aracılığıyla bu böyle gitmez ve bir an önce buraya işçi alınması gerektiğini vurguluyoruz. Yeraltı Madenciliği yeraltı açıklığı çok fazla Türkiye'nin kömür ihtiyacı var ve bu kömür de Zonguldak'ta var” 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.