Sitenin sağında bir giydirme reklam

TIP FAKÜLTESİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Sağlık 14.04.2021 - 22:53, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8303+ kez okundu.
 

TIP FAKÜLTESİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Covid-19 vaka sayılaraında yaşanan patlama Bölgenin en büyük sağlık kuruluşu olan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni pandemi şartlarına göre bir dizi önlem almaya zorladı.
Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Covid-19 vaka sayılaraında yaşanan patlama Bölgenin en büyük sağlık kuruluşu olan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni pandemi şartlarına göre bir dizi önlem almaya zorladı. Bu akşam itibari ile tüm hastane personeline yazılı bir talimat gönderen BEÜ Tığ Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban onkoloji ameliyatları haricinde cerrahi müdahalelerin 19.04.2021 tarihi itibari ile durdurulmasını duyurdu. Poliklinik muayenelerinde de Covid-19 dışı hasta kabulune kısıtlama getirilmesini tebliğ eden başhekim Çoban, 4 kişilik hasta odalarının 2 kişi olarak düzenlenmesini ve refakatçi alınmamasını bildirdi. Müdahale öncesi PCR test sonuçlarının gelmesinin beklenmesine vurgu yapan Başhekim Çoban konuyla ilgili araştırma görevlilerinin uyarılmasını talep etti. Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdalap Çoban’ın tebliğinde dikkan çeken konu başlıkları şu şekilde sıralandı; Değerli hocalarım ve meslektaşlarım, 14/04/2021 tarihinde toplanan “Pandemi Yönetim Kurulunun” aldığı kararları sunuyorum; 1.       Zonguldak genelindeki covid-19 vaka sayılarının artması nedeniyle elektif hasta yatışlarının, acil, ertelenemeyecek ve onkolojik ameliyatlar/girişimler dışında elektif cerrahi işlem ve müdahalelerin 19/04/2021 tarihi itibariyle durdurulmasına, 2.       19.04.2021 tarihi itibariyle COVİD dışı poliklinik hasta kabullerinde kısıtlama yapılmasına, karar verilmiştir.   •         Ayrıca hastanedeki dört kişilik odalarda iki hasta yatacak şekilde planlama yapılması, zorunlu haller dışında refakatçi alınmaması ve İl dışı hasta kabullerinin hastane servis ve yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları doğrultusunda yapılması gerektiğini de hatırlatmak isterim. •         Planlı preop/müdahale öncesi istenen PCR tetkik sonuçları çıkmadan operasyona/işleme alınmaması önem arz etmektedir, bu konuda araştırma görevlilerin uyarılması uygun olacaktır. Servis, ünite ve poliklinik iş ve işleyişlerini bu kararlar doğrultusunda planlamanızı rica eder, hepinize kolaylıklar dilerim. Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban (BKH)
Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Covid-19 vaka sayılaraında yaşanan patlama Bölgenin en büyük sağlık kuruluşu olan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni pandemi şartlarına göre bir dizi önlem almaya zorladı.

Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da Covid-19 vaka sayılaraında yaşanan patlama Bölgenin en büyük sağlık kuruluşu olan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni pandemi şartlarına göre bir dizi önlem almaya zorladı.

Bu akşam itibari ile tüm hastane personeline yazılı bir talimat gönderen BEÜ Tığ Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban onkoloji ameliyatları haricinde cerrahi müdahalelerin 19.04.2021 tarihi itibari ile durdurulmasını duyurdu.

Poliklinik muayenelerinde de Covid-19 dışı hasta kabulune kısıtlama getirilmesini tebliğ eden başhekim Çoban, 4 kişilik hasta odalarının 2 kişi olarak düzenlenmesini ve refakatçi alınmamasını bildirdi.

Müdahale öncesi PCR test sonuçlarının gelmesinin beklenmesine vurgu yapan Başhekim Çoban konuyla ilgili araştırma görevlilerinin uyarılmasını talep etti.

Başhekim Prof. Dr. Şenay Özdalap Çoban’ın tebliğinde dikkan çeken konu başlıkları şu şekilde sıralandı;

Değerli hocalarım ve meslektaşlarım,

14/04/2021 tarihinde toplanan “Pandemi Yönetim Kurulunun” aldığı kararları sunuyorum;

1.       Zonguldak genelindeki covid-19 vaka sayılarının artması nedeniyle elektif hasta yatışlarının, acil, ertelenemeyecek ve onkolojik ameliyatlar/girişimler dışında elektif cerrahi işlem ve müdahalelerin 19/04/2021 tarihi itibariyle durdurulmasına,

2.       19.04.2021 tarihi itibariyle COVİD dışı poliklinik hasta kabullerinde kısıtlama yapılmasına, karar verilmiştir.  

•         Ayrıca hastanedeki dört kişilik odalarda iki hasta yatacak şekilde planlama yapılması, zorunlu haller dışında refakatçi alınmaması ve İl dışı hasta kabullerinin hastane servis ve yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranları doğrultusunda yapılması gerektiğini de hatırlatmak isterim.

•         Planlı preop/müdahale öncesi istenen PCR tetkik sonuçları çıkmadan operasyona/işleme alınmaması önem arz etmektedir, bu konuda araştırma görevlilerin uyarılması uygun olacaktır.

Servis, ünite ve poliklinik iş ve işleyişlerini bu kararlar doğrultusunda planlamanızı rica eder, hepinize kolaylıklar dilerim.

Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban (BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.