Sitenin sağında bir giydirme reklam

SİZİ MUTLU EDECEK MESLEĞİ SEÇİN...

Eğitim 17.12.2020 - 18:17, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3318+ kez okundu.
 

SİZİ MUTLU EDECEK MESLEĞİ SEÇİN...

Kozlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esra Korku,8’inci sınıf öğrencilerine yönelik sağlıklı meslek seçimine yönelik bilgilendirme eğitimini zoom üzerinden gerçekleştirdi.
Kozlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esra Korku,8’inci sınıf öğrencilerine yönelik sağlıklı meslek seçimine yönelik bilgilendirme eğitimini zoom üzerinden gerçekleştirdi. Sağlıklı meslek seçimine yönelik eğitimde öğretmenlik mesleğinin tanıtımı ve meslek seçiminde aileye düşen görevler konu alındı. Eğitimin şu tema çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi;           Aile, arkadaşlar, öğretmenler, alınan eğitim, yetenekler, imkânlar, hayaller... Tüm bunların ortasında sağlıklı meslek seçimi yapmayı bekleyen öğrencilerimiz.           Çocuklar, konuşmayı, yürümeyi, iletişim kurmayı ve daha fazlasını ailelerine bakarak öğrenirler. Bu yüzden meslek seçimi konusunda da en büyük görev ailelere düşer. Çocuklar kimi zaman ailelerinin düşlediği meslekleri kimi zaman tam tersini seçerler. Düşünün, her gün iş yerinden bin bir türlü sorunla gelen bir doktorun kızı doktor olmak ister mi? Ancak ailelerin meslek seçimine etkileri kimi zaman oldukça kötü sonuçlar doğurabiliyor. Büyüklerin ailenin işini devam ettirme isteği bireyleri zora sokabiliyor. Birey ailesinin baskısıyla istemediği bir mesleği yıllarca yapmak zorunda kalıyor. Yıllarca  her sabah söylene söylene gittiğiniz bir iş yerinde çalışmanın yaşamınızı nasıl etkileyeceğini bir düşünün. Bazen de birey, ailesinin isteğini kabul etmeyip başkaldırıyor. Bu durumda bireyin ailesiyle ilişkisi bozulabiliyor, kopuşlar yaşanabiliyor. 8. sınıfların meslek seçiminde katkı olması amacıyla toplumumuzda çok önemli konumu olan öğretmenlik mesleğini konuştuk. Konuğumuz matematik öğretmeni Esra KORKU  öğrencilerimize mesleğinin  inceliklerini anlattı. Yaşamın kendisinin bir matematik olduğunu söyleyen Esra KORKU  , öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Dila Korku , öğretmen çocuğu olarak yaşadıklarını arkadaşlarıyla paylaştı.  Zoom üzerinden yapılan bu keyifli  görüşmeden öğrencilerin de memnun oldukları gözlendi. 
Kozlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esra Korku,8’inci sınıf öğrencilerine yönelik sağlıklı meslek seçimine yönelik bilgilendirme eğitimini zoom üzerinden gerçekleştirdi.

Kozlu Ortaokulu Matematik Öğretmeni Esra Korku,8’inci sınıf öğrencilerine yönelik sağlıklı meslek seçimine yönelik bilgilendirme eğitimini zoom üzerinden gerçekleştirdi.

Sağlıklı meslek seçimine yönelik eğitimde öğretmenlik mesleğinin tanıtımı ve meslek seçiminde aileye düşen görevler konu alındı.

Eğitimin şu tema çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi;

          Aile, arkadaşlar, öğretmenler, alınan eğitim, yetenekler, imkânlar, hayaller... Tüm bunların ortasında sağlıklı meslek seçimi yapmayı bekleyen öğrencilerimiz.

          Çocuklar, konuşmayı, yürümeyi, iletişim kurmayı ve daha fazlasını ailelerine bakarak öğrenirler. Bu yüzden meslek seçimi konusunda da en büyük görev ailelere düşer. Çocuklar kimi zaman ailelerinin düşlediği meslekleri kimi zaman tam tersini seçerler. Düşünün, her gün iş yerinden bin bir türlü sorunla gelen bir doktorun kızı doktor olmak ister mi? Ancak ailelerin meslek seçimine etkileri kimi zaman oldukça kötü sonuçlar doğurabiliyor. Büyüklerin ailenin işini devam ettirme isteği bireyleri zora sokabiliyor. Birey ailesinin baskısıyla istemediği bir mesleği yıllarca yapmak zorunda kalıyor. Yıllarca  her sabah söylene söylene gittiğiniz bir iş yerinde çalışmanın yaşamınızı nasıl etkileyeceğini bir düşünün. Bazen de birey, ailesinin isteğini kabul etmeyip başkaldırıyor. Bu durumda bireyin ailesiyle ilişkisi bozulabiliyor, kopuşlar yaşanabiliyor.

8. sınıfların meslek seçiminde katkı olması amacıyla toplumumuzda çok önemli konumu olan öğretmenlik mesleğini konuştuk. Konuğumuz matematik öğretmeni Esra KORKU  öğrencilerimize mesleğinin  inceliklerini anlattı. Yaşamın kendisinin bir matematik olduğunu söyleyen Esra KORKU  , öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Dila Korku , öğretmen çocuğu olarak yaşadıklarını arkadaşlarıyla paylaştı.  Zoom üzerinden yapılan bu keyifli  görüşmeden öğrencilerin de memnun oldukları gözlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.