Sitenin sağında bir giydirme reklam

MERVE KIR İYİ PARTİ LİDERİ DERVİŞOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Gündem 29.05.2024 - 19:39, Güncelleme: 29.05.2024 - 19:39 2582+ kez okundu.
 

MERVE KIR İYİ PARTİ LİDERİ DERVİŞOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Merve Kır, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın tacizden ceza alması ile ilgili açıklama yaptı.
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Merve Kır, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın tacizden ceza alması ile ilgili açıklama yaptı. Kadın siyasetçi Evrim Balbaloğlu'nun önerisiyle Mustafa Gökhan Demirtaş'ın İYİ Parti'den aday olduğunu ifade eden CHP'li Merve Kır "İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na  bir kadın olarak çağrıda bulunmak istiyorum, oy aldığınız bütün kadınlar adına diyorum ki bu kişiyle yolunuzu ayırın. Siyasette temizlik bunlardan başlasın" dedi. Merve Kır'ın açıklaması şöyle: "Ahlak bir toplum için önemli bir kavramdır. Aileden toplumun tüm kesimlerine, siyasete kadar her alanda önemlidir. Ahlak sadece namus kavramını kapsamaz. Her türlü hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlüklerde bu kavramın içersindedir. Ancak bugün kamuoyuna açıklayacağım konu bir kamu görevlisinin, bir belediye başkanının taciz üzerinden suçlanması, dava açılası ve neticede ceza alması ile ilgilidir. Ereğli’nin Gülüç Beldesi’nde AKP’den Belediye Başkanı seçilen Gökhan Mustafa :”Demirtaş, 2022 yılında belediye personeli olan iki kadına, iki kız kardeşimize cinsel tacizde bulununca şikayet edildi. AKP istifasını istedi. Kişi bir taraftan belediye başkanlığına devam ederken, diğer taraftan cinsel suçlarla ilgili yargılaması da devam ediyordu. 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Partili Evrim Balbaloğlu’nun önerisiyle Gülüç’ten İYİ Parti belediye başkan adayı oldu ve seçildi. Bugün ilgili şahıs cinsel saldırıdan 3 yıl 11 ay 15 gün, cinsel tacizden 10 ay hapis cezası aldı. Gelinen noktada Evrim Balbaloğlu’nun kamuoyuna bir açıklama borcu vardır. Çünkü o dönemki parti yönetimi ve bölge milletvekili adayı olarak bu dosyadan haberdar ve bilgi sahibiydiniz. Başka partilerin iç işlerine karışmayı doğru bulmam ama bu gelişmelerden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na  bir kadın olarak çağrıda bulunmak istiyorum, oy aldığınız bütün kadınlar adıma diyorum ki bu kişiyle yolunuzu ayırın. Ayırın ki bu tavrınız diğer partilere örnek olsun. Bütün siyasi parti liderlerine de seslenmek istiyorum; kadın düşmanlarını, kadına her türlü şiddet uygulayanları partilerinizde barındırmayın. Siyasette temizlik bunlardan başlasın. Yeri gelmişken siyasetçilere bir hatırlatma daha yapmak isterim. Yeni Anayasa’dan önce siyasetteki her türlü kirliliğe karşı siyasi ahlak yasasını çıkarın. Türkiye’nin bu düzenlemeye acil ihtiyacı vardır. 
CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Merve Kır, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın tacizden ceza alması ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Av. Merve Kır, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın tacizden ceza alması ile ilgili açıklama yaptı.
Kadın siyasetçi Evrim Balbaloğlu'nun önerisiyle Mustafa Gökhan Demirtaş'ın İYİ Parti'den aday olduğunu ifade eden CHP'li Merve Kır "İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na  bir kadın olarak çağrıda bulunmak istiyorum, oy aldığınız bütün kadınlar adına diyorum ki bu kişiyle yolunuzu ayırın. Siyasette temizlik bunlardan başlasın" dedi.

Merve Kır'ın açıklaması şöyle:

"Ahlak bir toplum için önemli bir kavramdır. Aileden toplumun tüm kesimlerine, siyasete kadar her alanda önemlidir. Ahlak sadece namus kavramını kapsamaz. Her türlü hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlüklerde bu kavramın içersindedir.
Ancak bugün kamuoyuna açıklayacağım konu bir kamu görevlisinin, bir belediye başkanının taciz üzerinden suçlanması, dava açılası ve neticede ceza alması ile ilgilidir. Ereğli’nin Gülüç Beldesi’nde AKP’den Belediye Başkanı seçilen Gökhan Mustafa :”Demirtaş, 2022 yılında belediye personeli olan iki kadına, iki kız kardeşimize cinsel tacizde bulununca şikayet edildi. AKP istifasını istedi. Kişi bir taraftan belediye başkanlığına devam ederken, diğer taraftan cinsel suçlarla ilgili yargılaması da devam ediyordu.

31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Partili Evrim Balbaloğlu’nun önerisiyle Gülüç’ten İYİ Parti belediye başkan adayı oldu ve seçildi. Bugün ilgili şahıs cinsel saldırıdan 3 yıl 11 ay 15 gün, cinsel tacizden 10 ay hapis cezası aldı. Gelinen noktada Evrim Balbaloğlu’nun kamuoyuna bir açıklama borcu vardır. Çünkü o dönemki parti yönetimi ve bölge milletvekili adayı olarak bu dosyadan haberdar ve bilgi sahibiydiniz.
Başka partilerin iç işlerine karışmayı doğru bulmam ama bu gelişmelerden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na  bir kadın olarak çağrıda bulunmak istiyorum, oy aldığınız bütün kadınlar adıma diyorum ki bu kişiyle yolunuzu ayırın. Ayırın ki bu tavrınız diğer partilere örnek olsun.
Bütün siyasi parti liderlerine de seslenmek istiyorum; kadın düşmanlarını, kadına her türlü şiddet uygulayanları partilerinizde barındırmayın. Siyasette temizlik bunlardan başlasın.
Yeri gelmişken siyasetçilere bir hatırlatma daha yapmak isterim. Yeni Anayasa’dan önce siyasetteki her türlü kirliliğe karşı siyasi ahlak yasasını çıkarın. Türkiye’nin bu düzenlemeye acil ihtiyacı vardır. 

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.