Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC)'nden Kınama

Gündem 27.02.2017 - 00:09, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7036+ kez okundu.
 

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC)'nden Kınama

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş, Zonguldak'ta yayınlanan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Ali Şeker Müessesesinde arkadaş ortamında yaptığı kahvaltı esnasındaki darp girişimine tepki gösterdi.
Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş, Zonguldak'ta yayınlanan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a  yönelik 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Ali Şeker Müessesesinde arkadaş ortamında yaptığı kahvaltı esnasındaki darp girişimine tepki gösterdi. Basının baskı ve şiddetle susturulamayacağına vurgu yapan Kardeş, meselelerin şiddetle değil hukuk yolu ile çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Daha öncede Zonguldak'ta görev yapan bazı basın mensuplarının farklı zamanlarda maruz kaldığı şiddet içerikli saldırı olaylarının bir yenisi olan Zonguldak'ta yayınlanan Pusula gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırı basın camiasında endişeyle karşılandı. Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), yaptığı yazılı açıklamayla, olaydan duyduğu endişeyi dile getirerek girişimi kınadı. Açıklamada şöyle denildi: "Gazete ve gazetecilerin yaptığı haber ve yorumlar herkes tarafından beğenilmeyebilir. Hatalı görülebilir. Kişisel hakları ihlal ettiği kanısına varılabilir. Ancak bunun böyle görülmesi, hiçbir kimseye şiddet kullanma, tehdit yoluna başvurma, hakkı tanımadığı da tartışılmaz gerçektir. Gazetecinin mesleki anlamda işlediği her türlü suçun Türk Ceza Kanununda yeri ve cezası vardır. Herkes cezasını kendisi kesmeye kalkarsa, o ülkede ne basın hürriyetinde ne de kişi hak ve hürriyetlerinden söz edilemez.Gazeteciler dayak yemek, ya da tehditlerine maruz kalmak için değil, haberleriyle kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak için vardır. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Bu saldırının Zonguldak'ın gelecek vaat eden, grup şirketleri arasında medya kuruluşu da bulunan genç bir iş adamı tarafından gerçekleştirilmesi ayrı bir üzüntü ve endişe kaynağıdır. Eleştiriye açık olmayan, çareyi hukuk yerine şiddette arayan zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Gazete ve gazetecilere yönelik bu olayın son olmasını temenni ederken Zonguldak'ımızın Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı gibi Devleti temsil eden makamlarının gelecekte gazetecilere yönelik saldırılara dair gerekli önleyici tedbirleri bir an evvel almalarını arzu ediyoruz." KOZLU GAZETECİLER CEMİYETİ(KGC)  
Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş, Zonguldak'ta yayınlanan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Ali Şeker Müessesesinde arkadaş ortamında yaptığı kahvaltı esnasındaki darp girişimine tepki gösterdi.

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş, Zonguldak'ta yayınlanan Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a  yönelik 25 Şubat 2017 Cumartesi günü Ali Şeker Müessesesinde arkadaş ortamında yaptığı kahvaltı esnasındaki darp girişimine tepki gösterdi.

Basının baskı ve şiddetle susturulamayacağına vurgu yapan Kardeş, meselelerin şiddetle değil hukuk yolu ile çözümlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha öncede Zonguldak'ta görev yapan bazı basın mensuplarının farklı zamanlarda maruz kaldığı şiddet içerikli saldırı olaylarının bir yenisi olan Zonguldak'ta yayınlanan Pusula gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ'a yönelik saldırı basın camiasında endişeyle karşılandı.


Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), yaptığı yazılı açıklamayla, olaydan duyduğu endişeyi dile getirerek girişimi kınadı.

Açıklamada şöyle denildi: "Gazete ve gazetecilerin yaptığı haber ve yorumlar herkes tarafından beğenilmeyebilir. Hatalı görülebilir. Kişisel hakları ihlal ettiği kanısına varılabilir. Ancak bunun böyle görülmesi, hiçbir kimseye şiddet kullanma, tehdit yoluna başvurma, hakkı tanımadığı da tartışılmaz gerçektir. Gazetecinin mesleki anlamda işlediği her türlü suçun Türk Ceza Kanununda yeri ve cezası vardır. Herkes cezasını kendisi kesmeye kalkarsa, o ülkede ne basın hürriyetinde ne de kişi hak ve hürriyetlerinden söz edilemez.Gazeteciler dayak yemek, ya da tehditlerine maruz kalmak için değil, haberleriyle kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak için vardır. Bunu bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Bu saldırının Zonguldak'ın gelecek vaat eden, grup şirketleri arasında medya kuruluşu da bulunan genç bir iş adamı tarafından gerçekleştirilmesi ayrı bir üzüntü ve endişe kaynağıdır. Eleştiriye açık olmayan, çareyi hukuk yerine şiddette arayan zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Gazete ve gazetecilere yönelik bu olayın son olmasını temenni ederken Zonguldak'ımızın Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı gibi Devleti temsil eden makamlarının gelecekte gazetecilere yönelik saldırılara dair gerekli önleyici tedbirleri bir an evvel almalarını arzu ediyoruz."

KOZLU GAZETECİLER CEMİYETİ(KGC)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.