Sitenin sağında bir giydirme reklam

KARADENİZLİLER YAYLADA, HORON EŞLİĞİNDE EĞLENDİ

Gündem 08.06.2014 - 20:10, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7145+ kez okundu.
 

KARADENİZLİLER YAYLADA, HORON EŞLİĞİNDE EĞLENDİ

Zonguldak İli, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu 21’inci Geleneksel yayla Şenliği 8 Haziran 2014 günü Zonguldak Çayköy 100.Yıl Milli Egemenlik Atatürk Orman Piknik Alanında gerçekleştirildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren araçları ve belediyelerin tedarik ettiği araçlar ile genç-yaşlı, çoluk-çocuk piknik  alanına gelen Karadenizliler, akşam saatlerine kadar çalan kemence eşliğinde horonlar oynayarak eğlendiler. Şenlik kapsamında sahne alan Karadeniz yöresi sanatçılarından, Umut Ayvaz, Yeşim Civelek, Yakup Atalay, Hüseyin Cayan ve Emrah Başkan şenlik alanını dolduran Karadenizlilere eğlenceli dakikalar yaşattılar. Piknik alanına kurulan yöresel ürünler satan standlar şenliğe katılanlar tarafından ilgi ile karşılanırken, konuklar hem eğlendiler hem de gönüllerince alış veriş yaptılar. Zonguldak çapında yapılan en büyük kültürel etkinliklerden biri olan 21’inci Karadeniz Yayla Şenliği’ne birçok sivil toplum kuruluşunun ve siyasi partinin temsilcileri katılırken, Bölge Milletvekillerinden Özcan Ulupınar’ın haricinde başka bir milletvekili katılmaması ve MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile AKP’li Gelik Belediye başkanı Burhan Sezgin’in dışında başka bir Belediye Başkanının katılmaması eleştiri konusu oldu. Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, 21’inci Geleneksel Yayla Şenliğinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi; ‘Bugün burada derneğimizin düzenlediği 21’inci Karadeniz Yayla şenliğinde bir aradayız. Uzaktan yakından şenliğimize iştirak eden tüm hemşerilerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki şenliğimizin daha güzel olması, ulusal çaptaki sanatçılarımızı da burda görmek en büyük arzularımızdan birisi. Bunun için en batısından en doğusuna tüm Karadenizlileri, Karadeniz kültürünü yaşatmak, birlik beraberlik, kardeşlik duygularımızı güçlendirmekten başka bir gayesi olmayan Trabzon kültür ve yardımlaşma Derneğine sahip çıkmaya, destek olmaya davet ediyorum’ dedi. (BKH)
Zonguldak İli, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu 21’inci Geleneksel yayla Şenliği 8 Haziran 2014 günü Zonguldak Çayköy 100.Yıl Milli Egemenlik Atatürk Orman Piknik Alanında gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren araçları ve belediyelerin tedarik ettiği araçlar ile genç-yaşlı, çoluk-çocuk piknik  alanına gelen Karadenizliler, akşam saatlerine kadar çalan kemence eşliğinde horonlar oynayarak eğlendiler. Şenlik kapsamında sahne alan Karadeniz yöresi sanatçılarından, Umut Ayvaz, Yeşim Civelek, Yakup Atalay, Hüseyin Cayan ve Emrah Başkan şenlik alanını dolduran Karadenizlilere eğlenceli dakikalar yaşattılar.

Piknik alanına kurulan yöresel ürünler satan standlar şenliğe katılanlar tarafından ilgi ile karşılanırken, konuklar hem eğlendiler hem de gönüllerince alış veriş yaptılar.

Zonguldak çapında yapılan en büyük kültürel etkinliklerden biri olan 21’inci Karadeniz Yayla Şenliği’ne birçok sivil toplum kuruluşunun ve siyasi partinin temsilcileri katılırken, Bölge Milletvekillerinden Özcan Ulupınar’ın haricinde başka bir milletvekili katılmaması ve MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile AKP’li Gelik Belediye başkanı Burhan Sezgin’in dışında başka bir Belediye Başkanının katılmaması eleştiri konusu oldu.

Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, 21’inci Geleneksel Yayla Şenliğinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi; ‘Bugün burada derneğimizin düzenlediği 21’inci Karadeniz Yayla şenliğinde bir aradayız. Uzaktan yakından şenliğimize iştirak eden tüm hemşerilerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir sonraki şenliğimizin daha güzel olması, ulusal çaptaki sanatçılarımızı da burda görmek en büyük arzularımızdan birisi. Bunun için en batısından en doğusuna tüm Karadenizlileri, Karadeniz kültürünü yaşatmak, birlik beraberlik, kardeşlik duygularımızı güçlendirmekten başka bir gayesi olmayan Trabzon kültür ve yardımlaşma Derneğine sahip çıkmaya, destek olmaya davet ediyorum’ dedi. (BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.