Sitenin sağında bir giydirme reklam

KALP-DAMAR (BY-PASS) AMELİYATLARINDA DEPREM ETKİSİ YARATAN KONGRE!

Sağlık 06.11.2020 - 13:59, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4187+ kez okundu.
 

KALP-DAMAR (BY-PASS) AMELİYATLARINDA DEPREM ETKİSİ YARATAN KONGRE!

Kalbi Durdurarak By-Pass Ameliyatı Daha Cazip
16. Uluslar arası kardiyoloji ve kalp cerrahisinde yenilikler kongresi 30 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi.  Koroner arter cerrahisinde son gelişmeler ile ilgili dünyanın ileri gelen cerrahları olan Teresa Kieser, Lorenzo Menicanti, Nikolaos Bonaros ve Sary Aranky'nin de katılımıyla tartışıldı.  Kongrenin Deprem etkisi sonuçlarından biri de atan kalp de yapılan by-pass ların kalitesinin düşük olduğu yeniden müdahale gerektiği yine de altın standart olarak kalbi durdurarak yapılan by-pass ın olduğu belirtildi. Bunların geniş çaplı bilimsel çalışmalarla desteklendiği anlatıldı. Kongre ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı be kongre AIVES yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ufuk Tütün bir çok yerde yapılan açık kalp ameliyatlarının (by-pass) kalbi durdurmadan yani atan kalpte yapıldığının ve bunun iyi bir yöntemmiş gibi lanse edildiğini ifade etti. Oysa dünyanın ünlü kalp cerrahlarının da katılımı ile gerçekleşen kongrede kalbi durdurarak yapılan by-pass ameliyatının atan kalpteki by-pass a oranla daha iyi sonuçlar verdiği yönünde bilimsel çalışmalarla desteklenen sonucun, kalp ameliyatlarında bütün bilinenleri alt üst eden adeta deprem etkisi yaratan bir altın standart olduğu kanısına varıldığını dile getirdi.  Bu tür ameliyatların gerek Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi servisinde gerekse Ereğli’de bazı özel hastanelerdeki kalp cerrahları tarafından gerçekleştirilebildiğini dile getiren Prof. Dr. Ufuk Tütün, ameliyat şeklinin hastanın durumuna göre cerrah tarafından tercih edilebileceğini ifade etti.(BKH)
Kalbi Durdurarak By-Pass Ameliyatı Daha Cazip
16. Uluslar arası kardiyoloji ve kalp cerrahisinde yenilikler kongresi 30 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. 
Koroner arter cerrahisinde son gelişmeler ile ilgili dünyanın ileri gelen cerrahları olan Teresa Kieser, Lorenzo Menicanti, Nikolaos Bonaros ve Sary Aranky'nin de katılımıyla tartışıldı. 
Kongrenin Deprem etkisi sonuçlarından biri de atan kalp de yapılan by-pass ların kalitesinin düşük olduğu yeniden müdahale gerektiği yine de altın standart olarak kalbi durdurarak yapılan by-pass ın olduğu belirtildi. Bunların geniş çaplı bilimsel çalışmalarla desteklendiği anlatıldı.
Kongre ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı be kongre AIVES yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ufuk Tütün bir çok yerde yapılan açık kalp ameliyatlarının (by-pass) kalbi durdurmadan yani atan kalpte yapıldığının ve bunun iyi bir yöntemmiş gibi lanse edildiğini ifade etti. Oysa dünyanın ünlü kalp cerrahlarının da katılımı ile gerçekleşen kongrede kalbi durdurarak yapılan by-pass ameliyatının atan kalpteki by-pass a oranla daha iyi sonuçlar verdiği yönünde bilimsel çalışmalarla desteklenen sonucun, kalp ameliyatlarında bütün bilinenleri alt üst eden adeta deprem etkisi yaratan bir altın standart olduğu kanısına varıldığını dile getirdi. 
Bu tür ameliyatların gerek Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi servisinde gerekse Ereğli’de bazı özel hastanelerdeki kalp cerrahları tarafından gerçekleştirilebildiğini dile getiren Prof. Dr. Ufuk Tütün, ameliyat şeklinin hastanın durumuna göre cerrah tarafından tercih edilebileceğini ifade etti.(BKH)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.