Sitenin sağında bir giydirme reklam

1 MAYIS COŞKUSU

Zonguldak 04.05.2016 - 22:36, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7500+ kez okundu.
 

1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs İşçi Bayrımı Zonguldak’ta coşkulu bir şekilde kutlanıldı. Zonguldak İstasyon caddesinden başlayan kortej yürüyüşüne ilimiz genelinde bulunan işçi ve memur sendikalarının başkan ve yöneticileri, sendika üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşe katılan protokol arasında  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,  CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile ilçe başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Protokolün , Türk Bayrağının önünden yürümesine Genel Maden İşçileri Sendikası tepki gösterdi,Ardından Türk Bayrağının arkasına geçen protokol yürüyüşüne bu şekilde devam etti. CHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Parti Okulu Bölge Koordinatörü Deniz Yavuzyılmaz’ın ise protokole katılmayıp, bayramı işçilerin arasında kutladığı ve yürüyüşe işçilerin arasında katıldığı görüldü. İşçiler, en önde Türk Bayrağı ve arkasında Genel maden İşçileri sendikası olmak üzere Acılık semtinden ellerinde pankartlarla birlikte yürüyüşe geçerek ve attıkları sloganlarla 1 Mayıs’ı kutladılar. Acılık semtinden başlayan kortej yürüyüşü Zonguldak Madenci Anıtı’na kadar devam etti. Kortej yürüyüşüne katılanlar anons edilerek , guruplar halinde alındı. “işçisiyiz haklıyız, kazanacağınız”, “İşçi alınsın üretim artsın”, “Üvey evlat değiliz” yazılı pankartların da yer aldığı alanda sendikalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halkalar oluşturarak halay çektiler. Zonguldakdakspor taraftarları alana girerken İstiklal Marşını okuyup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı. 1 Mayıs İşçi Başramı kutlamaları daha sonra yapılan konuşmalarla sona erdi.

1 Mayıs İşçi Bayrımı Zonguldak’ta coşkulu bir şekilde kutlanıldı.

Zonguldak İstasyon caddesinden başlayan kortej yürüyüşüne ilimiz genelinde bulunan işçi ve memur sendikalarının başkan ve yöneticileri, sendika üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüşe katılan protokol arasında  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,  CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile ilçe başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Protokolün , Türk Bayrağının önünden yürümesine Genel Maden İşçileri Sendikası tepki gösterdi,Ardından Türk Bayrağının arkasına geçen protokol yürüyüşüne bu şekilde devam etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Parti Okulu Bölge Koordinatörü Deniz Yavuzyılmaz’ın ise protokole katılmayıp, bayramı işçilerin arasında kutladığı ve yürüyüşe işçilerin arasında katıldığı görüldü.

İşçiler, en önde Türk Bayrağı ve arkasında Genel maden İşçileri sendikası olmak üzere Acılık semtinden ellerinde pankartlarla birlikte yürüyüşe geçerek ve attıkları sloganlarla 1 Mayıs’ı kutladılar.

Acılık semtinden başlayan kortej yürüyüşü Zonguldak Madenci Anıtı’na kadar devam etti.

Kortej yürüyüşüne katılanlar anons edilerek , guruplar halinde alındı. “işçisiyiz haklıyız, kazanacağınız”, “İşçi alınsın üretim artsın”, “Üvey evlat değiliz” yazılı pankartların da yer aldığı alanda sendikalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri halkalar oluşturarak halay çektiler. Zonguldakdakspor taraftarları alana girerken İstiklal Marşını okuyup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı.

1 Mayıs İşçi Başramı kutlamaları daha sonra yapılan konuşmalarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.