Sitenin sağında bir giydirme reklam

HACI ADAYLARINA SEMİNER VERİLDİ

Gündem 24.06.2014 - 18:45, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6840+ kez okundu.
 

HACI ADAYLARINA SEMİNER VERİLDİ

2014 yılında Zonguldak’tan Diyanet İşleri Bakanlığı organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlar için eğitim semineri düzenlendi.
Zonguldak İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu ve hacca gidecek olan vatandaşlar katıldı. Seminerde hacla ilgili bilgi veren Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, “2014 yılı hac eğitim seminerine başlamış bulunuyoruz. Allah nasip ederse hacılarımız hac dönemine yaklaşık iki ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Ramazandan sonraki yakın bir zamanda inşallah hacca gidecekler. İlimizden bu sene tüm olarak Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 276 hacımız var, toplam olarak da diğer şirketlerle beraber 434 civarında hacımız var. Çünkü her geçen gün değişiyor, kimi çıkıyor, kimi giriyor hacılarımızın sayısı değişiyor. Hacılarımıza bu eğitim seminerinde biz hacının, hacca hazırlanmasını, haccın faydalarını, farziyetini ve kutsiyetini anlatıyoruz. Hac için hazırlanmanın yanında hacca yönelmenin, hacda karşılaşılacak olan zorlukların neler olduğunu anlatıyoruz. Haccın yapılışını, Kabe, Merve zemzem, Arafat makfelerinin ve bunlarla ilgili yapılması gerekenleri ifade ediyoruz. Sadece onlarla da ilişkili değil, hacılarımızın anlayacağı biçimde, haccı yapabilecek konumda sıhhat ve ilaçlarının kullanımı, orada uyacakları kuralları da onlara anlatıyoruz. Bu vesileyle hacılarımızın bilgilenmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda bu sene hacca gidecek olan hacılarımıza Kur’an-ı Kerim öğrenmelerini teşvik ediyoruz. Hocalarımız camilerde bunları öğretiyorlar. Kuran okumayı öğrenen herkese bir Kur’an-ı Kerim hediye ederek, orada okuyabilecekleri biçimde, oranın şartlarına uygun bir Kur’an-ı Kerim de basıldı. Onları veriyoruz. Ancak onlara verilecek olan eşyalarının yanında billahsa biliyorsunuz bu sene, daha önceki dönemlerde de var Arabistan’da çok çeşitli insanların gelmiş olması ve bazı zorlukların oluşması nedeniyle hastalıklar olduğunu biliyoruz. Onlar için biz hacılarımızı aşılıyoruz. Son zamanda çıkmış olan Suudi Arabistan’daki Corona virüsü ile ilgili de bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Sağlık müdürlüğüyle birlikte çalışarak onlardan da eleman çağırıyor, hacılarımızın uyması gereken bazı kuralları, sağlık ve hijyen koşullarını onlara anlatıyoruz, bilgiler veriyoruz. Hacılarımızı hacca hazırlıyoruz” dedi.
2014 yılında Zonguldak’tan Diyanet İşleri Bakanlığı organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlar için eğitim semineri düzenlendi.

Zonguldak İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu ve hacca gidecek olan vatandaşlar katıldı.
Seminerde hacla ilgili bilgi veren Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Bahtiyar Taranoğlu, “2014 yılı hac eğitim seminerine başlamış bulunuyoruz. Allah nasip ederse hacılarımız hac dönemine yaklaşık iki ay gibi bir zaman dilimi kaldı. Ramazandan sonraki yakın bir zamanda inşallah hacca gidecekler. İlimizden bu sene tüm olarak Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 276 hacımız var, toplam olarak da diğer şirketlerle beraber 434 civarında hacımız var. Çünkü her geçen gün değişiyor, kimi çıkıyor, kimi giriyor hacılarımızın sayısı değişiyor. Hacılarımıza bu eğitim seminerinde biz hacının, hacca hazırlanmasını, haccın faydalarını, farziyetini ve kutsiyetini anlatıyoruz. Hac için hazırlanmanın yanında hacca yönelmenin, hacda karşılaşılacak olan zorlukların neler olduğunu anlatıyoruz. Haccın yapılışını, Kabe, Merve zemzem, Arafat makfelerinin ve bunlarla ilgili yapılması gerekenleri ifade ediyoruz. Sadece onlarla da ilişkili değil, hacılarımızın anlayacağı biçimde, haccı yapabilecek konumda sıhhat ve ilaçlarının kullanımı, orada uyacakları kuralları da onlara anlatıyoruz. Bu vesileyle hacılarımızın bilgilenmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda bu sene hacca gidecek olan hacılarımıza Kur’an-ı Kerim öğrenmelerini teşvik ediyoruz. Hocalarımız camilerde bunları öğretiyorlar. Kuran okumayı öğrenen herkese bir Kur’an-ı Kerim hediye ederek, orada okuyabilecekleri biçimde, oranın şartlarına uygun bir Kur’an-ı Kerim de basıldı. Onları veriyoruz. Ancak onlara verilecek olan eşyalarının yanında billahsa biliyorsunuz bu sene, daha önceki dönemlerde de var Arabistan’da çok çeşitli insanların gelmiş olması ve bazı zorlukların oluşması nedeniyle hastalıklar olduğunu biliyoruz. Onlar için biz hacılarımızı aşılıyoruz. Son zamanda çıkmış olan Suudi Arabistan’daki Corona virüsü ile ilgili de bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Sağlık müdürlüğüyle birlikte çalışarak onlardan da eleman çağırıyor, hacılarımızın uyması gereken bazı kuralları, sağlık ve hijyen koşullarını onlara anlatıyoruz, bilgiler veriyoruz. Hacılarımızı hacca hazırlıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.