Sitenin sağında bir giydirme reklam

GRUP YORUM TEPEKÖY’DE MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

Kilimli 17.06.2014 - 19:00, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8373+ kez okundu.
 

GRUP YORUM TEPEKÖY’DE MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

Madenciler için düzenlenen konserde madencilerin olmayışı tepki ile karşılandı!
Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Muslu Belediyesi’nin 14 Haziran 2014 günü saat 18.00’da Tepeköy mevkiinde düzenlemiş olduğu etkinlikte Özgün müziğin efsane gruplarından ‘GRUP YORUM’  izleyenlere unutulmayacak saatler yaşattı. Büyük madenci grevinde maden işçilerine verdiği destek ve yaptığı şarkılarla da büyük takdir toplayan Grup yorum üyeleri konser öncesi Muslu ve Çatalağzı Belediye Başkanlarının yaptığı organizasyon ile özel bir maden ocağına girerek, işçilerin çalışma şartlarına bizzat tanıklık ettiler. Muslu Belediye başkanı Sabahattin Adıyaman konser öncesi yaptığı konuşmada Somadaki faciada hayatını yitiren,Zonguldak’taki maden ocaklarında yıllardannberi emeği sömürülüpte, yaşamını yitiren, göçük altında kalan grizularda hayatını kaybeden,hala yerin yüzmetrelerce altından cenazeleri çıkartılamamış olan tüm maden şehitlerinin adına konser etkinliğini düzenlediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Onların manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Maden şehitleri ölümsüzdür ama biz bunu Zonguldak olarak, Soma olarak Türk Ulusu olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerdeki maden ocaklarındadaki çalışma şartlarının insan onuruna yakışır şekilde olduğunu görürken, maalesef ülkemizdeki maden cinayetlerinin bu zamana kadar önüne geçemedik. Yetkilileri göreve davet ediyoruz ve bundan sonra hiçbir canın yanmasını istemiyoruz.Çocuklarımızın yetim büyümesini istemiyoruz.’dedi. Grubun akşam saat 18.00’da başlayan ve yaklaşık üç saat süren konserinde izleyenler şarkıların neredeyse tamamına eşlik ederek, halaylar çektiler. Konserin ardından Grup Yorum üyelerine, Zonguldak’ın Oskarı olarak nitelendirilen Madenci Heykeli hediye eden Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, konsere davetli olduğu halde katılmayan genel Maden İşçileri Sendikasına ve Maden İşçilerine de tepkisini ifade eden çeşitli sözler sarf etti. Grup Yorum üyeleri coşkulu kalabalığa teşekkür ederek,23 yıl önce geldikleri emeğin Başkenti Zonguldak’ta yeniden bulunmaktan memnuniyet duyduklarını en kısa süre sonra tekrar gelmeyi arzu ettiklerini dile getirdiler. Ayrıca, Grup Yorum üyeleri de konserin düzenlenmesindeki asıl amaç olan Maden İşçilerinin katılımının olmamasından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.(BKH)
Madenciler için düzenlenen konserde madencilerin olmayışı tepki ile karşılandı!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Muslu Belediyesi’nin 14 Haziran 2014 günü saat 18.00’da Tepeköy mevkiinde düzenlemiş olduğu etkinlikte Özgün müziğin efsane gruplarından ‘GRUP YORUM’  izleyenlere unutulmayacak saatler yaşattı.

Büyük madenci grevinde maden işçilerine verdiği destek ve yaptığı şarkılarla da büyük takdir toplayan Grup yorum üyeleri konser öncesi Muslu ve Çatalağzı Belediye Başkanlarının yaptığı organizasyon ile özel bir maden ocağına girerek, işçilerin çalışma şartlarına bizzat tanıklık ettiler.

Muslu Belediye başkanı Sabahattin Adıyaman konser öncesi yaptığı konuşmada Somadaki faciada hayatını yitiren,Zonguldak’taki maden ocaklarında yıllardannberi emeği sömürülüpte, yaşamını yitiren, göçük altında kalan grizularda hayatını kaybeden,hala yerin yüzmetrelerce altından cenazeleri çıkartılamamış olan tüm maden şehitlerinin adına konser etkinliğini düzenlediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Onların manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Maden şehitleri ölümsüzdür ama biz bunu Zonguldak olarak, Soma olarak Türk Ulusu olarak hak etmediğimizi düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerdeki maden ocaklarındadaki çalışma şartlarının insan onuruna yakışır şekilde olduğunu görürken, maalesef ülkemizdeki maden cinayetlerinin bu zamana kadar önüne geçemedik. Yetkilileri göreve davet ediyoruz ve bundan sonra hiçbir canın yanmasını istemiyoruz.Çocuklarımızın yetim büyümesini istemiyoruz.’dedi.

Grubun akşam saat 18.00’da başlayan ve yaklaşık üç saat süren konserinde izleyenler şarkıların neredeyse tamamına eşlik ederek, halaylar çektiler.

Konserin ardından Grup Yorum üyelerine, Zonguldak’ın Oskarı olarak nitelendirilen Madenci Heykeli hediye eden Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, konsere davetli olduğu halde katılmayan genel Maden İşçileri Sendikasına ve Maden İşçilerine de tepkisini ifade eden çeşitli sözler sarf etti.

Grup Yorum üyeleri coşkulu kalabalığa teşekkür ederek,23 yıl önce geldikleri emeğin Başkenti Zonguldak’ta yeniden bulunmaktan memnuniyet duyduklarını en kısa süre sonra tekrar gelmeyi arzu ettiklerini dile getirdiler. Ayrıca, Grup Yorum üyeleri de konserin düzenlenmesindeki asıl amaç olan Maden İşçilerinin katılımının olmamasından duydukları üzüntüyü dile getirdiler.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.