Sitenin sağında bir giydirme reklam

EBS’NİN ŞARK KURNAZLIĞI

15.04.2021 - 19:35, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6650+ kez okundu.
 

EBS’NİN ŞARK KURNAZLIĞI

Zonguldak İl MEM tarafından yürütülen ve Merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinin dahil edildiği maaş promosyon ihale süreci sona erdi. İhaleyi Halk Bankası aldı. Promosyon miktarının önceki anlaşmalara göre yüksek olması ve tek seferde ödenecek olması eğitimciler açısından memnuniyetle karşılandı.
    Zonguldak İl MEM tarafından yürütülen ve Merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinin dahil edildiği maaş promosyon ihale süreci sona erdi. İhaleyi Halk Bankası aldı. Promosyon miktarının önceki anlaşmalara göre yüksek olması ve tek seferde ödenecek olması eğitimciler açısından memnuniyetle karşılandı.  Başbakanlığın 20 Temmuz 2017 tarihli ve 21 Sayılı genelgesi, banka promosyon sürecinin yürütülmesi konusuna açıklık getirmekte ve sözleşmedeki imza yetkisininMilli Eğitim Müdürlüğünde olduğunu net olarak ortaya koymaktadır. Genelge promosyon sürecinde kurulacak olan komisyon yetkilerini düzenlemekte ve imza yetkisini MilliEğitim Müdürlüğüne vermektedir. Hal böyle iken Zonguldak EBS’nin yüksek miktarla anlaşmaya varılmasını kendi başarısı gibi sunması, gerçeği yüzlerine vuranları sendikaya karşı olmakla suçlaması olsa olsa şark kurnazlığı ile açıklanabilir. Niçin şark kurnazlığı?  Yıl 2018, aylardan Nisan, ihaleyi alan Ziraat Bankası, promosyon miktarı üç yıl için 1250 TL, yetkili sendika Eğitim BİRSEN. Yıl 2021, aylardan Nisan, ihaleyi alan Halk Bankası, promosyon miktarı dört yıl için 6. 240 TL, yetkili sendika Eğitim BİRSEN. İki ihalede ortak olan tek bir şey var, o da Eğitim BİRSEN. 2018’de eğitimcilerinmemnuniyetsizliğini “Anlaşmayı biz değil MEM yaptı, bizim imza yetkimiz ve sorumluluğumuz yok.” diyerek cevaplayan EBS bugün, gerek sosyal medyada gerek basında “Rekor anlaşma… Sendikanın büyük başarısı” mealindeki haberlerle, İL MEM’in süreçteki yetki ve sorumluluğunu göz ardı etmekte, algı yanılması yaratarak başarının tek sahibi olarak yetkili sendikayı göstermektir. EBS bu haberlerle, sürecin en etkili tarafı olduklarını göstermeye çalışırken İL MEM’i adeta sürecin pasif gözlemcisi konumuna indirgemektedir. Oysa aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezaket kuralları çerçevesinde bir mesaj yayımlayarak süreçte yer alan banka temsilcilerine ve komisyon üyelerine teşekkürlerini iletmiştir. Eğitim BİRSEN, İL MEM’i görmezden gelirken İL MEM, devlet adabının gerektirdiği şekilde hareket etmiştir. Eğitimciler; bunu görmez, bilmez mi sanırsınız? İşin özü, MEMUR SEN ve EBS’ye toplu sözleşme başarısızlığı nedeniyle kamu emekçilerinden gelen tepkilere dayanmaktadır. EBS, toplu sözleşme sürecinin başında yasaya da aykırı olarak kendi üyelerine artırımlı toplu sözleşme ikramiyesi talep ederek emekçileri bölmüş, diğer sendikaları yok saymıştır. Artan enflasyon ve tepkiler nedeniyle ek zam talep etmişse de bu talebe karşılık bulamamıştır. Memur Sen'e bağlı EBS Zonguldak Şubesi, İL MEM’in banka promosyonu anlaşmasını sahiplenerek şark kurnazlığı ile bu eziklik ve tepkilerden kurtulmaya çalışmakta, İL MEM’i ve diğer sendikaları yok saymaktadır. Kamu emekçileri yetkili sendikadan şov değil toplu sözleşme sürecinde etkili olmasını, diğer sendikaları da sürece dâhil ederek kamu emekçilerinin haklarını savunmasını beklemektedir.   
Zonguldak İl MEM tarafından yürütülen ve Merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinin dahil edildiği maaş promosyon ihale süreci sona erdi. İhaleyi Halk Bankası aldı. Promosyon miktarının önceki anlaşmalara göre yüksek olması ve tek seferde ödenecek olması eğitimciler açısından memnuniyetle karşılandı.

    Zonguldak İl MEM tarafından yürütülen ve Merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinin dahil edildiği maaş promosyon ihale süreci sona erdi. İhaleyi Halk Bankası aldı. Promosyon miktarının önceki anlaşmalara göre yüksek olması ve tek seferde ödenecek olması eğitimciler açısından memnuniyetle karşılandı. 

Başbakanlığın 20 Temmuz 2017 tarihli ve 21 Sayılı genelgesi, banka promosyon sürecinin yürütülmesi konusuna açıklık getirmekte ve sözleşmedeki imza yetkisininMilli Eğitim Müdürlüğünde olduğunu net olarak ortaya koymaktadır. Genelge promosyon sürecinde kurulacak olan komisyon yetkilerini düzenlemekte ve imza yetkisini MilliEğitim Müdürlüğüne vermektedir. Hal böyle iken Zonguldak EBS’nin yüksek miktarla anlaşmaya varılmasını kendi başarısı gibi sunması, gerçeği yüzlerine vuranları sendikaya karşı olmakla suçlaması olsa olsa şark kurnazlığı ile açıklanabilir. Niçin şark kurnazlığı? 

Yıl 2018, aylardan Nisan, ihaleyi alan Ziraat Bankası, promosyon miktarı üç yıl için 1250 TL, yetkili sendika Eğitim BİRSEN.

Yıl 2021, aylardan Nisan, ihaleyi alan Halk Bankası, promosyon miktarı dört yıl için 6. 240 TL, yetkili sendika Eğitim BİRSEN.

İki ihalede ortak olan tek bir şey var, o da Eğitim BİRSEN. 2018’de eğitimcilerinmemnuniyetsizliğini “Anlaşmayı biz değil MEM yaptı, bizim imza yetkimiz ve sorumluluğumuz yok.” diyerek cevaplayan EBS bugün, gerek sosyal medyada gerek basında “Rekor anlaşma… Sendikanın büyük başarısı” mealindeki haberlerle, İL MEM’in süreçteki yetki ve sorumluluğunu göz ardı etmekte, algı yanılması yaratarak başarının tek sahibi olarak yetkili sendikayı göstermektir. EBS bu haberlerle, sürecin en etkili tarafı olduklarını göstermeye çalışırken İL MEM’i adeta sürecin pasif gözlemcisi konumuna indirgemektedir. Oysa aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezaket kuralları çerçevesinde bir mesaj yayımlayarak süreçte yer alan banka temsilcilerine ve komisyon üyelerine teşekkürlerini iletmiştir. Eğitim BİRSEN, İL MEM’i görmezden gelirken İL MEM, devlet adabının gerektirdiği şekilde hareket etmiştir. Eğitimciler; bunu görmez, bilmez mi sanırsınız?

İşin özü, MEMUR SEN ve EBS’ye toplu sözleşme başarısızlığı nedeniyle kamu emekçilerinden gelen tepkilere dayanmaktadır. EBS, toplu sözleşme sürecinin başında yasaya da aykırı olarak kendi üyelerine artırımlı toplu sözleşme ikramiyesi talep ederek emekçileri bölmüş, diğer sendikaları yok saymıştır. Artan enflasyon ve tepkiler nedeniyle ek zam talep etmişse de bu talebe karşılık bulamamıştır. Memur Sen'e bağlı EBS Zonguldak Şubesi, İL MEM’in banka promosyonu anlaşmasını sahiplenerek şark kurnazlığı ile bu eziklik ve tepkilerden kurtulmaya çalışmakta, İL MEM’i ve diğer sendikaları yok saymaktadır.

Kamu emekçileri yetkili sendikadan şov değil toplu sözleşme sürecinde etkili olmasını, diğer sendikaları da sürece dâhil ederek kamu emekçilerinin haklarını savunmasını beklemektedir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.