Sitenin sağında bir giydirme reklam

BU İŞTE BİR BİT YENİĞİ VAR!

Kozlu (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.09.2024 - 09:53, Güncelleme: 05.09.2024 - 09:53 1633 kez okundu.
 

BU İŞTE BİR BİT YENİĞİ VAR!

Dökmeci Kamu zararı yaratan ayıplı bir imalatı yasal hale getirmek için düğmeye bastı.
Dökmeci Kamu zararı yaratan ayıplı bir imalatı yasal hale getirmek için düğmeye bastı. Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’nin göreve gelmesinin üzerinden henüz 6 ay bile geçmemiş olmasına rağmen yakın çevresine sağladığı imkanlar ve rant içerikli uygulamaları ile yönetim şekli kamuoyunda sorgulanır oldu. Dökmeci’nin Eylül ayı belediye meclis gündemine getirdiği Kozlu Belediyesi yanındaki tören alanının eski halk otobüsü duraklarının olduğu yere inşaa edilen Şehit Mustafa Sezer meydanına taşınması talebi ile ilgili madde komisyona sevk edilirken, gündem maddesi kamuoyundan büyük tepki aldı. Altuğ Dökemci’nin, hiçbir aciliyeti olmamasına ve içinde maden şehitleri anıtı ve anı ağacı da bulunan tüm ilçelerdeki en güzel tören alanına sahip olmasına rağmen, tören alanının Kozlu Belediyesi tarafından kesin kabulü yapılmamış, hatalı imalattan ötürü müteahhiti 4 yıl ihale yasaklısı haline gelmiş, Kozlu Belediyesi’ne yaklaşık 4 milyon kamu zararı oluşturan ve halen mahkemelik olan bir alana taşımak istemesi, kamuoyunda ‘bu işte bir bit yeniği var’ şeklinde yorumlandı. Konu ile ilgili teknik ve hukuki bilgisi olan uzmanların bildirdikleri görüşe göre, Dökmeci’nin talebinin Belediye Meclisinde kabul edilip, tören alanının imalatı ayıplı olan ve kabulü yapılmamış, Şehit Mustafa Sezer alanına taşınması durumunda, Kamuyu zarar uğratmaktan ve hatalı imalattan 4 yıl yasaklı olan müteahhitin yaptığı iş yasal hale gelecek. Müteahhit belediyeyi dava edip hal etmediği ayıplı imalatın parasını faizi ile alacak ve belediye haklı iken haksız duruma düşecek! Bu yorumların haricinde ise ‘bir belediye başkanı, hele de geçmişte yapılanlara suçlama getiren sık sık usulsüzlük yapıldığından dert yapan bir belediye başkanı belediyenin tamamen aleyhine olacak bir karara nasıl imza atabilir? Bu ayıplı imalatı yapan müteahhit ile arasında nasıl bir menfaat ilişkisi var? Hazır, ilçenin her türlü ihtiyacına cevap veren bir tören alanını otoparka çevirerek böyle bir saçmalığa girişmenin amacı ne? Bu işin içinde kesin bir bit yeniği var!’ şeklinde eleştiriler ardı sıra geldi.(BKH)
Dökmeci Kamu zararı yaratan ayıplı bir imalatı yasal hale getirmek için düğmeye bastı.

Dökmeci Kamu zararı yaratan ayıplı bir imalatı yasal hale getirmek için düğmeye bastı.

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’nin göreve gelmesinin üzerinden henüz 6 ay bile geçmemiş olmasına rağmen yakın çevresine sağladığı imkanlar ve rant içerikli uygulamaları ile yönetim şekli kamuoyunda sorgulanır oldu.

Dökmeci’nin Eylül ayı belediye meclis gündemine getirdiği Kozlu Belediyesi yanındaki tören alanının eski halk otobüsü duraklarının olduğu yere inşaa edilen Şehit Mustafa Sezer meydanına taşınması talebi ile ilgili madde komisyona sevk edilirken, gündem maddesi kamuoyundan büyük tepki aldı.

Altuğ Dökemci’nin, hiçbir aciliyeti olmamasına ve içinde maden şehitleri anıtı ve anı ağacı da bulunan tüm ilçelerdeki en güzel tören alanına sahip olmasına rağmen, tören alanının Kozlu Belediyesi tarafından kesin kabulü yapılmamış, hatalı imalattan ötürü müteahhiti 4 yıl ihale yasaklısı haline gelmiş, Kozlu Belediyesi’ne yaklaşık 4 milyon kamu zararı oluşturan ve halen mahkemelik olan bir alana taşımak istemesi, kamuoyunda ‘bu işte bir bit yeniği var’ şeklinde yorumlandı.

Konu ile ilgili teknik ve hukuki bilgisi olan uzmanların bildirdikleri görüşe göre, Dökmeci’nin talebinin Belediye Meclisinde kabul edilip, tören alanının imalatı ayıplı olan ve kabulü yapılmamış, Şehit Mustafa Sezer alanına taşınması durumunda, Kamuyu zarar uğratmaktan ve hatalı imalattan 4 yıl yasaklı olan müteahhitin yaptığı iş yasal hale gelecek. Müteahhit belediyeyi dava edip hal etmediği ayıplı imalatın parasını faizi ile alacak ve belediye haklı iken haksız duruma düşecek!

Bu yorumların haricinde ise ‘bir belediye başkanı, hele de geçmişte yapılanlara suçlama getiren sık sık usulsüzlük yapıldığından dert yapan bir belediye başkanı belediyenin tamamen aleyhine olacak bir karara nasıl imza atabilir? Bu ayıplı imalatı yapan müteahhit ile arasında nasıl bir menfaat ilişkisi var? Hazır, ilçenin her türlü ihtiyacına cevap veren bir tören alanını otoparka çevirerek böyle bir saçmalığa girişmenin amacı ne? Bu işin içinde kesin bir bit yeniği var!’ şeklinde eleştiriler ardı sıra geldi.(BKH)

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.