Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKAN ALAN GAZETECİLERLE İFTAR AÇTI

Gündem 08.04.2022 - 13:20, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7126+ kez okundu.
 

BAŞKAN ALAN GAZETECİLERLE İFTAR AÇTI

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Alan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Çarşısı yıkımının tüm hızıyla devam ettiğini ve ardından Fevkani Köprüsü’nün yıkımı içinde köprü altı esnafına tebligat yolladıklarını belirten Başkan Alan, “Gazetelere destek anlamında elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yerel basına merhem olalım istiyoruz. Bu konu Mayıs’ta tekrardan gündemde olacak. Balıkçılar pazarındaki esnaflarımıza yakışır bir şekilde bir proje çalışması içerisindeyiz. Kalıcı bir şey olsun istiyoruz. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Herkes yer istiyor. Ama öyle he deyince de olmuyor. Belediye borçları konuşuluyor. 30 milyona yakın bir borç söz konusu olan bir meblağ var. Uzun yıllarla birlikte faizle birlikte bu oran 30 milyon üstüne çıktı. Üst düzey görüşmeler yaptık. Eski borçlar diye bir mazeret üretecek değiliz. Üst düzey görüşmeler yaptık. Öyle ki, kısa zamanda da bu anlamda güzel bir haber vereceğimi düşünüyorum. Kamuoyunda aleyhimize konuşanların yada bu anlamda haber yapanlarında ne niyetle yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ufak işlerle aklı sıra bizim moral motivasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. Aklını kiraya vermiş kişilerin yazılarıyla biz Zonguldak’a yön veren biri değiliz. FEVKANİ KÖPRÜSÜ’NÜ KEYFİYETTEN YIKMIYORUZ! İkinci etap çalışması olarak köprü altı esnafımızla bir araya geldik. Onların beklentileri var. Şu an yer arayışı içerisindeyiz. O esnaf arkadaşları da mağdur etmek istemiyoruz. İşgaliye ve ecremisilini ödemiş arkadaşları mağdur etmek istemiyoruz. Orda 47 tane esnafımız var. Ama köprü altına baktığımızda da 86 tane hak sahibi var. Bu süreçte borcunu ödememiş ve devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanların beklentisi olmasın.  Oradaki esnaf arkadaşlara da tebligatları yapmaya başladık. 120 gün süre verdik onlara… Ağustos ayı içerisinde de çalışmalara başlayacağız. Köprü ortadan kalktıktan sonra da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dere ıslahı çalışmasına başlayacağız. Çarşı merkezi rahat nefes alsın istiyoruz. ODTÜ raporu olduğu için Fevkani Köprüsü dayanıksız olduğu için yıkıyoruz. Köprüyü keyfiyetten yıkmıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Alan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Çarşısı yıkımının tüm hızıyla devam ettiğini ve ardından Fevkani Köprüsü’nün yıkımı içinde köprü altı esnafına tebligat yolladıklarını belirten Başkan Alan, “Gazetelere destek anlamında elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yerel basına merhem olalım istiyoruz. Bu konu Mayıs’ta tekrardan gündemde olacak.

Balıkçılar pazarındaki esnaflarımıza yakışır bir şekilde bir proje çalışması içerisindeyiz. Kalıcı bir şey olsun istiyoruz. Biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Herkes yer istiyor. Ama öyle he deyince de olmuyor.

Belediye borçları konuşuluyor. 30 milyona yakın bir borç söz konusu olan bir meblağ var. Uzun yıllarla birlikte faizle birlikte bu oran 30 milyon üstüne çıktı. Üst düzey görüşmeler yaptık. Eski borçlar diye bir mazeret üretecek değiliz. Üst düzey görüşmeler yaptık.

Öyle ki, kısa zamanda da bu anlamda güzel bir haber vereceğimi düşünüyorum. Kamuoyunda aleyhimize konuşanların yada bu anlamda haber yapanlarında ne niyetle yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ufak işlerle aklı sıra bizim moral motivasyonumuzu bozmaya çalışıyorlar. Aklını kiraya vermiş kişilerin yazılarıyla biz Zonguldak’a yön veren biri değiliz.

FEVKANİ KÖPRÜSÜ’NÜ KEYFİYETTEN YIKMIYORUZ!

İkinci etap çalışması olarak köprü altı esnafımızla bir araya geldik. Onların beklentileri var. Şu an yer arayışı içerisindeyiz. O esnaf arkadaşları da mağdur etmek istemiyoruz. İşgaliye ve ecremisilini ödemiş arkadaşları mağdur etmek istemiyoruz. Orda 47 tane esnafımız var.

Ama köprü altına baktığımızda da 86 tane hak sahibi var. Bu süreçte borcunu ödememiş ve devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanların beklentisi olmasın.  Oradaki esnaf arkadaşlara da tebligatları yapmaya başladık. 120 gün süre verdik onlara… Ağustos ayı içerisinde de çalışmalara başlayacağız. Köprü ortadan kalktıktan sonra da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dere ıslahı çalışmasına başlayacağız. Çarşı merkezi rahat nefes alsın istiyoruz. ODTÜ raporu olduğu için Fevkani Köprüsü dayanıksız olduğu için yıkıyoruz. Köprüyü keyfiyetten yıkmıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.