Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAROLAR YÜRÜYOR’A ZONGULDAK’TAN DESTEK

Gündem 26.06.2020 - 08:53, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7621+ kez okundu.
 

BAROLAR YÜRÜYOR’A ZONGULDAK’TAN DESTEK

Polis engeli ile Ankara’ya girişleri engellenen Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bekleme alanına giderek bizzat destek verdi.
Baro  Başkanlarının Baroların yapısıyla ilgili yapılması planlanan yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü geçtiğimiz günlerde Ankara girişinde engellenmişti. Polis, Zonguldak Baro Başkanı Özer Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 56 baro başkanının kente girişine engel olurken, baro başkanları geceyi yağmur altında dışarıda geçirdiler. Bekleme alanına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından seyyar çadır kurulmasına emniyet güçleri tarafından izin verilmezken Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sıcak çorba ve yağmurluk göndererek destek oldu.               Önceki gün Baro Başkanlarının Ankara girişindeki bekleyişleri sona erdi, Ankara yönüne 200 metre yürüyerek Anıtkabir’e gitmelerine izin verildi. Baro Başkanları bekleyişleri sırasında kendilerine destek vermeyen ve bazı baro başkanları ile Anıtkabir ziyaretinde bulunarak kamuoyunun tepkisini çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bir gün sonra kendilerini ziyaret etmesini sırtlarını dönerek  ve aralarına almayarak protesto ettiler. Polis engeli ile Ankara’ya girişleri engellenen Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bekleme alanına giderek bizzat destek verdi. Engelleme ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş şu ifadeleri kullandı; ‘Savunma yürüyor’du. Türkiye’de 83 milyon vatandaşımızın hakkını savunan avukatların Başkanlarının demokratik haklarını kullanmasına saray rejimi izin vermiyor. Baro Başkanlarına bu yapıyorsa vatandaşın vay haline. İşte bunun için vatandaşlarımızın 80’i saray rejiminin adaletine güvenmiyor...’
Polis engeli ile Ankara’ya girişleri engellenen Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bekleme alanına giderek bizzat destek verdi.

Baro  Başkanlarının Baroların yapısıyla ilgili yapılması planlanan yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü geçtiğimiz günlerde Ankara girişinde engellenmişti. Polis, Zonguldak Baro Başkanı Özer Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu 56 baro başkanının kente girişine engel olurken, baro başkanları geceyi yağmur altında dışarıda geçirdiler. Bekleme alanına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından seyyar çadır kurulmasına emniyet güçleri tarafından izin verilmezken Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sıcak çorba ve yağmurluk göndererek destek oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki gün Baro Başkanlarının Ankara girişindeki bekleyişleri sona erdi, Ankara yönüne 200 metre yürüyerek Anıtkabir’e gitmelerine izin verildi.

Baro Başkanları bekleyişleri sırasında kendilerine destek vermeyen ve bazı baro başkanları ile Anıtkabir ziyaretinde bulunarak kamuoyunun tepkisini çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bir gün sonra kendilerini ziyaret etmesini sırtlarını dönerek  ve aralarına almayarak protesto ettiler.

Polis engeli ile Ankara’ya girişleri engellenen Baro Başkanlarına kendiside Avukat olan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, bekleme alanına giderek bizzat destek verdi.

Engelleme ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş şu ifadeleri kullandı;

‘Savunma yürüyor’du. Türkiye’de 83 milyon vatandaşımızın hakkını savunan avukatların Başkanlarının demokratik haklarını kullanmasına saray rejimi izin vermiyor. Baro Başkanlarına bu yapıyorsa vatandaşın vay haline. İşte bunun için vatandaşlarımızın 80’i saray rejiminin adaletine güvenmiyor...’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.