Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aşkar'dan yeni öğretim sistemi uyarısı

Eğitim 17.05.2019 - 22:13, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7947+ kez okundu.
 

Aşkar'dan yeni öğretim sistemi uyarısı

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni Milli Eğitim Sistemine dair yapılan açıklamalara dair uyarılarda bulundu.
Aşkar: Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Modeli Oldu Bittiye Getirilmemelidir             Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar; Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan, tatil süreleriyle ilgili modelin paydaşların görüşü alınarak, ülkemizde öğrenci başarısını etkileyen faktörler göz önünde bulundurularak ve çalışanların özlük hakları korunarak hayata geçirilmesi gerektiğini, belirtti.             Aşkar yaptığı yazılı açıklamada, 13 haftalık yaz tatilinin  iki haftasının Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını ifade etti.Türkiye’de temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde öğretim yılının 180 iş günü ve 36 haftadan oluştuğunu belirten Aşkar, "Toplamda iki hafta olan Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının ilk haftası yarıyıl dönem tatili; Haziran ayının ikinci haftasından Eylül ayının ikinci haftasına kadar olan 13 hafta yaz tatili yapılmaktadır. Kademelere göre OECD ülkelerinde yıllık ortalama ilkokulda 185, ortaokulda 183 ve ortaöğretimde 180 öğretim gün sayısı olup Türkiye’de bu kademelerde öğretime ayrılan yıllık ortalama gün sayısı birçok ülke ile hemen hemen aynıdır" dedi.             Kamuran Aşkar açıklamasına şu şekilde devam etti:             OECD ülkelerinde yaz tatili sürelerine bakıldığında, ortalama sürenin 11-13 hafta olduğu görülmektedir. Bu süre, Avrupa’nın kuzey ülkelerinde 10 haftaya kadar düşmektedir. Ülkelerin eğitim-öğretim planlamasındaki tatil süreleri, ülkenin bulunduğu kıta ve coğrafi şartlara göre değişiklik göstermekte; dinî, millî, tarihî ve kültürel günler bu tatil sürelerinin artmasında ya da azalmasında önemli rol oynamaktadır.             Yeni eğitim-öğretim yılı çalışma takviminde ara ve yaz tatili uygulamalarında değişiklik, iklim şartları ve uzun yaz tatillerinin öğrenci başarısı üzerinde olumsuz etkileri de dikkate alınarak yapılmalıdır. Öğrenmenin sürekliliğindeki verimlilik ile tatil sürelerinin dinlenmeye sağladığı katkı göz önünde bulundurularak eğitim-öğretimin ritmini bozmayacak şekilde gerçekleştirilmelidir. Öğrencilerin coğrafi şartlara göre mevsimsel olarak dezavantajlı konuma düşmemesi ve bu süreçten olumsuz etkilenmemesi büyük önem arz etmektedir.             Ayrıca, öğretmenlerin de dönem içerisinde dinlenme fırsatı elde edecek olması önemli olmakla birlikte, eğitim çalışanlarının herhangi bir özlük hakkı kaybına uğramaması elzemdir. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yürürlüğe girmesi düşünülen bu uygulama konusunda, eğitim çalışanlarının ve ilgili paydaşların görüşleri alınmalıdır. Bununla birlikte, özellikle çalışan anne ve babaların bu düzenlemeden olumsuz etkilenmemeleri için tedbir alınmalıdır.             Bu vesileyle bir internet sitesi üzerinden öğretmenlik mesleğine yönelik olarak haddi aşıcı cümleler kurulması fütursuzluğunu şiddetle kınıyor, yetkilileri bu densizliğe karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni Milli Eğitim Sistemine dair yapılan açıklamalara dair uyarılarda bulundu.

Aşkar: Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Modeli Oldu Bittiye Getirilmemelidir

            Memur-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar; Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan, tatil süreleriyle ilgili modelin paydaşların görüşü alınarak, ülkemizde öğrenci başarısını etkileyen faktörler göz önünde bulundurularak ve çalışanların özlük hakları korunarak hayata geçirilmesi gerektiğini, belirtti.

            Aşkar yaptığı yazılı açıklamada, 13 haftalık yaz tatilinin  iki haftasının Kasım ve Nisan aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını ifade etti.Türkiye’de temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde öğretim yılının 180 iş günü ve 36 haftadan oluştuğunu belirten Aşkar, "Toplamda iki hafta olan Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının ilk haftası yarıyıl dönem tatili; Haziran ayının ikinci haftasından Eylül ayının ikinci haftasına kadar olan 13 hafta yaz tatili yapılmaktadır. Kademelere göre OECD ülkelerinde yıllık ortalama ilkokulda 185, ortaokulda 183 ve ortaöğretimde 180 öğretim gün sayısı olup Türkiye’de bu kademelerde öğretime ayrılan yıllık ortalama gün sayısı birçok ülke ile hemen hemen aynıdır" dedi.

            Kamuran Aşkar açıklamasına şu şekilde devam etti:

            OECD ülkelerinde yaz tatili sürelerine bakıldığında, ortalama sürenin 11-13 hafta olduğu görülmektedir. Bu süre, Avrupa’nın kuzey ülkelerinde 10 haftaya kadar düşmektedir. Ülkelerin eğitim-öğretim planlamasındaki tatil süreleri, ülkenin bulunduğu kıta ve coğrafi şartlara göre değişiklik göstermekte; dinî, millî, tarihî ve kültürel günler bu tatil sürelerinin artmasında ya da azalmasında önemli rol oynamaktadır.

            Yeni eğitim-öğretim yılı çalışma takviminde ara ve yaz tatili uygulamalarında değişiklik, iklim şartları ve uzun yaz tatillerinin öğrenci başarısı üzerinde olumsuz etkileri de dikkate alınarak yapılmalıdır. Öğrenmenin sürekliliğindeki verimlilik ile tatil sürelerinin dinlenmeye sağladığı katkı göz önünde bulundurularak eğitim-öğretimin ritmini bozmayacak şekilde gerçekleştirilmelidir. Öğrencilerin coğrafi şartlara göre mevsimsel olarak dezavantajlı konuma düşmemesi ve bu süreçten olumsuz etkilenmemesi büyük önem arz etmektedir.

            Ayrıca, öğretmenlerin de dönem içerisinde dinlenme fırsatı elde edecek olması önemli olmakla birlikte, eğitim çalışanlarının herhangi bir özlük hakkı kaybına uğramaması elzemdir. Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yürürlüğe girmesi düşünülen bu uygulama konusunda, eğitim çalışanlarının ve ilgili paydaşların görüşleri alınmalıdır. Bununla birlikte, özellikle çalışan anne ve babaların bu düzenlemeden olumsuz etkilenmemeleri için tedbir alınmalıdır.

            Bu vesileyle bir internet sitesi üzerinden öğretmenlik mesleğine yönelik olarak haddi aşıcı cümleler kurulması fütursuzluğunu şiddetle kınıyor, yetkilileri bu densizliğe karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.