Sitenin sağında bir giydirme reklam

AKGÜN SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Kilimli 15.01.2015 - 11:10, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7052+ kez okundu.
 

AKGÜN SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

*Eren Enerji Termik Santrali Çatalağzı’nda olmasaydı ben çok daha rahat bir Belediye Başkanlığı yapardım! *Eren Enerji’nin Çatalağzı Beldesinin ekonomisine öyle sanıldığı gibi sosyal ve ekonomik yönde bir artısı yok! *Çatalağzı nüfusunun yüzde 10’u işsiz. Böyle bir kuruluşun olduğu bir beldede bu kadar işsiz olması normal midir? Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün Termik Santrallerin Çatalağzı’na sosyal ve ekonomik olumsuz etkileri ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayarak, önemli açıklamalarda bulundu.
    Çatalağzı ve çevre halkının daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını seçilmeden önce savunduğu gibi yine aynı iddianın savunuculuğunu yaptığını ifade eden Akgün sözlerine şöyle devam etti; Çatalağzı’nda hava kirliliği Eren Enerji Termik Santrali ile başlamadı. Daha önce de Çates’den kaynaklanan hava kirliliği vardı. Ama her geçen gün bölgedeki Termik Santral sayısının artması ile hava kirliliği seviyesi arttı ve artmaya da devam ediyor. Biz zamanında Çatalağzı’nda zehirli hava soluyoruz diye eylem yaparken o sosyal medyada kendini tatmin etmek için yazıp çizenlerden hiç biri arkamızdan gelmiyordu. Ben seçime Çatalağzı Çevre Derneği (ÇAÇEV) Başkanı olarak değil CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak girdim. Çevre Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları olumsuzlukları eleştirir ancak Belediye Başkanlığı makamı sorumluluk makamıdır. Bizim Termik santralin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerini en az miktara indirmek ve Termik Santral gerçeği ile nasıl yaşanabileceğine dair çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var.   Eren Enerji Termik Santrali Çatalağzı’nda olmasaydı ben çok daha rahat bir Belediye Başkanlığı yapardım! Eren Enerji’nin Çatalağzı Beldesinin ekonomisine öyle sanıldığı gibi sosyal ve ekonomik yönde bir artısı yok! Çatalağzı nüfusunun yüzde 10’u işsiz. Böyle bir kuruluşun olduğu bir beldede bu kadar işsiz olması normal midir? Her gün onlarca insan iş için kapımızı çalıyor. Bizden sonuç alamayanlar 80 yaşındaki anamın babamın kapısını çalıyor.  Çatalağzı göç veriyor!                                                          Eren Enerji Termik Santralinden önce Çatalağzı nüfusu 12 Bin civarında iken bugün 7 Bin 800’lere kadar düşmüş durumda! Çatalağzı’nda Santralden sonra iş yerini kapatan birçok esnaf var. Termik Santralin belde ticaretine bir canlılık getirdiği yok. Biz tüm bu olumsuzlukların bilincindeyiz. Çevre Dernekleri gibi her gün bunları gündeme getirmek eylem yapmak yerine bu olumsuz şartları insanımızın lehine çevirmek için neler yapılması ile ilgili çözüm yolları aramak gibi bir sorumluluk taşıdığımızın da bilincindeyiz. Bu yönde mücadele ediyoruz.’şeklinde konuştu.(BKH)
*Eren Enerji Termik Santrali Çatalağzı’nda olmasaydı ben çok daha rahat bir Belediye Başkanlığı yapardım! *Eren Enerji’nin Çatalağzı Beldesinin ekonomisine öyle sanıldığı gibi sosyal ve ekonomik yönde bir artısı yok! *Çatalağzı nüfusunun yüzde 10’u işsiz. Böyle bir kuruluşun olduğu bir beldede bu kadar işsiz olması normal midir? Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün Termik Santrallerin Çatalağzı’na sosyal ve ekonomik olumsuz etkileri ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Çatalağzı ve çevre halkının daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını seçilmeden önce savunduğu gibi yine aynı iddianın savunuculuğunu yaptığını ifade eden Akgün sözlerine şöyle devam etti;

Çatalağzı’nda hava kirliliği Eren Enerji Termik Santrali ile başlamadı. Daha önce de Çates’den kaynaklanan hava kirliliği vardı. Ama her geçen gün bölgedeki Termik Santral sayısının artması ile hava kirliliği seviyesi arttı ve artmaya da devam ediyor.

Biz zamanında Çatalağzı’nda zehirli hava soluyoruz diye eylem yaparken o sosyal medyada kendini tatmin etmek için yazıp çizenlerden hiç biri arkamızdan gelmiyordu.

Ben seçime Çatalağzı Çevre Derneği (ÇAÇEV) Başkanı olarak değil CHP’nin Belediye Başkan adayı olarak girdim. Çevre Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları olumsuzlukları eleştirir ancak Belediye Başkanlığı makamı sorumluluk makamıdır. Bizim Termik santralin çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerini en az miktara indirmek ve Termik Santral gerçeği ile nasıl yaşanabileceğine dair çözüm üretmek gibi bir sorumluluğumuz var.  

Eren Enerji Termik Santrali Çatalağzı’nda olmasaydı ben çok daha rahat bir Belediye Başkanlığı yapardım!

Eren Enerji’nin Çatalağzı Beldesinin ekonomisine öyle sanıldığı gibi sosyal ve ekonomik yönde bir artısı yok!

Çatalağzı nüfusunun yüzde 10’u işsiz. Böyle bir kuruluşun olduğu bir beldede bu kadar işsiz olması normal midir?

Her gün onlarca insan iş için kapımızı çalıyor. Bizden sonuç alamayanlar 80 yaşındaki anamın babamın kapısını çalıyor. 

Çatalağzı göç veriyor!                                                         

Eren Enerji Termik Santralinden önce Çatalağzı nüfusu 12 Bin civarında iken bugün 7 Bin 800’lere kadar düşmüş durumda!

Çatalağzı’nda Santralden sonra iş yerini kapatan birçok esnaf var. Termik Santralin belde ticaretine bir canlılık getirdiği yok.

Biz tüm bu olumsuzlukların bilincindeyiz. Çevre Dernekleri gibi her gün bunları gündeme getirmek eylem yapmak yerine bu olumsuz şartları insanımızın lehine çevirmek için neler yapılması ile ilgili çözüm yolları aramak gibi bir sorumluluk taşıdığımızın da bilincindeyiz. Bu yönde mücadele ediyoruz.’şeklinde konuştu.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.