Sitenin sağında bir giydirme reklam

Posbıyık Hak-İş'e Cevap Verdi

Ereğli 19.04.2019 - 11:49, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6731+ kez okundu.
 

Posbıyık Hak-İş'e Cevap Verdi

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Hak-İş Zonguldak İl Başkanlığının Kdz. Ereğli Belediyesi'ne yönelik yaptığı basın açıklamasına cevaben yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.
Posbıyık yaptığı yazılı açıklamada Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendika’sı  İl Başkanı ve Temsilcilerine yapılan eylem; gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekerek şunları dile getirdi; Belediyemizde daimi kadro statüsünde çalışan isçilerimiz ilk belediye başkanlığı dönemim olan 1994 yılından önce de TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikasının üyesi bulunmakta idiler. Hiçbir zaman işçilerimizin bu konudaki tercihine müdahil olmadık; Anayasal hak olan Sendikalara Üye olma hakkı her zaman işçilerimizin kendi tercihi olmuştur. Ancak; gelinen noktada belediyemizde yetkili bir işçi sendikası var iken, KHK ile kurulan Belediye Personel Limited Şirketi çalışanlarının geçmiş dönemde, Hizmet-İş Sendikasına baskı ile bir gecede geçirildikleri bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Kaldı ki KHK ile kurulan şirketimizde çalışanların mevzuat çerçevesinde 2020 yılı Haziran ayına kadar sendikal bir hak kazanma durumu da bulunmamakta iken, aynı kurumda iki işçi sendikasının varlığı çalışma barışını bozmuş dolayısı ile halkımıza sunulan hizmetlerin kalite ve verimini düşürmüştür. Basın duyurusunda söylenildiği üzere hiçbir şirket personeli arkadaşımıza şu veya bu sendikaya geçeceksiniz diye bir talimatımız olmamıştır. Belediye yönetimimizde hiçbir çalışanın sendikal haklarına müdahale edilmemiş, kimse ötekileştirilmemiş herkesin kendi irade ve tercihine bırakılmıştır.
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Hak-İş Zonguldak İl Başkanlığının Kdz. Ereğli Belediyesi'ne yönelik yaptığı basın açıklamasına cevaben yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Posbıyık yaptığı yazılı açıklamada Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendika’sı  İl Başkanı ve Temsilcilerine yapılan eylem; gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekerek şunları dile getirdi;

Belediyemizde daimi kadro statüsünde çalışan isçilerimiz ilk belediye başkanlığı dönemim olan 1994 yılından önce de TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikasının üyesi bulunmakta idiler. Hiçbir zaman işçilerimizin bu konudaki tercihine müdahil olmadık; Anayasal hak olan Sendikalara Üye olma hakkı her zaman işçilerimizin kendi tercihi olmuştur.

Ancak; gelinen noktada belediyemizde yetkili bir işçi sendikası var iken, KHK ile kurulan Belediye Personel Limited Şirketi çalışanlarının geçmiş dönemde, Hizmet-İş Sendikasına baskı ile bir gecede geçirildikleri bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Kaldı ki KHK ile kurulan şirketimizde çalışanların mevzuat çerçevesinde 2020 yılı Haziran ayına kadar sendikal bir hak kazanma durumu da bulunmamakta iken, aynı kurumda iki işçi sendikasının varlığı çalışma barışını bozmuş dolayısı ile halkımıza sunulan hizmetlerin kalite ve verimini düşürmüştür.

Basın duyurusunda söylenildiği üzere hiçbir şirket personeli arkadaşımıza şu veya bu sendikaya geçeceksiniz diye bir talimatımız olmamıştır.

Belediye yönetimimizde hiçbir çalışanın sendikal haklarına müdahale edilmemiş, kimse ötekileştirilmemiş herkesin kendi irade ve tercihine bırakılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.