Sitenin sağında bir giydirme reklam

BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

Kozlu 17.02.2019 - 16:14, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7155+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

Bazı Ak Parti’li ve CHP’li Meclis Üyeleri Salonu terk etti.
Kozlu Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı ikinci oturumu gergin geçti.  8 Şubat 2019 Cuma günü, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Altıntaş’ın başkanlığında toplanan Şubat ayı ikinci oturumunda karara bağlanmak üzere 9 gündem maddesi görüşüldü. Yoklama ve açılış sonucu toplantıya Belediye Başkanı Kerim Yılmaz,Hüdai Dökmeci ve Ali Salcı’nın katılmadığı gözlendi.Saygı duruşuna müteakip, bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  Gündem maddelerinden tahsis ve kullanım hakkı ile ilgili konuların yer aldığı 4,5,6,7 ve 8’,nci maddelere ait komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden, Belediyeden aldığı ihaleler ve doğrudan temin dosyaları ile kamuoyunun gözünün üzerinde olduğu Erim Zeki Berberoğlu’nun ortak olduğu  ait 16 katlı inşaata ait ‘İtiraz Talebi’nin görüşülmesi sırasında meclis toplantı salonu karıştı. Komisyon raporu neticesinde itiraz talebinin daha sonraki meclislerde görüşülmesi ile ilgili maddeye tepki gösteren CHP grubundan İsmet Dilmaç, Behçet kemal Danış, Ak Parti grubundan Recep Geredeli,Necati Bozkurt ve bağımsız meclis üyesi Bekir Atalay salonu terk ederek oylamaya katılmadılar. Ardından meclis başkanının oyladığı komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Bunun haricinde Şubat ayı ikinci oturumuna Ak Partili Tahsin Karaarslan ile Necati Bozkurt’un meclis içerisindeki hararetli tartışmaları damga vurdu. Ak Partili meclis üyesi Tahsin Karaarslan grup arkadaşı ve ihtisas komisyonu başkanı Necati Bozkurt’a hitaben komisyon raporu okunduktan sonra raporun altına şerh düşüp görüş bildiremeyeceğini ifade ederek bu durumun kayıtlara geçmesini istedi.Komisyon başkanı Bozkurt raporun bilgisi dışında başkanın talimatı ile değiştirilmesinden dolayı altına şerh düştüğünü okunduğu şekli ile aynı olmadığını dile getirerek, Karaarslan’ın tepkisine aynı sertlikte cevap verdi. Aşırı gerginleşen ortam araya giren diğer meclis üyelerinin müdahalesi ile sakinleşti.  
Bazı Ak Parti’li ve CHP’li Meclis Üyeleri Salonu terk etti.

Kozlu Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı ikinci oturumu gergin geçti. 

8 Şubat 2019 Cuma günü, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Altıntaş’ın başkanlığında toplanan Şubat ayı ikinci oturumunda karara bağlanmak üzere 9 gündem maddesi görüşüldü.

Yoklama ve açılış sonucu toplantıya Belediye Başkanı Kerim Yılmaz,Hüdai Dökmeci ve Ali Salcı’nın katılmadığı gözlendi.Saygı duruşuna müteakip, bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

Gündem maddelerinden tahsis ve kullanım hakkı ile ilgili konuların yer aldığı 4,5,6,7 ve 8’,nci maddelere ait komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

Uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden, Belediyeden aldığı ihaleler ve doğrudan temin dosyaları ile kamuoyunun gözünün üzerinde olduğu Erim Zeki Berberoğlu’nun ortak olduğu  ait 16 katlı inşaata ait ‘İtiraz Talebi’nin görüşülmesi sırasında meclis toplantı salonu karıştı.

Komisyon raporu neticesinde itiraz talebinin daha sonraki meclislerde görüşülmesi ile ilgili maddeye tepki gösteren CHP grubundan İsmet Dilmaç, Behçet kemal Danış, Ak Parti grubundan Recep Geredeli,Necati Bozkurt ve bağımsız meclis üyesi Bekir Atalay salonu terk ederek oylamaya katılmadılar. Ardından meclis başkanının oyladığı komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bunun haricinde Şubat ayı ikinci oturumuna Ak Partili Tahsin Karaarslan ile Necati Bozkurt’un meclis içerisindeki hararetli tartışmaları damga vurdu.

Ak Partili meclis üyesi Tahsin Karaarslan grup arkadaşı ve ihtisas komisyonu başkanı Necati Bozkurt’a hitaben komisyon raporu okunduktan sonra raporun altına şerh düşüp görüş bildiremeyeceğini ifade ederek bu durumun kayıtlara geçmesini istedi.Komisyon başkanı Bozkurt raporun bilgisi dışında başkanın talimatı ile değiştirilmesinden dolayı altına şerh düştüğünü okunduğu şekli ile aynı olmadığını dile getirerek, Karaarslan’ın tepkisine aynı sertlikte cevap verdi. Aşırı gerginleşen ortam araya giren diğer meclis üyelerinin müdahalesi ile sakinleşti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.