Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÖZTÜRK: ‘‘Klasik Halk Eğitim anlayışını bir kenara bıraktık’’

Gündem 06.12.2018 - 11:25, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3951+ kez okundu.
 

ÖZTÜRK: ‘‘Klasik Halk Eğitim anlayışını bir kenara bıraktık’’

Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Mutlu Öztürk, müdürlüğün çalışmaları hakkında Batı Karadeniz Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.Yaklaşık üç buçuk yıldır görevde olduğunu dile getiren Öztürk, görev süresince müdürlük olarak her alanda hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.Klasik Halk Eğitim anlayışını bir kenara koyarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü;‘Dikiş, nakış, giyim kurslarını devam ettirmekle birlikte, bunun yanında amatör denizcilik eğitimi kursu,Kpss eğitim bilimleri,önlisans ve lisans kurslarını da açtık. Kültürel kurslara ağırlık verdik.Resim, Türk Halk Müziği kursu, Türk Sanat Müziği kursu, Koro, gitar, bağlama, keman ve piyano kursları açtık. Kozlu’nun sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak için çabalıyoruz. En son açtığımız El sanatları filmografi kursumuz vardı. El sanatları, ahşap boyama, eskitme gibi çalışmalarda arkadaşlarımız tarafından yürütülmektedir.10 Kasımdaki Atatürk temalı sergimiz görev sürem içerisindeki en iyi ve en çok ziyaret edilen sergi oldu diyebilirim.Bu sergiye yaklaşık bir yıl süre ile hazırlandık. İlimizdeki bir AVM’de iki gün boyunca açık kalan sergimizi 10 bin civarında kişi ziyaret etti.Açılan ziyaret defterine Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazan ziyaretçilerin paylaşımlarını da ilerleyen süreçte derleyerek sergilemeyi düşünüyoruz. Ayrıca öğrencilerimize Atatürk’ün en büyük eseri Nutuk’u da dağıtmanın mutluluğunu yaşamış olduk.Tüm katılımcılara bizleri yalnız n-bırakmadıkları için teşekkür ederiz.Kozlu Halk Eğitim Merkezinin Kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımız için herhangi bir ön şartımızın olmadığını da bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Kurslara katılmak için ilkokul mezunu olmak ve okuma yazma bilmek yeterlidir.Tüm kurslarımız ücretsiz olmakla birlikte kursiyerlerimizin katılacakları kurs ile ilgili gerek duyacakları malzeme ve ekipman ihtiyacı ile ilgili masrafları kendilerine aittir.Kurslar ile ilgili başvurular online olarak kabul edildiği gibi bizzat merkezimize gelerek de başvuru yapabilirler.Doluluk oranımız ve kurslarımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.’dedi. (BKH)


Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Mutlu Öztürk, müdürlüğün çalışmaları hakkında Batı Karadeniz Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık üç buçuk yıldır görevde olduğunu dile getiren Öztürk, görev süresince müdürlük olarak her alanda hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.
Klasik Halk Eğitim anlayışını bir kenara koyarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü;
‘Dikiş, nakış, giyim kurslarını devam ettirmekle birlikte, bunun yanında amatör denizcilik eğitimi kursu,Kpss eğitim bilimleri,önlisans ve lisans kurslarını da açtık. Kültürel kurslara ağırlık verdik.Resim, Türk Halk Müziği kursu, Türk Sanat Müziği kursu, Koro, gitar, bağlama, keman ve piyano kursları açtık. Kozlu’nun sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak için çabalıyoruz. En son açtığımız El sanatları filmografi kursumuz vardı. El sanatları, ahşap boyama, eskitme gibi çalışmalarda arkadaşlarımız tarafından yürütülmektedir.10 Kasımdaki Atatürk temalı sergimiz görev sürem içerisindeki en iyi ve en çok ziyaret edilen sergi oldu diyebilirim.Bu sergiye yaklaşık bir yıl süre ile hazırlandık. İlimizdeki bir AVM’de iki gün boyunca açık kalan sergimizi 10 bin civarında kişi ziyaret etti.Açılan ziyaret defterine Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazan ziyaretçilerin paylaşımlarını da ilerleyen süreçte derleyerek sergilemeyi düşünüyoruz. Ayrıca öğrencilerimize Atatürk’ün en büyük eseri Nutuk’u da dağıtmanın mutluluğunu yaşamış olduk.Tüm katılımcılara bizleri yalnız n-bırakmadıkları için teşekkür ederiz.Kozlu Halk Eğitim Merkezinin Kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımız için herhangi bir ön şartımızın olmadığını da bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Kurslara katılmak için ilkokul mezunu olmak ve okuma yazma bilmek yeterlidir.Tüm kurslarımız ücretsiz olmakla birlikte kursiyerlerimizin katılacakları kurs ile ilgili gerek duyacakları malzeme ve ekipman ihtiyacı ile ilgili masrafları kendilerine aittir.Kurslar ile ilgili başvurular online olarak kabul edildiği gibi bizzat merkezimize gelerek de başvuru yapabilirler.Doluluk oranımız ve kurslarımız her geçen yıl artarak devam ediyor. Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.’dedi. (BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.