Sitenin sağında bir giydirme reklam

YAPILAN ZAM 10 YIL ÖNCE YAPILAN SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANIYOR

Kozlu 11.10.2018 - 17:30, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 2560+ kez okundu.
 

YAPILAN ZAM 10 YIL ÖNCE YAPILAN SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANIYOR

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz Ekim ayı meclisinde görüşülerek yürürlüğe giren Özel Halk Otobüsleri taşıma ücretlerine yapılan fiyat artışının 10 yıl önce yapılan sözleşmeden kaynaklanan zorunlu bir artış olduğunu dile getirerek, ‘sözleşme hükümlerine rağmen fiyat artışı yapmama konusunda direnseydik ulaşım hizmetlerinde aksamaların olabilecekti’ dedi. Başkan Yılmaz, Kozlu-Zonguldak arası ulaşım hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri’nin fiyat artışlarının 9 yıl önce özelleştirilen ve sözleşmede yer alan ‘‘her yıl en az yüzde 10 taşıma ücretlerine zam yapılır’ hükmünün yanı sıra, akaryakıt, yedek parça, lastik ve işçi maaşları başta olmak üzere diğer amortisman giderlerinden kaynaklandığı bildirildi. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ulaşım hizmetlerindeki artışlarla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialara açıklık getirdi. Başkan Yılmaz, “Kozlu Belediyesi’nin 9 yıl önce özelleştirme yoluyla işletmeci firma arasında yapılan sözleşme gereği her yıl periyodik olarak ‘en az yüzde 10 zam yapılır’ hükmü olmasına rağmen bugüne kadar bu zamları uygulamaya koymadık. Ancak çok gerekli durumlarda sözleşme gereği taşımacılık işleminin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için belli oranlarda artışlar yaptık. ‘VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE ZORUNLU ARTIŞ YAPTIK’ Kozlu Belediyesi’nin Ekim/2018 dönemi ikinci birleşimi olan Cuma günü, firma yetkilileri ellerinde belgelerle geldiler. Meclis üyesi arkadaşlarımızla o belgeleri; yolcu sayılarına kadar büyük bir titizlikle inceledik ve gördük ki, gerçekten firma zor durumda. Akaryakıt başta olmak üzere; yedek parça, lastik fiyatlarına uygulanan zamlar ile işçi giderlerinin artması sonucunda firma ulaşım hizmetlerini sağlıklı yapamaz duruma gelmişti. Firmanın talep ettiği artış sağlanmasaydı vatandaşlarımız ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaktı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu durumu göz önüne aldık ve minimum oranda artış yapılmasına karar verdik. Bu da her durak için 45 kuruşa tekabül ediyor. Kozlu Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerini sağlayan firmadan aylık 240 bin lira gibi ciddi bir gelirimiz var. ULAŞIM HİZMETLERİNİ KENDİ BÜNYEMİZDE VERECEĞİZ Zonguldak Belediyesi de, firmanın aynı gerekçeler doğrultusunda yaptığı artışı 50 kuruş olarak onayladı. Kozlu Belediyesi olarak yüzde oranlamada, Zonguldak Belediyesi’nden daha az oranda artış belirledik. Şu şartlarda ulaşım hizmetlerini belediyeler sağlayabilir ama şu an için bizim sözleşmeyi fesih etmek gibi bir imkânımız mümkün değil. Kozlu Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte ulaşım hizmetlerini kendi bünyemizde vermek için tüm imkânlarımızı zorlayacağız ancak ihale edilecekse de, bunu vatandaşın menfaatleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Biz bu fiyat artışıyla firmaya refah payı sağlamadık. Sadece ulaşım hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi adına fiyat artışına onay verdik” şeklinde konuştu.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz Ekim ayı meclisinde görüşülerek yürürlüğe giren Özel Halk Otobüsleri taşıma ücretlerine yapılan fiyat artışının 10 yıl önce yapılan sözleşmeden kaynaklanan zorunlu bir artış olduğunu dile getirerek, ‘sözleşme hükümlerine rağmen fiyat artışı yapmama konusunda direnseydik ulaşım hizmetlerinde aksamaların olabilecekti’ dedi.

Başkan Yılmaz, Kozlu-Zonguldak arası ulaşım hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri’nin fiyat artışlarının 9 yıl önce özelleştirilen ve sözleşmede yer alan ‘‘her yıl en az yüzde 10 taşıma ücretlerine zam yapılır’ hükmünün yanı sıra, akaryakıt, yedek parça, lastik ve işçi maaşları başta olmak üzere diğer amortisman giderlerinden kaynaklandığı bildirildi.


Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ulaşım hizmetlerindeki artışlarla ilgili kamuoyuna yansıyan iddialara açıklık getirdi. Başkan Yılmaz, “Kozlu Belediyesi’nin 9 yıl önce özelleştirme yoluyla işletmeci firma arasında yapılan sözleşme gereği her yıl periyodik olarak ‘en az yüzde 10 zam yapılır’ hükmü olmasına rağmen bugüne kadar bu zamları uygulamaya koymadık. Ancak çok gerekli durumlarda sözleşme gereği taşımacılık işleminin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için belli oranlarda artışlar yaptık.

‘VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYE ZORUNLU ARTIŞ YAPTIK’
Kozlu Belediyesi’nin Ekim/2018 dönemi ikinci birleşimi olan Cuma günü, firma yetkilileri ellerinde belgelerle geldiler. Meclis üyesi arkadaşlarımızla o belgeleri; yolcu sayılarına kadar büyük bir titizlikle inceledik ve gördük ki, gerçekten firma zor durumda. Akaryakıt başta olmak üzere; yedek parça, lastik fiyatlarına uygulanan zamlar ile işçi giderlerinin artması sonucunda firma ulaşım hizmetlerini sağlıklı yapamaz duruma gelmişti. Firmanın talep ettiği artış sağlanmasaydı vatandaşlarımız ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaktı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu durumu göz önüne aldık ve minimum oranda artış yapılmasına karar verdik. Bu da her durak için 45 kuruşa tekabül ediyor. Kozlu Belediyesi olarak ulaşım hizmetlerini sağlayan firmadan aylık 240 bin lira gibi ciddi bir gelirimiz var.

ULAŞIM HİZMETLERİNİ KENDİ BÜNYEMİZDE VERECEĞİZ


Zonguldak Belediyesi de, firmanın aynı gerekçeler doğrultusunda yaptığı artışı 50 kuruş olarak onayladı. Kozlu Belediyesi olarak yüzde oranlamada, Zonguldak Belediyesi’nden daha az oranda artış belirledik.
Şu şartlarda ulaşım hizmetlerini belediyeler sağlayabilir ama şu an için bizim sözleşmeyi fesih etmek gibi bir imkânımız mümkün değil. Kozlu Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte ulaşım hizmetlerini kendi bünyemizde vermek için tüm imkânlarımızı zorlayacağız ancak ihale edilecekse de, bunu vatandaşın menfaatleri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Biz bu fiyat artışıyla firmaya refah payı sağlamadık. Sadece ulaşım hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi adına fiyat artışına onay verdik” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.