Sitenin sağında bir giydirme reklam

REVİZYON İMAR PLANLARI SİL BAŞTAN

Gündem 04.10.2018 - 15:51, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3554+ kez okundu.
 

REVİZYON İMAR PLANLARI SİL BAŞTAN

  Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının birinci oturumu 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 10 Gündem maddesinin görüşüldüğü Ekim ayı toplantısı birinci oturumuna, revizyon imar planlarının usulüne ve yasalara uygun olarak yapılmasını öngören gündem maddesi damgasını vurdu.   İmar ve şehircilik Müdürlüğünün 29.09.2018 tarihli 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili talepleri oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.  Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yeni hazırlanan ve hazırlanacak imar planları hakkında; ‘Mahkemeye rağmen yapacağımız bir işlem yok. Yeni Planlarda kat yükseklikleri, nüfus artışı ve mahkeme kararlarına uygun hale getiriliyor. Bu planlar bundan sonra yargıdan dönmeyecek, soruşturma konusu olmayacak. Geniş alanda yapılaşmaya önem verilecek,katlar düşecek. Otopark yoksa ruhsat verilmeyecek. Sıkıntılı bir süreç yaşadığımızı biliyorum. Bir sürü şikayet ve itiraz olacaktır. Bu durum eskiden yapılan hataların düzeltilmesi anlamına geliyor.Yasaların gereğini düşünerek plan yaptık.Geçmişimizle yüzleşip, geleceğe ışık tutmak istiyoruz’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Bilindiği üzere daha önce mahkeme tarafından iptal edilen Revizyon İmar Planları, merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin tarafından yeniden yapılmıştı. Ancak mahkemenin o yapılan Revizyon imar Planlarını da iptal etmesi ve  İç İşleri Bakanlığının kararda imzası olan meclis üyeleri hakkında soruşturma izni vermesi ile merhum belediye başkanının mahkeme kararlarını meclis üyelerinden saklayarak usulsüz Revizyon İmar Planı yaptırdığı da ortaya çıkmış oldu. Gündeme damgasını bulan bir başka madde ise Halk Otobüsü yolcu taşıma ücretlerine yapılması istenilen zam konusuydu. Talep Bütçe ve Karma Komisyonlarına havale edildi.  Gelir tarifesi, Durak devirleri ve yolcu indirme bindirme yerlerinin belirlenmesine ait gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.(BKH) 

 

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının birinci oturumu 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

10 Gündem maddesinin görüşüldüğü Ekim ayı toplantısı birinci oturumuna, revizyon imar planlarının usulüne ve yasalara uygun olarak yapılmasını öngören gündem maddesi damgasını vurdu.  

İmar ve şehircilik Müdürlüğünün 29.09.2018 tarihli 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili talepleri oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yeni hazırlanan ve hazırlanacak imar planları hakkında; ‘Mahkemeye rağmen yapacağımız bir işlem yok. Yeni Planlarda kat yükseklikleri, nüfus artışı ve mahkeme kararlarına uygun hale getiriliyor. Bu planlar bundan sonra yargıdan dönmeyecek, soruşturma konusu olmayacak. Geniş alanda yapılaşmaya önem verilecek,katlar düşecek. Otopark yoksa ruhsat verilmeyecek. Sıkıntılı bir süreç yaşadığımızı biliyorum. Bir sürü şikayet ve itiraz olacaktır. Bu durum eskiden yapılan hataların düzeltilmesi anlamına geliyor.Yasaların gereğini düşünerek plan yaptık.Geçmişimizle yüzleşip, geleceğe ışık tutmak istiyoruz’ şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bilindiği üzere daha önce mahkeme tarafından iptal edilen Revizyon İmar Planları, merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin tarafından yeniden yapılmıştı. Ancak mahkemenin o yapılan Revizyon imar Planlarını da iptal etmesi ve  İç İşleri Bakanlığının kararda imzası olan meclis üyeleri hakkında soruşturma izni vermesi ile merhum belediye başkanının mahkeme kararlarını meclis üyelerinden saklayarak usulsüz Revizyon İmar Planı yaptırdığı da ortaya çıkmış oldu.

Gündeme damgasını bulan bir başka madde ise Halk Otobüsü yolcu taşıma ücretlerine yapılması istenilen zam konusuydu. Talep Bütçe ve Karma Komisyonlarına havale edildi. 

Gelir tarifesi, Durak devirleri ve yolcu indirme bindirme yerlerinin belirlenmesine ait gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.(BKH) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.