Sitenin sağında bir giydirme reklam

Dikkat! O paralar iade edilecek

Ekonomi 02.08.2018 - 16:59, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7850+ kez okundu.
 

Dikkat! O paralar iade edilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı ile hatlarda kalan paralar operatörler tarafından vatandaşa iade edilecek. 2 yıl boyunca iadesi yapılmayan bakiyeler ise Evrensel Hizmet Geliri olarak Hazine’ye aktarılacak. Uygulamada ön ödemeli hattın feshedilmesi hâlinde işletmecinin 15 gün içerisinde aboneye kalan parayı iade etmesi için SMS, mail ya da arama yoluyla bilgilendirme zorunluluğu bulunuyor. Öte yandan BTK abonelere 10 lira yüklemeleri hâlinde GSM hatlarında 6 ay gelen-giden aramalar açık şekilde aktif olma imkanı tanıdı. Hâlihazırda ön ödemeli hatlarına 6 ay para yüklemeyen abonelerin giden aramaları kapatılıyor. Dokuz ay yükleme yapılmazsa gelen aramalar da devre dışı kalıyor. 12. ayın sonunda ise otomatik olarak fesih uygulanıyor. Bundan böyle abonelerin hatları 10 lira yüklemeleri hâlinde 6 ay gelen giden aramalara açık olacak. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı ile hatlarda kalan paralar operatörler tarafından vatandaşa iade edilecek. 2 yıl boyunca iadesi yapılmayan bakiyeler ise Evrensel Hizmet Geliri olarak Hazine’ye aktarılacak. Uygulamada ön ödemeli hattın feshedilmesi hâlinde işletmecinin 15 gün içerisinde aboneye kalan parayı iade etmesi için SMS, mail ya da arama yoluyla bilgilendirme zorunluluğu bulunuyor.

Öte yandan BTK abonelere 10 lira yüklemeleri hâlinde GSM hatlarında 6 ay gelen-giden aramalar açık şekilde aktif olma imkanı tanıdı. Hâlihazırda ön ödemeli hatlarına 6 ay para yüklemeyen abonelerin giden aramaları kapatılıyor. Dokuz ay yükleme yapılmazsa gelen aramalar da devre dışı kalıyor. 12. ayın sonunda ise otomatik olarak fesih uygulanıyor. Bundan böyle abonelerin hatları 10 lira yüklemeleri hâlinde 6 ay gelen giden aramalara açık olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.