Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERTAN’LA BİRLİKTE SANAYİ KÖPRÜSÜDE Mİ RAHMETLİ OLDU?

Kozlu 19.04.2018 - 01:11, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7825+ kez okundu.
 

ERTAN’LA BİRLİKTE SANAYİ KÖPRÜSÜDE Mİ RAHMETLİ OLDU?

Esnaf mağdur! 100 ton Demir çürümeye terk edilmiş durumda! 170 ton daha Demir’e ihtiyaç var! Merhum Belediye Başkanı DSİ tarafından birkaç kez proje değişikliği yapılan köprünün demirinin Belediye tarafından temin edileceğini taahhüt eden protokol imzalamış! Belediyenin durumu malum, işçi parası ödeyemiyor! Başkan Yılmaz 1 Milyona yakın tutan demir parasının geçmişte protokol imzalanmış olsa bile belediye bütçesinden karşılanmasının mümkün olmadığını ifade ediyor! Konu Valiliğe intikal etmiş durumda ancak çözüm bulunamıyor… Sanayi Esnafı soruyor, ‘Ertan Başkanla birlikte bizim köprüde mi rahmetli oldu?’ Yaklaşık iki yıl önce Kozlu yeni Sanayi Sitesi’ne bağlantı olarak yapımına başlanan Köprünün inşaatı duralı bir yıla yaklaştı. Köprü yapımı için esnaftan  ve İlçede faaliyet gösteren müteahhit firmalardan temin edilen yaklaşık 100 ton demir şantiyede çürümeye terk edilirken mağdur olan sanayi esnafı köprünün tamamlanması için çözüm arayışlarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre önceki merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin döneminde Kozlu Belediyesi ile  DSİ arasında protokol imzalanmış ve köprünün demirinin Kozlu Belediyesi tarafından temin edileceği taahhüt edilmiş. Bu kapsamda esnaftan ve Kozlu’da faaliyet gösteren inşaat firmalarından yaklaşık 100 ton demir temin edilmiş. Ancak sonrasında DSİ tarafında proje değişikliğine gidilmesi ve geri kalan 170 ton civarındaki demirin Kozlu Belediyesinin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeni ile temin edilememesinden köprü inşaatı yarım kalmış durumda. Durumu Vali Ahmet Çınar’a ileten Sanayi sitesi esnafının çözüm arayışlarına yardımcı olmak isteyen Vali Çınar konuyu DSİ Bölge Müdürlüğüne iletim çözüm bulunması talimatı vermesine rağmen yarıda kalan Kozlu Sanayi Sitesi Köprü İnşaatında bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunamamış durumda. Kozlu Sanayi Sitesi esnafı yaklaşan seçimler öncesinde yatırımlar açısından ihmal edilmiş Zonguldak’a hizmet olarak konu ile Bölge Milletvekillerinin ilgilenerek çözüm bulmaları çağrısında bulundular.(BKH)

Esnaf mağdur!

100 ton Demir çürümeye terk edilmiş durumda!

170 ton daha Demir’e ihtiyaç var!

Merhum Belediye Başkanı DSİ tarafından birkaç kez proje değişikliği yapılan köprünün demirinin Belediye tarafından temin edileceğini taahhüt eden protokol imzalamış!

Belediyenin durumu malum, işçi parası ödeyemiyor!

Başkan Yılmaz 1 Milyona yakın tutan demir parasının geçmişte protokol imzalanmış olsa bile belediye bütçesinden karşılanmasının mümkün olmadığını ifade ediyor!

Konu Valiliğe intikal etmiş durumda ancak çözüm bulunamıyor…

Sanayi Esnafı soruyor, ‘Ertan Başkanla birlikte bizim köprüde mi rahmetli oldu?’

Yaklaşık iki yıl önce Kozlu yeni Sanayi Sitesi’ne bağlantı olarak yapımına başlanan Köprünün inşaatı duralı bir yıla yaklaştı. Köprü yapımı için esnaftan  ve İlçede faaliyet gösteren müteahhit firmalardan temin edilen yaklaşık 100 ton demir şantiyede çürümeye terk edilirken mağdur olan sanayi esnafı köprünün tamamlanması için çözüm arayışlarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre önceki merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin döneminde Kozlu Belediyesi ile  DSİ arasında protokol imzalanmış ve köprünün demirinin Kozlu Belediyesi tarafından temin edileceği taahhüt edilmiş.

Bu kapsamda esnaftan ve Kozlu’da faaliyet gösteren inşaat firmalarından yaklaşık 100 ton demir temin edilmiş. Ancak sonrasında DSİ tarafında proje değişikliğine gidilmesi ve geri kalan 170 ton civarındaki demirin Kozlu Belediyesinin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeni ile temin edilememesinden köprü inşaatı yarım kalmış durumda.

Durumu Vali Ahmet Çınar’a ileten Sanayi sitesi esnafının çözüm arayışlarına yardımcı olmak isteyen Vali Çınar konuyu DSİ Bölge Müdürlüğüne iletim çözüm bulunması talimatı vermesine rağmen yarıda kalan Kozlu Sanayi Sitesi Köprü İnşaatında bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunamamış durumda.

Kozlu Sanayi Sitesi esnafı yaklaşan seçimler öncesinde yatırımlar açısından ihmal edilmiş Zonguldak’a hizmet olarak konu ile Bölge Milletvekillerinin ilgilenerek çözüm bulmaları çağrısında bulundular.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.