Sitenin sağında bir giydirme reklam

"Emeğin Mirası" sergisi açıldı

Gündem 16.04.2018 - 17:17, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8297+ kez okundu.
 

"Emeğin Mirası" sergisi açıldı

Zonguldak'ta 21. Uluslararası Kömür Kongresi ve 42. Turizm haftası etkinliği kapsamında "Emeğin Mirası" adlı karma sergisi açıldı. Müze Müdürlüğü Maden Müzesi tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, Zonguldak Vali yardımcısı Nevzat Taşdan tarafından açılan sergide yer altında kullanılan, gaz ölçüm cihazları, gaz maskeleri, madenci fenerleri, kişisel koruyucular, lambalar, sondaj makineleri, fosiller ve maden numunelerden oluşuyor. Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, sergi hakkında şunları söyledi; “Zonguldak maden şehridir. Madenin çok tarihi geçmişi vardır. Geçmişte kullanılan malzemelerin vermiş olduğu konular bizleri çok derin düşüncelere sevk ediyor. Turizm haftası bu hafta dolayısıyla arkadaşlarımız sağolsun üniversitedeki hocalarımız çok güzel bir sergi hazırlamışlar. Turizm Haftası dolayısıyla daha değişik etkinliklerde olacaktır. Bu haftanın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Sergi 10-19 Nisan tarihleri arasında Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açık kalacak.

Zonguldak'ta 21. Uluslararası Kömür Kongresi ve 42. Turizm haftası etkinliği kapsamında "Emeğin Mirası" adlı karma sergisi açıldı. 
Müze Müdürlüğü Maden Müzesi tarafından Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, Zonguldak Vali yardımcısı Nevzat Taşdan tarafından açılan sergide yer altında kullanılan, gaz ölçüm cihazları, gaz maskeleri, madenci fenerleri, kişisel koruyucular, lambalar, sondaj makineleri, fosiller ve maden numunelerden oluşuyor. 
Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, sergi hakkında şunları söyledi; “Zonguldak maden şehridir. Madenin çok tarihi geçmişi vardır. Geçmişte kullanılan malzemelerin vermiş olduğu konular bizleri çok derin düşüncelere sevk ediyor. Turizm haftası bu hafta dolayısıyla arkadaşlarımız sağolsun üniversitedeki hocalarımız çok güzel bir sergi hazırlamışlar. Turizm Haftası dolayısıyla daha değişik etkinliklerde olacaktır. Bu haftanın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 
Sergi 10-19 Nisan tarihleri arasında Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.