Sitenin sağında bir giydirme reklam

BEÜ, Esas 67 Burda’da bilgilendirme standı kurdu

Eğitim 02.04.2018 - 16:13, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6586+ kez okundu.
 

BEÜ, Esas 67 Burda’da bilgilendirme standı kurdu

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle BEÜ ve Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ortaklığında kanser farkındalığını arttırmak amaçlı bilgilendirme etkinliği düzenlendi. 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ortaklığında ‘Kansere değil, hayata şans verin - Erken Tanı Hayat Kurtarır’ sloganı ile Esas 67 Burda’da kanser farkındalığını arttırmak amaçlı bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Gün boyunca süren ve halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak kanser farkındalığı ve tarama programları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Çakmak, “Kanser günümüzde en önemli halk sağlığı sorunlarının başında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her yıl yaklaşık 8.8 milyon kişi kanser nedeniyle ölmekte ve gelecek 20 yıl içinde yeni kanser vakalarında yüzde 70 artış öngörülüyor. Kansere bağlı ölümlerin yüzde70’inin düşük veya orta gelirli ülkelerde olduğunu biliyoruz. Bu ülkelerde kanser vakalarının daha ileri evrelerde tanı alması ne yazık ki ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Kanserlerin yaklaşık yüzde 30-50’sinin önlenebilir olması bizim halkımızı uyarma zorunluluğumuzun en önemli kanıtıdır. En sık ölüme yol açan kanserler akciğer, karaciğer, kolorektal, mide ve meme kanserleri olup, bu kanserler ile ilgili risk azaltma stratejileri ve erken tanı yöntemleri konusunda halkımızın farkındalığının artması ve bilinçlenmesi gelecekte kanserle olan savaşımızda son derece yüz güldürücü sonuçlara ulaşmamızda anahtar rol oynayacaktır” şeklinde konuştu. 

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle BEÜ ve Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ortaklığında kanser farkındalığını arttırmak amaçlı bilgilendirme etkinliği düzenlendi. 
1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ortaklığında ‘Kansere değil, hayata şans verin - Erken Tanı Hayat Kurtarır’ sloganı ile Esas 67 Burda’da kanser farkındalığını arttırmak amaçlı bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Gün boyunca süren ve halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak kanser farkındalığı ve tarama programları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Çakmak, “Kanser günümüzde en önemli halk sağlığı sorunlarının başında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde her yıl yaklaşık 8.8 milyon kişi kanser nedeniyle ölmekte ve gelecek 20 yıl içinde yeni kanser vakalarında yüzde 70 artış öngörülüyor. Kansere bağlı ölümlerin yüzde70’inin düşük veya orta gelirli ülkelerde olduğunu biliyoruz. Bu ülkelerde kanser vakalarının daha ileri evrelerde tanı alması ne yazık ki ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Kanserlerin yaklaşık yüzde 30-50’sinin önlenebilir olması bizim halkımızı uyarma zorunluluğumuzun en önemli kanıtıdır. En sık ölüme yol açan kanserler akciğer, karaciğer, kolorektal, mide ve meme kanserleri olup, bu kanserler ile ilgili risk azaltma stratejileri ve erken tanı yöntemleri konusunda halkımızın farkındalığının artması ve bilinçlenmesi gelecekte kanserle olan savaşımızda son derece yüz güldürücü sonuçlara ulaşmamızda anahtar rol oynayacaktır” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.