Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞOĞLU “8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNܒNÜ KUTLADI

Gündem 08.03.2018 - 21:21, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7546+ kez okundu.
 

BAŞOĞLU “8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNܒNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Umut Başoğlu ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ ile ilgili yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Açıklamasında kadına şiddete, baskı ve ayrımcılığa vurgu yapan Başoğlu şunları dile getirdi; ‘Bu gün; kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan, şiddet mağduru kadınların baskı ayrımcılığına karşı mücadele günüdür.  Bu günün temelleri  1857 yılında New York kentinde düşük ücretle , insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınlarımız tarafından atıldı. Yüzyıllar öncesinde, her türlü baskıya ,şiddete, ayrımcılığa karşı bu mücadele bu gün ne yazık ki halen devam etmektedir. Aile yaşamında ve çalışma hayatında kadının konumuna bakıldığında koşulların hiç de adil ve eşit olmadığı görülüyor. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kendini ifade edebilmesi , toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Maalesef ülkemizde  hergün onlarca kadın sokakta, ailede şiddete maruz kalmakta ve kadın cinayetleri ise artmaktadır.  Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK“Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerde Sürüklenmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın “ sözü ile kadınlarımıza verdiği değeri göstermektedir. Toplumun kanayan yarası haline gelmiş kadın sorunlarımızın gündeme gelmesi ,tartışılması ve çözülmesi için hep birlikte mücadele vereceğiz Birlik Beraberlik ve Dayanışma günü olan 8 Mart’da ,Kadınlarımızın yaşama haklarının ihlal edilmediği, sosyal ,ekonomik çalışma haklarının içinde olduğu eşit,saygı duyulan, toplumsal cinsiyet ayrımcılığın olmadığı tüm dünya ve ülkemiz kadınların “Dünya emekçi Kadınlar Gününü” kutluyorum.’ dedi         

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Umut Başoğlu ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ ile ilgili yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Açıklamasında kadına şiddete, baskı ve ayrımcılığa vurgu yapan Başoğlu şunları dile getirdi;

‘Bu gün; kadın olmaktan başka hiçbir suçu olmayan, şiddet mağduru kadınların baskı ayrımcılığına karşı mücadele günüdür. 

Bu günün temelleri  1857 yılında New York kentinde düşük ücretle , insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınlarımız tarafından atıldı. Yüzyıllar öncesinde, her türlü baskıya ,şiddete, ayrımcılığa karşı bu mücadele bu gün ne yazık ki halen devam etmektedir.

Aile yaşamında ve çalışma hayatında kadının konumuna bakıldığında koşulların hiç de adil ve eşit olmadığı görülüyor. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kendini ifade edebilmesi , toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Maalesef ülkemizde  hergün onlarca kadın sokakta, ailede şiddete maruz kalmakta ve kadın cinayetleri ise artmaktadır. 

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK“Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerde Sürüklenmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın “ sözü ile kadınlarımıza verdiği değeri göstermektedir.

Toplumun kanayan yarası haline gelmiş kadın sorunlarımızın gündeme gelmesi ,tartışılması ve çözülmesi için hep birlikte mücadele vereceğiz

Birlik Beraberlik ve Dayanışma günü olan 8 Mart’da ,Kadınlarımızın yaşama haklarının ihlal edilmediği, sosyal ,ekonomik çalışma haklarının içinde olduğu eşit,saygı duyulan, toplumsal cinsiyet ayrımcılığın olmadığı tüm dünya ve ülkemiz kadınların “Dünya emekçi Kadınlar Gününü” kutluyorum.’ dedi

 

 

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.