Sitenin sağında bir giydirme reklam

BELEDİYE BUNU NEDEN GÖRMÜYOR?

Kozlu 08.02.2018 - 15:39, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8086+ kez okundu.
 

BELEDİYE BUNU NEDEN GÖRMÜYOR?

İlçenin göbeğindeki bu pislik dört yıldır devam ediyor ve İnşaat sahibi belediye Meclis Üyesi olduğu için mi görmezden geliniyor?
2014 yılı Mart ayında yapılan mahalli seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kozlu Belediye Meclis Üyesi seçilmesine rağmen birkaç ay içerisinde partisinden istifa eden ancak Belediye Meclis Üyeliğine devam eden Bekir Atalay’ın Kozlu Kent Taksi karşısında, Keleşler bitişiğindeki inşaatı üzerinden dört sene geçmesine rağmen, yapımına başladığı günden beri çevreye rahatsızlık vermeye devam ediyor. İnşaat alanının yaya kaldırımını yok edecek şekilde çevreye yayılması ve çevresindeki moloz ve inşaat artıkları nedeniyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kalan yayalar, her gün kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Vatandaşlar aynı durumda sıradan bir vatandaşa ait bir inşaat olsa Belediye Zabıta ekiplerinin her gün ceza keseceğini, durum düzelene kadar da inşaatın başından ayrılmayacağını dile getirerek,tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler; ‘Belediye meclis üyeliği yasaları çiğnemek için bir zırh değildir. Biz bunları bize tepeden baksınlar, bizim sahip olmadığımız ayrıcalıklara sahip olsunlar diye oy verip göreve getirmedik. Belediye acilen vatandaşın yaşam alanına tecavüz eden meclis üyesinin inşaatına gerekli yaptırımda bulunmalıdır’ dediler. Diğer yandan, CHP’den seçilip inşaatının imar durumunun düzenlemesi için AKP ile kirli bir pazarlık içerisine girerek CHP’den istifa ettiği öne sürülen Belediye Meclis Üyesi Bekir Atalay, binasının imar düzenlemesi sırasında, Belediye Meclis Kanununa muhalefet ederek, yasak olmasına rağmen belediye meclis toplantısına katılmış ve kendisi ile görüşülen imar değişikliği konulu maddeye oy kullanmıştı. Durumla ilgili şikâyetleri değerlendiren mahkeme Bekir Atalay hakkında yargılanma yolunu açmıştı.(BKH)
İlçenin göbeğindeki bu pislik dört yıldır devam ediyor ve İnşaat sahibi belediye Meclis Üyesi olduğu için mi görmezden geliniyor?

2014 yılı Mart ayında yapılan mahalli seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kozlu Belediye Meclis Üyesi seçilmesine rağmen birkaç ay içerisinde partisinden istifa eden ancak Belediye Meclis Üyeliğine devam eden Bekir Atalay’ın Kozlu Kent Taksi karşısında, Keleşler bitişiğindeki inşaatı üzerinden dört sene geçmesine rağmen, yapımına başladığı günden beri çevreye rahatsızlık vermeye devam ediyor.

İnşaat alanının yaya kaldırımını yok edecek şekilde çevreye yayılması ve çevresindeki moloz ve inşaat artıkları nedeniyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kalan yayalar, her gün kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar.


Vatandaşlar aynı durumda sıradan bir vatandaşa ait bir inşaat olsa Belediye Zabıta ekiplerinin her gün ceza keseceğini, durum düzelene kadar da inşaatın başından ayrılmayacağını dile getirerek,tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler;
‘Belediye meclis üyeliği yasaları çiğnemek için bir zırh değildir. Biz bunları bize tepeden baksınlar, bizim sahip olmadığımız ayrıcalıklara sahip olsunlar diye oy verip göreve getirmedik. Belediye acilen vatandaşın yaşam alanına tecavüz eden meclis üyesinin inşaatına gerekli yaptırımda bulunmalıdır’ dediler.


Diğer yandan, CHP’den seçilip inşaatının imar durumunun düzenlemesi için AKP ile kirli bir pazarlık içerisine girerek CHP’den istifa ettiği öne sürülen Belediye Meclis Üyesi Bekir Atalay, binasının imar düzenlemesi sırasında, Belediye Meclis Kanununa muhalefet ederek, yasak olmasına rağmen belediye meclis toplantısına katılmış ve kendisi ile görüşülen imar değişikliği konulu maddeye oy kullanmıştı. Durumla ilgili şikâyetleri değerlendiren mahkeme Bekir Atalay hakkında yargılanma yolunu açmıştı.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.